OTTELUENNAKKO: KuPS – HPS su klo 16.00

Keltamustan mestaruusjahti jatkuu syksyn ylemmässä loppusarjassa

Subway Kansallisen Liigan
runkosarja on paketissa ja syksyn kiivas mestaruustaistelu jatkuu nyt ylemmässä loppusarjassa, jonka Kuopion Palloseura aloittaa tämän viikon sunnuntaina. Runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut Helsingin Palloseura saapuu vastustajaksi loppusarjan eli Mestaruussarjan ensimmäisen kierroksen kotiotteluun, joka alkaa Väre Areenalla kello 16.00.

KuPS tavoittelee toista Suomen mestaruuttaan

Suomen mestaruutta puolustava KuPS jyräsi runkosarjassa vakuuttavaan tyyliin häviten ainoastaan kaksi liigaottelua. KuPS lähtee syksyn Mestaruussarjaan neljän pisteen suuruisen etumatkan turvin. Mestaruussarja pelataan kuuden parhaimman liigajoukkueen kesken ja sarjakierroksia on siten viisi. Viimeinen sarjakierros otellaan lauantaina 22. lokakuuta. KuPS lähtee loppusarjaankin suurimpina ennakkosuosikkina ja seuraavana tavoitteena onkin saavuttaa kotivoitto vastustajaksi saapuvasta helsinkiläisseurasta.

”Me olemme todellakin valmiita syksyn peleihin niin hyvin kuin vain olla voi. Loppusarjassa on tutut asetelmat kuten aiemminkin eli kaikki muut haluavat voittaa juuri meidät. On huippua, kun päästään taas pelaamaan. Kausi lähenee loppuaan ja jokaisen pelin merkitys kasvaa. Mikäs sen parempaa”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala kuvailee loppusarjan lähtökohtia.

”Runkosarjassa pelatut molemmat HPS-ottelut olivat selvästi meidän. Loppusarjassa heillä ei liene enää mitään paineita, joten ehkä he tulevat nyt hieman rohkeammin meitä vastaan. Sunnuntain pelissä toteutunee sama juoni kuin aiemminkin. Tärkeintä on kuitenkin se, että omat jutut pidetään korkealla tasolla päivästä toiseen siitä riippumatta, kuka on kulloinkin vastustajana”, päävalmentaja muistuttaa.

Kotivoittoa hakemaan taitavien maajoukkuepelaajien johdolla

Peräti kahdeksan KuPS-pelaajaa on ollut maajoukkuetehtävissä tällä viikolla. Keskikenttäpelaajat Emma Peuhkurinen ja Emmi Siren pääsivät tekemään omat Helmari-debyyttinsä tiistaisessa Ruotsi-ottelussa. Keltamusta lähtee hakemaan kotivoittoa sunnuntain liigapelistä taitavien maajoukkuepelaajiensa johdolla.

”On hyvä, että me saamme nyt pelaajia takaisin maajoukkuetehtävistä ja pääsemme jälleen pelaamaan. Liigatauko on ollut jälleen pitkä. Pari yhteistä joukkuetreeniä me ehdimme vetää ennen sunnuntain kotiottelua. HJK-pelissä oli kaksi hyvää laatujoukkuetta vastakkain. Me emme olleet siinä pelissä ihan parhaimmillamme, me pystymme kyllä joukkueena parempaan. Se ottelu opetti meitä. Sunnuntain HPS-ottelusta me haemme tietenkin voittoa”, Ojala muistuttaa.

Keskikenttäpelaaja Anni-Maija Kauppila saa sunnuntaina 200 liigapeliä täyteen, mikäli pääsee kentälle pelaamaan. Amerikkalaispuolustaja Taryn Jakubowski ei jatka loppukaudella enää kuopiolaisten riveissä ja hän lähtee lauantaina matkustamaan kohti kotimaataan. Puolustaja ehti pelata tällä kaudella ainoastaan yhden liigaottelun keltamustan riveissä.