OTTELUENNAKKO: KuPS – HJK su klo 14.15

Kuopion Palloseura ja HJK iskevät yhteen Subway Kansallisen liigan huippuottelussa

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu jälleen sunnuntaina oman kotiyleisön edessä. Viisi voittoa napannut KuPS kohtaa sarjakakkosena olevan Helsingin Jalkapalloklubin, joka on voittanut neljä liigapeliään. Sarjan kuudennen ottelukierroksen kärkikamppailu alkaa Väre Areenalla kello 14.15 OP Pohjois-Savon toimiessa huippuottelun otteluisäntänä.

OP:n omistaja-asiakkaat ilmaiseksi! Omistaja-asiakkaiden ei tarvitse ennakkoon lunastaa pääsylippua sunnuntain otteluun. Lisäksi eilisen Veikkausliigan ottelun KuPS – FC Lahti liput toimivat pääsylippuna myös huomisen ottelun pääsylippuina.

Liput myy tuttuun tapaan tiketti.fi

https://www.tiketti.fi/kups-hjk-vare-areena-kuopio-lippuja/89445?b=1Ojala: ”HJK:lta on luvassa tämän kauden kovinta prässiä”

Kuopiolaisseuran ja Klubin väliset kohtaamiset ovat pikkuhiljaa kohonneet suomalaisen huippujalkapalloilun klassikko-otteluiksi myös naisten puolella. Joukkueet kohtasivat taannoin Kansallisen Cupin loppuottelussa, jonka HJK käänsi edukseen dramaattisten loppuvaiheiden kautta. Maineikas HJK lukeutuu Suomen johtavien jalkapalloseurojen joukkoon ja kuopiolaiset pääsevätkin nyt mittaamaan omaa osaamistasoaan alkukauden kovinta vastustajaansa vastaan. Odotettavissa onkin korkeatasoinen ja värikäs ottelu kahden taitavan laatujoukkueen välillä.

”Meidän keskinäiset ottelumme ovat aina värikkäitä pelejä. Sarjataulukko ei nytkään valehtele: Klubi on kovin vastus kotimaan liigassa tällä hetkellä. He ovat nyt saaneet omaa peliään paremmin kasaan ja aika hyvä kuva meillä heistä on. Luvassa on tämän kauden kovinta prässiä: he juoksevat kovaa kohti ja pyrkivät pallonriistoihin yläalueella. Silloin tilaa löytyy jostain muualta. Meidän pitää löytää ne tilat ja päästä sitä kautta etenemään vauhdikkaasti. Meidän oman pelimme rakenne on nyt tosi hyvällä tasolla ja sillä tiellä me haluamme jatkaa eteenpäin”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala hahmottelee ottelun taktista kuvaa.

Kotivoittoa tavoittelemaan oman kotiyleisön tuella

Kahden tasaväkisen joukkueen välinen kamppailuottelu ratkeaa usein yhteen hyvinkin pieneen seikkaan, joka sitten kääntää pelin toisen eduksi. Kansallisen Cupin finaali oli jälleen hyvä osoitus tästä ja kokemuksesta saatiin hyvää oppia.

”Se finaali oli kova ja tasainen ottelu. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä tosi hyvä, maalipaikat olisi vaan pitänyt hyödyntää paremmin. Se ottelu on hyvä osoitus siitä, että oma suoritustaso pitää olla korkealla koko 90 minuuttia, sellainen 78 minuutin hyvä suoritus ei vaan riitä. Tasaväkisessä pelissä yksilöiden rooli korostuu viimeisellä kolmanneksella”, Ojala mietiskelee. Kovakuntoinen KuPS-joukkue lähtee sunnuntaina tavoittelemaan voittoa oman kotiyleisön edessä.

”Meillä on täysin luottavainen fiilis. Loistava kärkikamppailu on nyt luvassa, jossa on tosin tarjolla yhtä arvokkaat samat kolme sarjapistettä kuin kaikista muistakin liigapeleistä. Pelaajat syttyvät HJK-otteluun ihan varmasti, heitä ei tarvitse sen kummemmin motivoida Klubin kohtaamiseen. Nyt tarvitaan myös oman kotiyleisön tukea, joten tervetuloa kaikki katsomaan sunnuntaista kärkikamppailua Väre Areenalle”, päävalmentaja kehottaa.

Satu Pitkänen piti nollan omassa KuPS-debyytissään

Maalivahti Satu Pitkänen pelasi viime lauantaina ensimmäisen liigaottelunsa KuPS-paidassa. Pitkänen torjui tyylikkään nollapelin PK-35-ottelussa Väre Areenalla. ”Satu onnistui tosi hyvin ja hoiti ne tilanteet mitä pitikin. Hän ohjaa hyvin joukkueen peliä. Joukkueen vire on hyvä ja peli kerrallaan me edelleen etenemme. Me haluamme pitää pelin tason sellaisella korkealla tasolla, joka tuo tuloksen. Treenaamiseen on nyt tulossa pientä kevennystä ja sitä kautta me etsimme parasta vireystilaa tuleviin peleihin. Me rauhoitamme nyt vähän tilannetta ja etsimme sopivinta kokoonpanoa kulloiseenkin peliin”, päävalmentaja sanoo.