OTTELUENNAKKO: KuPS – HJK su 2.5. klo 14.00

Klassikko-ottelu Keskuskentän stadionilla

Keskuskentän jalkapallostadionilla taistellaan sunnuntaina Subway Kansallisen Liigan huippuottelu. Maineikkaat Kuopion Palloseura ja Helsingin Jalkapalloklubi iskevät yhteen kolmannen sarjakierroksen kärkipelissä, joka pelataan suljettujen ovien takana ilman yleisön läsnäoloa. Kello 14.00 alkavaa ottelua pääsee jännittämään suorana lähetyksenä RUUTU+ -palvelun välityksellä.

Vauhdikasta jalkapalloviihdettä on jälleen luvassa

Kuopion Palloseuran ja HJK:n väliset Veikkausliigaottelut ovat suomalaisen huippujalkapalloilun klassikko-otteluita. Sama hieno jalkapallokulttuurinen kehitys on nyt toteutumassa myös Subway Kansallisen Liigan puolella. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet tämän liigakauden voitokkaasti ollen ainoita puhtaan pelin joukkueita kahden pelatun sarjakierroksen jälkeen. Kuopiolaisten maaliero on komeasti 7-0 ja HJK:n 6-1. Lukemat osoittavat, että molemmista joukkueista löytyy sekä tehokasta maalintekovoimaa, että vahvaa puolustusosaamista.

KuPS:n ja Klubin väliset koitokset ovat olleet aina hyvin värikkäitä jännitysnäytelmiä ja vauhdikas jalkapallo-ottelu on nytkin luvassa kahden laatujoukkueen välillä. ”Me kohtasimme talvella toisemme kahdessa harjoituspelissä ja sen johdosta molemmilla on varmasti hyvä kuva toisen tekemisestä. Viime kaudella molemmat voittivat omat kotipelinsä liigassa. Klubi on aina kaikkein kovimpia mittareita Suomessa”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala pohtii sunnuntaisen HJK-ottelun asetelmia.

Kuopiolaiset hankkivat viime lauantaina hienon vierasvoiton Vantaalta. KuPS oli pelissä selvästi parempi voittaen ansaitusti hyökkääjä Gentjana Rochin (2) ja puolustaja Taryn Jakubowskin osumilla. Maalivahti Emma Immonen torjui jo toisen peräkkäisen nollapelinsä, aina vaarallinen Rochi johtaa liigan maalintekijätilastoa viidellä osumallaan ja Jakubowski teki ensimmäisen liigamaalinsa KuPS-joukkueessa, joka on parhaillaan erittäin hyvässä vireessä. Uusi liigakausi on onnistuttu aloittamaan positiivisten ennakkotoiveiden mukaisesti.

Kilpailutilanne ajaa pelaajia eteenpäin oikealla tavalla

”Kauden alku on ollut tosiaan hyvä ja me olemme pelanneet kuten me olemme halunneetkin. Me olemme tehneet paljon maaleja ja joukkueen pelaaminen on hyvässä tasapainossa. Pitkä talvi on tehty kovasti töitä ja monia asioita on hiottu harjoituksissa paremmiksi. Kaikki pelaajat ovat tällä hetkellä valmennusjohdon käytettävissä ja kilpailutilanne ajaa pelaajia eteenpäin oikealla tavalla. Pelaajien energia suuntautuu silloin oikeisiin asioihin”, päävalmentaja muistuttaa.

Sunnuntain kotiottelussa pitää jälleen pystyä parhaaseen mahdolliseen joukkue-esitykseen, jotta kovasta koitoksesta onnistuttaisiin saavuttamaan positiivinen lopputulos. Kärsivällisyys nousee tiukassa pelissä keskeiseksi avainteemaksi.

”Ottelun alku lienee tasaista pelaamista. Ensimmäisen maalin jälkeen peli aukeaa. HJK puolusti viimeksi voiton TiPS:stä ja uskon heidän tulevan tänne samanlaisella idealla ja mentaliteetilla. Meidän on oltava ennen kaikkea kärsivällisiä, sillä tilanteita tulee varmasti”, Ojala odottaa ja korostaa samalla laadukkaan puolustuspelaamisen tärkeyttä. ”Uskon, että tiettyjä asioita me olemme saaneet nyt lukkoon omassa puolustuspelaamisessamme. Me olemme vahvoja 1v1-tilanteissa ja lopulta niiden voittaja selviää koko pelin voittajaksi. Siinä me olemme olleet hyviä alkukaudella”, Ojala kiittelee pelaajistoaan.

Seuraa häntä: keskikenttäpelaaja Emma Peuhkurinen

Kuopiolaisten taitava keskikenttäpelaaja Emma Peuhkurinen tekee hyvää työtä KuPS-joukkueen kovatasoisen keskikenttäryhmityksen jäsenenä. Hänet palkittiin Vantaalla ansaitusti kolmella Subway-tähdellä ottelun parhaana pelaajana ja hänen vahvoja otteitaan kannattaa seurata nytkin.

”Emma on tosi rauhallinen ja varma pallon kanssa. Puolustussuuntaan hän on hyvä kamppailupelaaja ja osaa puolustaa hyvin muutakin kuin vain omaa aluettaan. Hän on älykäs pelaaja ja ymmärtää peliä hyvin ja siirtyy tarvittaessa tukemaan muitakin pelaajia”, päävalmentaja luonnehtii hyvää kautta pelaavaa Peuhkurista, joka pelasi Myyrmäessä uransa 49:nnen liigaottelun Suomen kentillä.