OTTELUENNAKKO: KuPS – HJK la klo 18.15

Ilontäyteinen ilta tulee huipentumaan keltamustiin mestaruusjuhliin

Subway Kansallisen Liigan
hieno pelikausi 2022 päättyy huomenna. Sarjakausi tulee huipentumaan Kuopion Palloseuran keltamustiin Suomen mestaruusjuhliin, joita vietetään lauantai-iltana Väre Areenan tunnelmallisessa iltavalaistuksessa. KuPS kohtaa sarjakauden viimeisessä kotipelissään hopealle sijoittuvan Helsingin Jalkapalloklubin kello 18.15 alkaen. Kuopion Palloseuran läheinen ja pitkäaikainen yhteistyökumppani OP Pohjois-Savo toimii tunteikkaan klassikko-ottelun otteluisäntänä.

Emma Peuhkurinen palkitaan pelaajaesittelyjen yhteydessä

Kuopion Palloseuran taitava keskikenttäpelaaja Emma Peuhkurinen on valittu Minna Canth-kiertopalkinnon seuraavaksi saajaksi ja Peuhkurinen palkitaan HJK-ottelun pelaajaesittelyjen yhteydessä hetkeä ennen pelin alkamista. Kaikki koululaiset saavat syyslomaviikon kunniaksi vapaan sisäänpääsyn lauantain kotiotteluun, joten Väre Areenalle on tulossa runsaasti nuoria innokkaita jalkapallokatsojia laadukkaasta pelistä nauttimaan. Luvassa onkin erittäin hieno futisilta tunteikkaisiin mestaruusjuhliin huipentuen.

Kuopion Palloseuran mestaruus ja HJK:n hopeasija ovat varmistuneet jo aiemmin, joten lauantaisessa liigapelissä ei siten ole enää sen suurempaa kilpailullista panosta. PK-35 Vantaa ja Åland United ratkovat samaan aikaan pronssimitalin kohtaloa. Nämä neljä laatujoukkuetta muodostavat tällä hetkellä suomalaisen naisjalkapallon terävimmän kärjen. Kaksi parasta joukkuetta ottaa nyt mittaa toisistaan Väre Areenan hienossa illassa.

Ojala: ”Me haluamme päättää sarjakauden voitokkaasti”        

”On aika harvinaislaatuinen tilanne, että viimeisessä pelissä pelataan enää kunniasta. Viikon verran me olemme palautelleet ja kaikki voimat ladataan viimeiseen peliin. Ilontäyteinen ilta on tosiaan tulossa ja siksi me haluamme lopettaa kauden voitokkaasti”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala pohtii viimeistä sarjapeliä.

Ojala toivoo, että viimeisessä sarjapelissä pelattaisiin molemmin puolin hyökkäävää ja vauhdikasta peliä, josta kotiyleisö pääsisi nauttimaan. ”Pelin luonne on, että HJK voi tulla pelaamaan paineitta. Toivottavasti he tulisivat pelaamaan jopa rohkeasti, jotta saataisiin hyvä avoin kauden lopetus jossa katsojat viihtyisivät. Toivottavasti lauantaina edessä ei olisi matalaa tiivistä blokkia, koska silloin pelistä ei aina tule niin viihdyttävää”, päävalmentaja toteaa. Hyökkääjä Lavdije Begolli on sivussa lauantaisesta kokoonpanosta.

Lauantai-illan aikana varmistuu myös se, saavuttaako Begolli liigan tämän kauden maalikuningattaren arvonimen vai onnistuuko Gentjana Rochi punnertamaan ohitse maalintekijätilaston ykkösnimeksi. Illan päätteeksi järjestetään vielä palkintotilaisuus, jossa jaetaan pokaalit tämän pelikauden parhaille pelaajille.

Otteluisäntä: