OTTELUENNAKKO: KuPS – HJK la klo 18.00

Suomalaisen jalkapalloilun klassikko-ottelu huipentaa runkosarjan päätöskierroksen

Subway Kansallisen Liigan 18:n kierroksen mittainen runkosarja päättyy lauantaina. Kuopion Palloseuran menestyksekäs runkosarjakausi huipentuu suomalaisen huippujalkapalloilun klassikko-otteluun, jossa kohdataan maineikas Helsingin Jalkapalloklubi. Kuopiolaisseuran läheinen ja pitkäaikainen yhteistyökumppani Kuopion Energia toimii kello 18.00 alkavan huippuottelun otteluisäntänä.

Runkosarjan kaksi kovinta laatujoukkuetta vastakkain

Kuopion Palloseuran ja HJK:n väliset Veikkausliigaottelut ovat muodostuneet vuosikymmenten varrella suomalaisen huippujalkapalloilun klassikko-otteluiksi ja sama hieno kehitys on nyt tapahtumassa myös Subway Kansallisen Liigan puolella. KuPS voittaa tämän kauden runkosarjan HJK:n sijoittuessa kakkoseksi. Lauantaisessa pelissä haetaan jo asetelmia syksyn loppusarjaa varten, jossa ratkaistaan tämän kauden Suomen mestaruus.

”Europelin jälkeen jatketaan jälleen suomalaista laatujoukkuetta vastaan. Me otamme europelistä kaikki hyvät asiat mukaan, palautuminen on nyt ollut kaikkein tärkeintä. HJK:lla on hyvä vire päällä ja lauantaina nähdään, miten he aikovat lähteä pelaamaan meitä vastaan. Heidän pitää nimittäin voittaa nyt, jos haluavat syksyllä vielä taistella mestaruudesta. Uskonkin, että he tulevat hyvällä itseluottamuksella haastamaan meitä”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala olettaa.

Luvassa on erittäin hieno kuopiolainen jalkapallosyksy

KuPS on tällä hetkellä kiistatta Suomen paras joukkue ja siten vahvin mestarisuosikki. Joukkue näytti Puolassa oman tasonsa kovassa paikassa. ”Pelillisesti me olimme hyvin mukana Anderlecht-pelissä. He eivät saaneet mainittavampaa otetta ja peli oli hyvin meidän hallussamme. Lopussa tappiolla ollessamme me jahtasimme 2-2-maalia ja onneksi kaivoimme sen. Se oli selkeästi meidän peli ja pallollisessa pelissä me olimme jopa parempia. Palautuminen on nyt ollut tärkeintä ja HJK-peliin tehdään sama normaali valmistautuminen kuin kaikkiin muihinkin otteluihin”, Ojala toteaa.

Kuopiolaisessa jalkapallossa on alkamassa erittäin hieno syksy. Voitokas KuPS etenee Euroopassa, peräti seitsemän KuPS-pelaajaa on valittu maajoukkuetehtäviin ja toinen peräkkäinen Suomen mestaruus on enää muutaman voiton päässä. Kauden herkullisimmat ratkaisupelit ovat vielä edessä. ”Syksy on hienoa aikaa, sillä jokainen peli merkitsee. Kotimaista jalkapallokautta on jäljellä enää kuusi ottelua. Viime kotipelissä meillä oli hyvin kotiyleisöä ja uskon, että HJK sytyttää nyt enemmän. Nyt onkin huippuhetki tulla katsomaan parasta naisjalkapalloa Suomessa”, Ojala huomauttaa.

Otteluisäntä: