Otteluennakko: KuPS hakee seurahistoriansa toista Liigacupin mestaruutta

Kuopion Palloseura aloitti tänään matkustamisen kohti Turkua, jossa joukkue kohtaa huomenna FC Interin Liigacupin loppuottelussa. Peli vihelletään käyntiin huomenna kello 15:00 ja ottelu pelataan Veritas Stadionilla.

KuPS hakee seurahistoriansa toista Liigacupin mestaruutta – aivan kuten huomisen loppuottelun kotijoukkue FC Inter. Keltamustan historiassa tuo kyseinen Liigacupin mestaruusvuosi 2006 ei ole kamalan kovassa suosiossa, sillä samana vuonna KuPS tippui divariin. Vastaavasti Turussa Liigacupin voittovuodesta on vain hyviä muistoja, sillä samana vuotena Inter juhli Veikkausliigan mestaruutta.

FC Interin preseason on ollut nousujohteinen ja tällä hetkellä joukkue marssii viiden pelin voittoputkessa. Liigacupin loppuottelupaikan joukkue nappasi Ilvestä vastaan Tammelan upealla stadionilla – vaikka helpolla se ei tullut. Ilveksen punaisen kortin avustamana Interillä riitti paikkoja, mutta vasta usean tolppalaukauksen jälkeen Inter onnistui maalinteossa ja nappasi 0-1 voitolla finaalipaikan.

KuPSin preseasonin viralliset ottelut eivät alkaneet alkuvuodesta hyvin, sillä Liigacup käynnistyi kahdella tappiolla. Sen jälkeen kuopiolaisten alkukausi on ollut nousujohteinen niin Liigacupissa kuin myös harjoituspeleissä. Pienen särön hyvään putkeen teki viime viikonloppuna pelattu harjoituspeli Tukholmassa, jossa joukkue taipui Hammarbylle tiukan ottelun jälkeen lukemin 2-0.

Preseasonilla on nähty vahva FC Inter

FC Interin preseason alkoi niin sanotusti puhtaalta pöydältä, kun juuri ennen talvikauden alkua julkaistiin uusi päävalmentaja Vesa Vasara. FC Hongasta joukkueeseen tuli myös muita tuttuja nimiä Vasaran lisäksi: keskikenttäkaksikko Florian Krebs ja Kevin Jansen sekä kakkosvalmentaja Riku Paularinne.

Muodoltaan alkuvuodesta FC Inter on asettunut valmentajansa näköisesti muotoon 4-3-3. Odotettavissa onkin, että myös huomenna turkulaiset asettavat aloituskokoonpanonsa kyseiseen asetelmaan. KuPSin puolustuksen kuitenkin tulee olla hereillä, sillä Interin yksi syömähammas on ollut erittäin nopeat laiturit. Kaksikko Timo Stavitski ja Daniel Rökman ovat aiheuttaneet vastustajille harmia omilla nopeilla nousuillaan.


Yksi mielenkiintoinen kysymys ennen huomista ottelua on se, että kuka asettuu tolppien väliin KuPSia vastaan. FC Interillä on tällä hetkellä rosterissa neljä hyvää maalivahtia, joista jokainen pystyisi täyttämään avausmaalivahdin tontin tulevalla kaudella.

Honkavaara odottaa upeaa ottelua

Kuopion Palloseuran viimeiset viikot ovat olleet kiireiset, sillä ensin joukkue matkusti Liigacupin välierään Lahteen ja heti seuraavalla viikolla edessä oli laivamatka Tukholmaan. Reissuista huolimatta KuPS ei myöskään päässyt valmistautumaan huomiseen otteluun täydellä harjoituskokoonpanolla, mutta siitä huolimatta päävalmentaja Jani Honkavaara odottaa turnauksen loppuottelun arvoista peliä.

”Hieno peli tulossa, ehdottomasti. Toisaalta harjoitusviikkomme on ollut hieman vaikea, sillä maajoukkuepelaajat palasivat vasta loppuviikosta ja joidenkin pelaajien kuormaa on pitänyt säädellä. Vaikka viikko on ollut haasteellinen, voittoa lähdemme hakemaan”, kertoo Honsu.

Honkavaara on alleviivannut Liigacupin aikana, että turnauksessa ei haeta voittoa hinnalla millä hyvänsä vaan ottelut on nähty mahdollisuutena kehittyä joukkueena. Sama tilanne on myös huomenna, vaikka joukkue haluaakin voittaa turnauksen.

”Emme aio ottaa joidenkin pelaajien kohdalla mitään riskejä, koska kausi alkaa viikon päästä”, tiivistää Honkavaara.

Veikkausliigakausi pyörähtää käyntiin viikon päästä lauantaina, joten ottelu toimii hyvänä kenraaliharjoituksena ennen kauden alkua.

”Inter on varmasti tulevalla Veikkausliigakaudella vahva, joten saamme hyvän kenraaliharjoituksen”, sanoo Honkavaara.

Liigacupin loppuottelu FC Inter – KuPS pelataan huomenna 30.3. kello 15:00 Veritas Stadionilla. Ottelua voit seurata suorana kotisohvalta Ruutu+ palvelun kautta.