Otteluennakko: KuPS hakee Liigacupin finaalipaikkaa Lahdesta

Kuopion Palloseuran tie Liigacupissa on vienyt välieriin ja huomenna joukkue kohtaa Lahdessa FC Lahden ja panoksena ottelussa on paikka loppuottelussa.

Kuopion Palloseuran miesten edustusjoukkue matkusti tänään Lahteen ja aloitti valmistautumisen huomiseen Liigacupin välieräotteluun. Panoksena huomisessa taistelussa on paikka loppuottelusta, joka tullaan pelaamaan Turussa FC Interiä vastaan. Loppuottelun alustava pelipäivä on lauantai 30.3. eli sopivasti viikko ennen Veikkausliigakauden alkua.

FC Lahti lähtee välieräotteluun oman lohkonsa voittajana, jossa joukkue nappasi pistetililleen yhteensä 10 pistettä. Lohkovaiheessa lahtelaiset kaatoivat kolme joukkuetta: HJK:n, EIF:n sekä Gnistanin. Voittojen lisäksi joukkue nappasi yhden tasapelin ja joutui taipumaan vieraskentällä FC Interille. Huomionarvoista alkulohkon otteluissa on se fakta, että HJK pelasi oman kohtaamisensa Lahtea vastaan niin sanotusti Klubi 04:sen rosterilla. Tästäkin huolimatta lahtelaisten ottelu on näyttänyt hyvältä talvikauden aikana eikä huomista vastustajaa saa millään mittarilla aliarvioida.

Kuopion Palloseura vastaavasti tuli oman lohkonsa toiseksi. Nihkeästi kahdella tappiolla alkanut lohkovaihe kääntyi voitokkaaksi, kun keltamusta voitti kolme viimeistä otteluaan. Yhdeksän pisteen turvin joukkue nappasi välieräpaikan ja taistelee huomenna paikasta loppuottelussa. Lisäksi kuopiolaisten joukkue on vahvistunut uusilla nimillä – Petteri Pennanen, Kristopher Da Graca sekä Mulitala Mohammed nähdään mahdollisesti ensimmäistä kertaa tällä kaudella KuPSin paidassa virallisessa ottelussa.

Jani Honkavaara lähtee otteluun luottavaisin mielin

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara lähtee otteluun luottavaisin mielin. Lähestyvä Veikkausliigakausi tekee ottelusta tärkeän molemmille joukkueille.

”Ottelu on varmasti molemmille osapuolille kaikin puolin tärkeä, koska olemme lähellä sarjakauden alkua, ja haluamme pelimme olevan valmiimpaa kuin viikko sitten. Hieno matsi tulossa”, kertoo Honsu.

Huomenna kotijoukkueena otteluun lähtevä FC Lahti on pelannut alkukautensa positiivisella nuotilla ja joukkueessa löytyy paljon laadukkaita pelaajia. Lahden vahvuudet on myös huomioitu kuopiolaisten valmennuksessa.

”FC Lahti on ollut Liigacupissa todella pirteä ja sillä on jalkeilla mielenkiintoinen ja laadukas joukkue. Siksi olemme valmistautumisessamme ottaneet normaalia enemmän huomioon myös Lahden vahvuuksia, mutta päähuomio meillä on ollut silti omassa pelaamisessamme”, tiivistää Honkavaara.

Kuopiolaisten kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Jerry Voutilainen, Lauri Sahimaa, Arttu Heinonen sekä Joslyn Luyeye-Lutumba.

Ottelua voit seurata suorana kotisohvalta Ruutu+ palvelun kautta. Ottelu vihelletään käyntiin huomenna Lahdessa kello 14:00.