OTTELUENNAKKO: KuPS – FC Lahti la klo 15.00

Kuopion Palloseura kohtaa FC Lahden lauantaisessa Kansallisen Cupin kotipelissä Lippumäessä

Kuopion Palloseuran kilpailukausi 2023 jatkuu lauantaina jälleen Lippumäen jalkapallohallissa. Ohjelmassa on nyt Kansallisen Cupin A-lohkon kolmannen ottelukierroksen kotipeli, jossa vastustajana on FC Lahti. Kotiottelu alkaa kello 15.00 ja halliin voidaan ottaa sisään enintään 100 ensimmäistä tulijaa hallin tiukoista turvallisuusmääräyksistä johtuen. Hallilla ei ole lauantaina lipunmyyntiä, sillä peliin on tällä kertaa vapaa pääsy. Kansallisen cupin otteluista ei tule suoraa TV-lähetystä tai nettisriimiä.

KuPS etenee cupissa kahdeksan parhaan joukkoon

Kuopiolaiset ovat aloittaneet Kansallisen Cupin vakuuttavalla tavalla. Kahdesta ensimmäisestä lohkopelistä on hankittu suurinumeroiset voitot yhteismaalein 19-0 ja jatkopaikka seuraavaan cup-vaiheeseen on jo nyt käytännössä varma. KuPS:n molemmat alkulohkovastustajat FC Lahti ja FC KTP ovat nousseet kakkosesta ykköseen täksi kaudeksi ja tasoerot joukkueiden välillä ovat osoittautuneet odotetun suuriksi.

KuPS murskasi edellisessä cup-ottelussaan FC Lahden 13-0, mikä on KuPS-joukkueen lyhyen historian suurinumeroisin voitto virallisessa kilpailullisessa ottelussa. Edellinen ennätystulos oli 12-0, joka hankittiin 6.2.2021 pelatussa Suomen Cupin ottelussa JyPK – KuPS.

Hyökkääjä Lavdije Begolli tehtaili Lahdessa peräti kuusi maalia eli kaksi hattutemppua. Maalitykki on tehnyt jo kymmenen osumaa kahdessa cup-ottelussa ja kuopiolaiset lähtevät Begollin johdolla hakemaan voittoa lauantaisesta kotipelistäkin.

Ojala: ”Me haluamme kontrolloida lauantaista kotipeliä”

”Lahti tekee varmaankin nyt joitain muutoksia omaan peliinsä, on mielenkiintoista nähdä mitä ne muutokset ovat ja miten me pystymme vastaamaan niihin. Iso kuva on kuitenkin se, että me haluamme kontrolloida ottelua”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala arvioi lauantaista kotiottelua.

KuPS-joukkueessa pelasi Lahdessa kaksi uutta ensikertalaistakin. Maalivahti Terhi Savolainen ja toppari Ronja Nissinen pääsivät vaihtopelaajina pelaamaan viimeisen puolituntisen. Molemmat onnistuivat hyvin omassa debyyttipelissään. ”He ovat B-nuorten SM-sarjajoukkueen pelaajia ja todennäköisiä tulevaisuuden sopimuspelaajia liigajoukkueeseen”, Ojala kertoo. Terhi Savolainen pelasi Lahdessa nollapelin kuten aloitukseen valittu maalivahti Meeri Karjalainenkin.

Viimeinen lohkopeli on keskiviikkoiltana Kotkassa

KuPS pelaa viimeisen alkulohko-ottelunsa keskiviikkona 8.3. vieraskentällä Arto Tolsa Areenalla kohdaten FC KTP:n ja tämän jälkeen on alkulohko A paketissa. Kansallinen Cup jatkuu maaliskuussa kahdeksan parhaan joukkueen välisillä pudotuspeleillä, mikä merkitsee tason kovenemista helpohkoon alkulohkovaiheeseen verrattuna. Kansallinen Cup tulee huipentumaan maalis-huhtikuun taitteessa pelattavaan finaaliin.

”Tämän alkulohkovaiheen jälkeen tulee cupissa seuraava steppi, kun muita liigajoukkueita alkaa tulla vastaan. Tason koveneminen on hyvä asia, sillä se antaa meille lisää infoa omasta tämänhetkisestä tasostamme. Me olemme vetäneet viime viikot täydellä höyryllä ja viikot 9 sekä 12 ovat tämän kevään kovimmat. Olen tyytyväinen Lahdessa nähtyyn peli-ilmeeseen ja nyt lauantaina on hyvä nähdä, miten me pystymme pitämään oman tasomme vähän väsyneenäkin eli miten hyvin pallotempo ja pelikontrolli säilyvät pelissä. Meidän oma kevätkautemme etenee toivotussa ja suunnitellussa aikataulussa”, Ojala sanoo.