OTTELUENNAKKO: KuPS – FC Honka su klo 15.00

Kuopion Palloseuran voittojahti jatkuu sunnuntaina Väre Areenalla

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran pelikausi jatkuu jälleen sunnuntaina omalla kotikentällä. KuPS ja neljäntenä oleva espoolainen FC Honka kohtaavat Subway Kansallisen Liigan 11:nnen sarjakierroksen ottelussa, joka alkaa Väre Areenalla kello 15.00. Kuopiolaisseuran läheinen ja pitkäaikainen yhteistyökumppani PUMA toimii illan otteluisäntänä.

Neljättä peräkkäistä voittopeliä tavoittelemaan

KuPS-joukkue hankki kaksi viikkoa sitten Oulusta komean 1-6-voiton saavuttaen kolmannen peräkkäisen voittonsa uuden päävalmentajan Pauliina Miettisen johdolla. Joukkuepelaaminen oli kuitenkin normaalia tahmeampaa ja parannettavaa jäi paljon moneltakin osin. Sunnuntaisessa kotiottelussa pyritään nousemaan takaisin omalle tasolle ja harjoituksissa onkin tehty tiukasti hommia sunnuntaista kotipeliä varten.

”Honka-ottelusta tulee tähän mennessä kovin peli täälläoloni aikana. Honka on hyvä ja työteliäs joukkue ja heillä on hyvä henki päällä. Kova peli tulee, sillä työteliäs joukkue on aina se kaikkein vaikein voittaa. Oulussa meidän pelitempomme oli vaisua. Parempaa tempoa pitää nyt saada peliin ja alueelliset edut on pystyttävä hyödyntämään paremmin. Niitä on haettava, tehtävä ja käytettävä. Isot krediitit ONS-ottelun vaihtopelaajillemme, heidän ansiostaan työ rupesi näkymään kentällä”, päävalmentaja kiittelee.

”Toivon paljon liikettä ja erilaisia pelitilannekombinaatioita”

Miettinen odottaa myös sunnuntaiselta vastustajalta aktiivista prässiä, johon pitää pystyä reagoimaan. ”Odotan näkeväni sunnuntaina omalta joukkueeltani paljon liikettä ja erilaisia pelitilannekombinaatioita sekä ongelmanratkaisukykyä erilaisissa pelitilanteissa. Joiltakin pelaajiltamme on alkanut löytyä hienoa henkistä johtajuutta ongelmanratkaisutilanteissa. Hongalta on varmaan prässiä tulossa, joten meidän pitää pystyä se purkamaan. Meidän pitää myös pystyä estämään Hongan hyökkäykset. Pitkää palloa sieltä varmaan tulee, ne pitää pystyä puolustamaan ja meidän pitää itse pelata monipuolista hyökkäyspeliä”, Miettinen sanoo.

KuPS lähtee jokaisessa ottelussa hyökkäämään voimakkaasti koko joukkueen voimin ja näin tapahtuu sunnuntainakin. Joukkueesta löytyy runsaasti tehokasta maalintekotaitoa ja pelaajat ovatkin mättäneet jo 38 maalia alkukaudella pelatuissa kymmenessä liigapelissä. Hyökkääjä Wilma Forsblom on osunut seitsemän kertaa nousten liigan maalintekijätilaston jaetulle kärkipaikalle.

”Nautitaan kaikesta siitä mihin mainiot pelaajat pystyvät”

”Meillä myös keskikenttäpelaajat ja puolustajat pystyvät tekemään maaleja, joten meillä on hyvä tilanne. Tuloksiin ja pisteisiin on syytä olla tyytyväinen, joten nautitaan kaikesta siitä mihin mainiot pelaajat pystyvät. Se on tärkeintä, että harjoiteltu näkyisi pelissä. Virheitäkin joskus tulee, niistä on vaan otettava oppia”, päävalmentaja muistuttaa. Hyökkääjä Lavdije Begolli on loukkaantuneena sivussa lähikuukaudet ja puolustaja Savannah Lee Taylorin voimassaollut pelaajasopimus on purettu tällä viikolla.