OTTELUENNAKKO: KuPS – FC Honka la klo 16.00

Sarjajohtaja jatkaa voittojahtiaan Väre Areenalla

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran piste- ja voittojahti jatkuu lauantaina jälleen oman kotiyleisön edessä. Voitokkaasti etenevä KuPS ja espoolainen FC Honka kohtaavat 15:nnen sarjakierroksen ottelussa, joka pelataan Väre Areenalla kello 16.00 alkaen.

Uusi puolustaja on liittynyt joukkueen riveihin

Kuopion Palloseura on hankkinut tällä viikolla uuden pelaajavahvistuksen. Amerikkalaispuolustaja Tiernny Wiltshire saapui myöhään torstaina Kuopioon ja harjoitteli perjantaina ensimmäistä kertaa uuden joukkueensa mukana. Hänen on tarkoitus tehdä oma KuPS-debyyttinsä 7.8. pelattavassa TiPS – KuPS-ottelussa, huomisessa Honka-ottelussa häntä ei vielä nähdä. Wiltshire on hankittu loukkaantuneena olevan Taryn Jakubowskin korvaajaksi ja uuden pelaajahankinnan pelipaikkana tulee lähtökohtaisesti olemaan vasemman laitapuolustajan tontti.

Kärsivällinen pelaaminen avaa reitit maalintekoon

Voitokas KuPS purjehtii Subway Kansallisen Liigan kärkipaikalla peräti seitsemän pisteen suuruisessa sarjajohdossa. Voittosarja jatkui edellisellä sarjakierroksella, jolla Jyväskylän Pallokerho kukistui 3-0 kärsivällisen peliesityksen jälkeen. Sitkeästi taistellut JyPK puolusti omaa aluettaan hyvin, kuopiolaiset onnistuivat kuitenkin löytämään ratkaisevat reitit maalintekoon pitkän 90-minuuttisen aikana. Kärsivällisyys oli nimenomaan se avaintekijä, jonka kautta selkeä pelin- ja pallonhallinta pystyttiin kääntämään voitoksi ja tätä pyritään edelleen jalostamaan entistäkin vahvemmaksi osa-alueeksi keltamustan pelissä.

”Meillä on keinoja vieläkin parempiin murtaviin syöttöihin sekä kärsivällisempään ja kontrolloidumpaan hyökkäyspelaamiseen. Me haluamme kontrolloida peliä myös puolustuspelaamisen kautta. Me varioimme omaa prässiämme ja hyökkäyspelaamista sen mukaan, miten me pystyisimme painostamaan ja haavoittamaan vastustajaa vieläkin paremmin. Sitä me mietimme ja pohdimme pelien välillä”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala toteaa.

Keltamusta on valmis tiukkaan taisteluun

FC Honka lukeutuu perinteisesti liigan kovimpiin ja parhaimpiin yhdistelmiin. Honka pelaa liikkuvaa taitofutista ja nyt on varmasti kovempi ottelu edessä kuin viime sunnuntaina. Kuopiolaisten peruspelaaminen on erittäin hyvällä mallilla ja sen avulla lähdetään tavoittelemaan jälleen seuraavaa täyttä pistepottia.

”Hongalla on laaja ja laadukas pelaajamateriaali. He tulevat antamaan meille hyvän vastuksen. Lähtökohta kuitenkin on, ettei meidän kotikentältämme kukaan helpolla pisteitä vie. Me olemme valmiita peliin. Nyt tulee varmasti eriluonteinen peli kuin viime sunnuntaina. Honka pyrkii enemmän pelaamaan, mikä puolestaan avaa meille tilanteita eri tavalla ja peli tulee myös aaltoilemaan enemmän”, Ojala pohtii lauantaisen kotiottelun luonnetta.

Seuraa häntä: puolustaja Janni Mönkkönen

Puolustaja Janni Mönkkönen pelasi viime viikonloppuna uransa 173:nnen ja tämän kesän seitsemännen liigaottelunsa. Mönkkönen esitti erinomaisia otteita JyPK:iä vastaan ja on saamassa lisää peliaikaa myös lauantaisessa Honka-ottelussa. ”Janni todennäköisesti aloittaa lauantaina. Hän tekee päivästä toiseen hommia huippuasenteella ja avasi JyPK:iä vastaan pelaten huippupelin. Todennäköisesti hän avaa myös Honka-ottelussa”, Ojala toteaa.

KuPS on yltämässä uuteen maaliennätykseensä

Kolmatta liigakauttaan pelaava KuPS lähestyy uutta maalintekoennätystä liigatasolla. KuPS teki ensimmäisellä liigakaudellaan 2019 yhteensä 36 osumaa 23:ssa sarjaottelussa. Toinen sarjakausi 2020 tuotti 44 osumaa 18:ssa sarjaottelussa. KuPS on pelannut tällä kaudella tähän mennessä 14 liigaottelua osuen 41 kertaa, joten seuran uusi pääsarjatason maalintekoennätys on enää neljän osuman päässä. Ykköstykki Gentjana Rochi on viimeistellyt tähän mennessä 16 liigaosumaa johtaen Subway Kansallisen Liigan tämän kauden maalintekijätilastoa.