OTTELUENNAKKO: KuPS – FC Honka la klo 16.00


Kotikentälle palaava Kuopion Palloseura jatkaa voittojahtiaan lauantai-iltana Väre Areenalla

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu lauantaina jälleen oman kotiyleisön edessä. Espoolainen FC Honka saapuu vastustajaksi kuudennen sarjakierroksen kotiotteluun, joka pelataan Väre Areenalla kello 16.00 alkaen PUMA:n toimiessa otteluisäntänä.

Mieli pelissä-kampanja saapuu lauantaina Väre Areenalle

FC Honka-kotiottelu toimii myös Mieli pelissä-kampanjan teemaotteluna. Kampanja näkyy ja kuuluu kaikilla Subway Kansallisen Liigan ottelupaikkakunnilla 12. – 26.5. aikana pelattavissa liigaotteluissa.

Subway Kansallinen Liiga ja MIELI ry. aloittivat yhteistyön kaudelle 2024, jonka tavoitteena on lisätä pelaajien mielen hyvinvointia ja tietoisuutta mielenterveyden haasteista Suomessa sekä puolustaa kaikkien oikeutta hyvään mielenterveyteen. Kampanja haluaa erityisesti normalisoida puhetta mielenterveydestä sekä nostaa esiin pelaajien ja muiden toimijoiden kokemuksia sekä dataa mielenterveyden haasteista Suomessa.

Kampanjan aikana pelattavissa hyväntekeväisyysotteluissa yleisölle tarjotaan myös mahdollisuus tukea nuorille suunnattua mielenterveystyötä ja kriisiauttamista Suomessa. Otteluissa joukkueiden pelaajat sekä erotuomarit kantavat mielinauhoja.

Voittojahti jatkuu päättäväisellä taisteluasenteella

KuPS-joukkue jatkoi omaa voittokulkuaan viime sunnuntaina Vantaalla kukistaen PK:n vakuuttavan vahvan peliesityksensä ansiosta. Kuopiolaiset haluavat jatkaa väkevää menoaan myös lauantai-illan kotipelissä Väre Areenalla.

”Esityksemme oli Vantaalla tosi hyvä ja sitä me lähdemme nyt jatkamaan. Honka on nuori, innokas ja aktiivinen ryhmä, jonka pelaamisessa on paljon vauhtia ja energiaa. Laadukas vastustaja, jonka me kohtasimme tammikuussa yhden kerran”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi kuvailee seuraavaa vastustajaa.

Kuopiolaisten terävät pystysyötöt puhkoivat tehokkaasti PK:n puolustuslinjaa ja samaan pyritään nyt lauantainakin. ”Me haluamme noudattaa oman pelaamisen periaatteitamme ja olla niissä aina vaan parempia. Kotona me lähdemme tietenkin hyökkäämään ja voittamaan. Odotettavissa on varmaankin jälleen meidän omaa pallonhallintaa, se hallinta pitää kuitenkin aina itse ottaa ja samanaikaisesti puolustuspelaamisessa meidän pitää olla riittävän intensiivisiä ja aggressiivisia”, päävalmentaja toteaa.


Tämän liigakauden ensimmäiset kotipisteet ovat tähtäimessä

Kuopiolaisten nimekäs kärkitrio oli Vantaalla hyvässä vauhdissa ja maalitykit jatkavat terävää maalijahtiaan lauantain kotipelissä. Kauden ensimmäinen kotiottelu päättyi kirvelevään tappioon, joten sisuuntunut kotijoukkue haluaa nyt voittaa oman kotiyleisönsä edessä.

”Me olemme keränneet kaikki tämän kauden liigapisteemme vierasotteluista, joten nyt me alamme voittaa myös kotona. Kokonaisuudessaan me olemme kuitenkin hyvässä tilanteessa ja me keskitymme ensisijaisesti siihen, että me olisimme joka päivä parempia ja että Väre Areenasta tulisi oikein paha paikka kaikille vastustajillemme”, päävalmentaja sanoo. Puolustaja Liina Noran kahden ottelun mittainen pelikielto on päättynyt ja hän saa pelata Honka-ottelussa. Tuuli Viinikka ja Roosa Ariyo ovat edelleen sivussa pelaavasta kokoonpanosta, keskikenttäpelaaja Tao Starkin paluu on sen sijaan mahdollisuuksien rajoissa.