OTTELUENNAKKO: KuPS – FC Honka la klo 15.00

Keltamustan mestaruusjahti jatkuu Väre Areenalla

Kuopion Palloseura voitti liigan tämän kauden runkosarjan vakuuttavalla tyylillä ja jatkaa voitontahtoista Suomen mestaruusjahtiaan lauantaina Väre Areenalla. KuPS ja espoolainen FC Honka kohtaavat Subway Kansallisen Liigan ylemmän loppusarjan ensimmäisen sarjakierroksen ottelussa, joka alkaa kello 15.00.

Kovatasoinen kärkikolmikko kamppailee kultamitaleista

KuPS lähtee syksyn loppusarjaan neljän pisteen suuruisen etumatkansa turvin. Ylempi loppusarja pelataan kuuden joukkueen voimin ja sarjakierroksia otellaan siten viisi. Åland United juhli viime vuonna Suomen mestaruuttaan Tikkurilan Palloseuran sijoittuessa hopealle ja Kuopion Palloseuran yltäessä hienosti pronssille. Sama kova kolmikko ratkoo tänäkin syksynä kultamitalien kohtalon ja yksi näistä joukkueista tullaan kruunaamaan Suomen mestariksi 2021.

KuPS on noussut lyhyessä ajassa valtakunnan ykkösseuraksi naisten jalkapalloilussa. Kuopiolaispelaajat ovatkin nyt kokonaan uudenlaisessa tilanteessa: he eivät ole koskaan aikaisemmin komeilleet sarjakärjessä vahvimman ennakkosuosikin asemassa. Päävalmentaja Ollipekka Ojala uskoo vakaasti, että keltamustan joukkueen henkinen kantti kestää meneillään olevan pelikauden kovimmassakin paikassa.

”Mestaruus on ollut meidän ainoa tavoitteemme koko kauden ajan. Me olemme menneet tämän kauden aikana paljon eteenpäin korkealla tasolla ja uskon, että yhdessä taistelemalla kantti kestää varmasti loppuun saakka. Vahva joukkue pitää olla sen, joka aikoo meidät kaataa”, Ojala toteaa vahvaan runkosarjakauteen viitaten.

”Me olemme valmiita Hongan kohtaamiseen”

FC Honka-ottelu on nyt ensimmäinen välietappi suuren unelman saavuttamisessa. Honka on laadukas liigajoukkue, joka pystyy antamaan lujan vastuksen jokaisessa kohtaamisessa. Vastustajan vahvuudet ovat valmennusjohdon tiedossa ja lauantaisesta kotipelistä lähdetään hakemaan positiivista lopputulosta omaan pelitapaan luottaen.

”Voittaminen lauantaina edellyttää meiltä ehjää kokonaisuutta, jota me olemme pitkään pystyneet ylläpitämään hyvällä pelaamisellamme. Oman tekemisen tason ylläpitäminen korkeana on keskeistä. Me olemme valmistautuneet hyvin Hongan kohtaamiseen ja me tiedämme kyllä, mitä sieltä on vastaan tulossa. Jotain pientä etua me koetamme aina löytää jokaiseen otteluun”, Ojala toteaa.

Ennakkosuosikin asema soveltuu kuopiolaisille hyvin. Keltamusta on kasvanut pitkän pelikauden aikana voittavaksi joukkueeksi ja pelaajien itseluottamus on säilynyt vahvana tiukassakin paikassa. Joukkuehenki on ollut koko ajan erittäin hyvä ja useat hienot onnistumiset ovat vahvistaneet ilmapiiriä entisestään. Tämän johdosta kuopiolaisia onkin erittäin vaikeaa kukistaa juuri tällä hetkellä.

Peli kerrallaan kohti suurta unelmaa

”Jokainen vastustajajoukkue haluaa tietenkin voittaa juuri meidät, mikä on meille myös hyvä asetelma. On mukava olla muiden jahdattavana, sillä se haastaa meidät pitämään oman tason korkeana pelistä toiseen. Oman tason ylläpitäminen ratkaisee syksyllä. Peli kerrallaan ja yksi pysäkki kerrallaan me jatkamme eteenpäin, oikomaan me emme lähde”. päävalmentaja muistuttaa.

Puolustaja Gabriella Cuevas on sivussa lauantaisesta ottelusta, hyökkääjä Aino Krögerin pelaaminen on sen sijaan mahdollista. Hyökkääjä Anna-Stina Simonen jatkaa Tampereen Ilveksen riveissä tämän sarjakauden loppuun saakka seurojen jatkettua pelaajan lainajaksoa.