OTTELUENNAKKO: KuPS – FC Honka keskiviikkona klo 17.00

Kotijoukkueen voittojahti jatkuu kovakuntoisten Begollin ja Rochin johdolla

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran tiivistahtinen voittojahti jatkuu jälleen keskiviikkoiltana Väre Areenalla. KuPS ja espoolainen FC Honka kohtaavat Subway Kansallisen Liigan seitsemännen sarjakierroksen kotiottelussa, joka alkaa tavanomaisesta poiketen jo kello 17.00.

Ojala: ”Begolli on koko joukkueen ilmentymä”

KuPS on aloittanut uuden liigakauden kuudella peräkkäisellä voitolla. Voittojahti jatkuu keskiviikkoiltana tehopelaajien Lavdije Begollin ja Gentjana Rochin johdolla. Begolli viimeisteli HPS-ottelussa hienon hattutempun johtaen liigan maalintekijätilastoa 13 osumallaan. Rochi viimeisteli lauantaina uransa sadannen maalin Suomen liigakentillä. Kotijoukkueen riveistä löytyy runsaasti muitakin ratkaisijoita, joista kuka tahansa pystyy nousemaan maalintekoon pelitilanteen sen kulloinkin mahdollistaessa.

Päävalmentaja Ollipekka Ojala kiitteleekin niin Begollin kuin koko joukkueen hienoa onnistumista alkukauden kovissa koitoksissa. ”Begollin pelirooli on selkeä. Hän on tehnyt paljon töitä ja itseluottamus on korkealla. Hän pystyy tekemään komeita puskumaaleja ja vastustajan on todella vaikeaa puolustaa häntä vastaan. ’Lavi’ on koko joukkueen ilmentymä talvella tehdystä hyvästä työstä ja hän on pysynyt myös ehjänä. Kaikki joukkueen pelaajat pelaavat kovalla tasolla”, Ojala muistuttaa.

Työteliäs Honka tulee tarjoamaan kovan vastuksen

Kuopiolaisten otteluissa toistuu usein sama käsikirjoitus, jonka mukaan keltamusta hallitsee palloa suurimman osan peliajasta vastustajan tyytyessä pääosin puolustamaan. Kuopiolaisten oma peruspelaaminen onkin tällä hetkellä kiitettävän korkealla tasolla. ”Meidän pelaamisessamme tapahtuu paljon oikeita asioita. Kun pelin perusrakenne pidetään koossa, on meitä aika vaikea voittaa. Uskon kuitenkin, että Honka on pallollisessa pelissä laadukkaampi kuin monet muut joukkueet ja pystyy pelaamaan pallolla myös. Se on meille pelkästään hyvä asia, sillä se tulee avaamaan myös meille tilanteita”, Ojala muistuttaa.

Honka-pelit ovat aina olleet tiukkoja ja tasaväkisiä voimainkoitoksia ja Ojala odottaa näin käyvän nytkin. ”Honka on muuttunut paljon viime vuodesta. He ovat selkeästi tehneet paljon töitä pallollisen pelaamisen rakenteen kanssa. Honka on laatujoukkue, jolla löytyy paljon vaihtoehtoja. Puolustuspeli vaikuttaa selkeältä siitä, mitä he haluavat tehdä. Yleiskuva on työteliäs, yritteliäs, energinen ja kollektiivinen joukkue, joka ei anna periksi”, päävalmentaja arvioi keskiviikkoista vastustajaa.  

Tiivis pelitahti on valmentajien ja pelaajien juhla-aikaa

Kuopiolaisilla on parhaillaan menossa kolmen ottelun tiivis peliviikko. Tämän keskiviikon jälkeen ohjelmassa on peräti neljä peräkkäistä vierasottelua ja seuraava kotiottelu on edessä Väre Areenalla vasta kesäkuun 11. päivänä eli tasan kuukauden kuluttua, jolloin kohdataan kova kilpakumppani Åland United.

”Tämä on valmentajien ja pelaajien juhla-aikaa, kun päästään välillä pelaamaan normaalia nopeammalla aikavälillä. Kaikki tykkäävät tällaisesta viikosta, jolloin jokainen pelaaja pääsee pelaamaan. Jokaista pelaajaa tarvitaan nyt, meillä on koossa tiivis ja laadukas pelaajaryhmä”, päävalmentaja muistuttaa.