OTTELUENNAKKO: KuPS aloittaa Suomen Cupin Väre Areenalla


Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

Suomen Cupin neljännesvälieräottelu Kuopion Palloseura – Åland United tiistaina 2.7. kello 19.00

Hallitseva Suomen Cupin mestari Kuopion Palloseura aloittaa tiistai-iltana pelinsä tämän kauden cupissa. Mestarijoukkueena KuPS aloittaa tämän kesän cup-ottelunsa suoraan neljännesvälierävaiheessa eli 16 parhaan joukkueen joukossa. Arpaonnetar heitti ensimmäiseksi cup-vastustajaksi Åland Unitedin, joka vieraili Väre Areenalla edellisen kerran viime lauantaisessa liigaottelussa. Tiistai-illan cup-ottelu alkaa Väre Areenalla kello 19.00 seuran läheisen yhteistyökumppanin IceCapitalin toimiessa illan otteluisäntänä. Otteluun on voimassa olevilla kausikorteilla vapaapääsy ja muut liput myy tuttuun tapaan: www.tiketti.fi

KuPSTV näyttää ottelun suorana suomeksi selostettuna. Cup-taipaleen avausottelun katsomiseksi vaaditaan KuPSTV:n kuukausitilaus, joka on lunastettavissa hintaan 9,99€.

Cup-ottelussa pelataan ensin täysi peliaika eli normaalit 90 minuuttia. Mikäli tilanne on tämän jälkeen tasan, siirrytään suoraan rangaistuspotkukilpailuun voittajan ratkaisemiseksi. Jatko-ottelua ei pelata vielä kilpailun tässä vaiheessa. Ottelun voittaja etenee jatkoon cupin puolivälieriin kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon.

Värikästä ja dramaattista yhteistä cup-historiaa vuosien varrelta

Joukkueet kohtasivat viimeksi lauantai-illan liigaottelussa, josta muodostuikin erittäin värikäs jännitysnäytelmä. Yllättäviä käänteitä nähtiin toinen toisensa perään. Seuroilta löytyy runsain mitoin myös yhteistä ja erittäin värikästä cup-historiaa menneiden vuosien varrelta.

Åland United on kova rutinoitunut cup-joukkue, joka tietää mitä cup-menestys vaatii. Seura on voittanut cup-mestaruuden kolme kertaa (2020, 2021, 2022). KuPS valloitti viime syksynä ensimmäisen cup-kannunsa. KuPS ja United kohtaavat toisensa cupissa nyt jo viidentenä vuonna peräkkäin.

Ensimmäinen cup-kohtaaminen tapahtui kilpailukauden 2019 – 2020 Suomen Cupissa, jossa joukkueet kohtasivat välieräottelussa Maarianhaminassa. Tiukka ottelu päättyi 2-2 ja United eteni loppuotteluun rankkarikisan kautta maalein 4-3. United voitti myös finaalin saavuttaen ensimmäisen cup-mestaruutensa.

Seurat kohtasivat jälleen seuraavan vuoden cupissa (2021), jolloin Maarianhaminassa pelattu välieräpeli päättyi dramaattisten käänteiden jälkeen Unitedin kotivoitoksi 4-3. United pääsi silloin juhlimaan myös toista cup-mestaruuttaan.

Seuraavana vuonna (2022) kohdattiin cupin puolivälierässä eli kahdeksan parhaan joukossa. Tiukka ottelu päättyi tasapeliin 1-1 ja United voitti pilkkukisan 4-2 edeten välierien kautta kolmanteen cup-mestaruuteensa. Viime vuonna seurat kohtasivat jälleen puolivälierässä eli kahdeksan parhaan joukossa. KuPS oli tällä kertaa parempi 0-2 edeten lopulta ensimmäiseen cup-mestaruuteensa.

Kaikki neljä aiempaa cup-kohtaamista on siis pelattu Ahvenanmaalla. Tällä kertaa arpaonnetar suosi vuorostaan kuopiolaisia. Joukkueet ovat kaiken lisäksi pelanneet useita keskinäisiä liigaotteluita, joten ne tuntevat toistensa pelilliset ominaisuudet enemmän kuin hyvin. Erittäin laadukas ottelu on siten jälleen kerran tulossa.

Parasta mahdollista futisviihdettä on jälleen tarjolla

Kuopiolaisten tavoitteena on tietenkin voittaa tiistainen kotipeli ja hankkia jatkopaikka oman kotiyleisön edessä. ”Nyt on hyvää ja viihdyttävää futisjännitystä jälleen tarjolla, parempaa ei voida tässä vaiheessa pelikautta tarjotakaan. Tulkaa siis ihmeessä paikan päälle katsomaan”, KuPS-valmentaja Valtteri Kumpuniemi lähettää koko joukkueen toiveen kuopiolaiselle futisyleisölle.

KuPS lähtee tiistainakin näyttämään kaikille katsojille parasta osaamistaan. ”Me lähdemme jokaiseen sarjaotteluunkin aina sillä mentaliteetilla, että jokainen peli itsessään on kuin finaali. Tiukoissa ja tasaisissa matseissa pienet asiat ja pienet yksityiskohdat usein ratkaisevat voittajan. Lauantain liigapelissä me pystyimme luomaan isomman maaliodottaman kuin vastustaja ja ero oli riittävän iso. Me olimme vaarallisempia ja me hyökkäsimme enemmän. Meillä on nyt aika tiukka kalenteriviikko menossa, mutta tätä vartenhan tätä tehdään ja tätä varten harjoitellaan. Tervetuloa viihtymään Väre Areenalle”, päävalmentaja toivottaa.