OTTELUENNAKKO: KuPS – Åland United lauantaina klo 15.00

Kuopion Palloseura pääsee juhlimaan kolmatta liigamestaruuttaan lauantaina Väre Areenalla

Kuopion Väre Areenalla on luvassa suurten tunteiden sävyttämä lauantai-ilta. Subway Kansallisen Liigan värikäs pelikausi 2023 päättyy kovien kilpakumppaneiden Kuopion Palloseuran ja Åland Unitedin tiukkaotteiseen kohtaamiseen. Viimeisen sarjakierroksen ottelu alkaa kello 15.00. Kuopion Palloseura on jo varmistanut tämän kauden liigamestaruutensa ja vieraaksi saapuva United on varmistanut pronssimitalit, joten upea lauantai-ilta tulee huipentumaan mitalienjakoon ja mestaruuspokaalin nostoon innokkaan kotiyleisön edessä. Kuopion Palloseuran pitkäaikainen ja läheinen yhteistyökumppani Kuopion Energia toimii ikimuistoisen illan otteluisäntänä.

Lue ottelutapahtuman tärkeimmät pointit:

https://kups.fi/tervetuloa-keltamustiin-kultamitalijuhliin-vare-areenalle/


”Työ on nyt tehty, lauantaina nautitaan ja juhlitaan yhdessä tuplaa”

Sata vuotta täyttänyt Kuopion Palloseura pääsee juhlimaan historiallista kolmatta peräkkäistä naisten liigamestaruuttaan yhdessä aiemmin voitetun Suomen Cupin kanssa. Suomen parhaan seurajoukkueen ansaittuja tuplamestaruusjuhlia päästään viettämään upean juhlatunnelman vallitessa ja iltaan tulee sisältymään myös suurta haikeuden tunnetta yhden hienon aikakauden tullessa päätökseensä. Päävalmentaja Pauliina Miettinen johtaa viimeistä kertaa KuPS-joukkueen peliä, mikä merkitsee yhden aikakauden päättymistä ja uuden ajanjakson alkamista aikanaan uuden päävalmentajan johdolla.

Miettinen toivoo runsasta yleisömäärää kauden viimeiseen peliin. ”On hienoa olla voittaja. Tämä on itselleni viides Suomen mestaruus joko pelaajana tai valmentajana: HJK:ssa tuli yksi, Kontussa yksi, PK-35 Vantaassa kaksi ja nyt KuPS:ssa. Työ on nyt tehty, lauantaina voidaan nauttia hyvästä pelaamisesta ilman sen suurempaa painetilaa ja pidetään yhdessä iloiset jäähyväisjuhlat hienon pelikauden päätteeksi. Ihmiset ovat tervetulleita juhlimaan ja tanssimaan yhdessä pelaajien kanssa. Mestaruus on aina mestaruus ja me otettiin tuplat”, päävalmentaja muistuttaa.

KuPS lähtee jälleen kaatamaan kovatasoista United-joukkuetta

KuPS ja Åland U kohtaavat lauantaina jo viidettä kertaa tämän pelikauden aikana. Kolme ensimmäistä kohtaamista on pelattu Maarianhaminassa: KuPS voitti maaliskuussa pelatun Kansallisen Cupin ottelun 1-2, United voitti toukokuussa pelatun liigaottelun 4-3 ja KuPS voitti vuorostaan elokuussa pelatun Suomen Cupin puolivälieräottelun 0-2. Joukkueet kohtasivat uudelleen elokuussa liigaottelussa Väre Areenalla KuPS:n voittaessa 4-0 ja nyt on jälleen Unitedin vuoro saapua Kuopioon keltamustan vastustajaksi.

Myös päävalmentaja Miettisen kohdalla oma henkilökohtainen ”futisympyrä” sulkeutuu hienolla tavalla. Hän valmensi kaudella 2021 Tikkurilan Palloseuraa, joka saapui silloin syksyn viimeisellä sarjakierroksella KuPS:n vieraaksi. TiPS voitti viimeisen sarjapelin Väre Areenalla maalein 2-3 saavuttaen hopeamitalin, nyt kaksi vuotta myöhemmin on hänen vuoronsa päästä jälleen nauttimaan hienosta voitonjuhlasta arvokas kultamitali kaulassa.

Åland United lukeutuu liigan menestyneimpien kärkiseurojen joukkoon. Seura on voittanut lyhyessä ajassa kolme kertaa liigamestaruuden (2009, 2013, 2020) ja kolme kertaa Suomen Cupin (2020. 2021, 2022). Liigan hopeamitaleita on lisäksi kaksi ja pronsseja kuusi. Steve Beeksin valmentama joukkue pysyy tälläkin kaudella mitalikannassa. KuPS on hivuttautunut viime vuosien aikana Unitedin kantaan kiinni ja joukkueiden väliset pelit ovatkin muodostuneet melkoisen värikkäiksi jännitysnäytelmiksi.

Kröger ja Rochi jahtaavat vielä tämän kauden maalintekijätilaston ykkössijaa

Liigan tämän kauden maalikuningattaren nimikin varmistuu viimeisellä sarjakierroksella. HJK:n ykköstykki Lotta Lindström johtaa maalintekijätilastoa 17 liigaosumallaan. Aino Kröger ja Gentjana Rochi ovat sijoilla kaksi ja kolme 13 liigamaalillaan. Unitedin Dana Leskinen on tehnyt 11 liigamaalia, Wilma Forsblom ja Unitedin Aada Törrönen ovat kumpikin 10 liigamaalissa. Liigan parhaimmilla maalitykeillä on lauantaina 90 peliminuuttia aikaa kasvattaa omaa henkilökohtaista maalisaldoaan tämän pelikauden osalta.

Rochi nousi ratkaisupelaajan rooliin syksyn isoissa otteluissa: hän iski neljä maalia Suomen Cupin finaalissa ja viimeisteli kaksi ensimmäistä osumaa mestaruuden ratkaisseessa Honka-voitossa. Pohjois-Makedonian A-maajoukkuehyökkääjä pelaa nyt viidettä sarjakauttaan kuopiolaisjoukkueen riveissä ja on tykittänyt nyt yhteensä 123 liigamaalia pelaamissaan 144:ssä liigaottelussa Jyväskylän Pallokerhon ja KuPS:n riveissä. Gentjana onkin noussut nopeassa tahdissa naisten liigan maalintekijätilaston (2007 – 2023) ylivoimaiseksi ykköseksi ja hän on saavuttanut Suomen-vuosinaan kolme kertaa liigan maalikuningattaren arvonimen.

Huipputehokas KuPS on tulittanut tällä kaudella peräti 79 liigamaalia

Unitedin riveistä löytyy yksi kovatasoinen MM-kisapelaaja. Hyökkääjä Jacqueline Hand pelasi kesän MM-turnauksessa oman kotimaansa Uuden Seelannin MM-kisajoukkueessa. Hand on tehnyt seitsemän maalia tämän kauden liigassa ja pelasi 75 minuuttia tiistaisessa kotiottelussa, jossa United varmisti tämän kauden pronssimitalit kukistettuaan PK-35 Vantaan maalein 3-0 Anni Miettusen, Dana Leskisen ja Tilda Råttsin osumilla.

KuPS on ollut tämän kauden liigassa tyrmäävän tehokas tehtailtuaan peräti 79 maalia 22:ssa tähän saakka pelatussa sarjaottelussa. Anni Hartikainen (8), Ana Paula Silva Santos (8) ja Lavdije Begolli (7) ovat osallistuneet tämän sarjakauden mahtavaan ilotulitukseen toinen toistaan hienoimmilla osumilla ja päättyvä sarjakausi 2023 tuleekin huipentumaan täysin ansaittuihin keltamustiin kultamitalijuhliin. Banzai !!

Otteluisäntä: