OTTELUENNAKKO: KuPS – Åland U la klo 19.00

Kovat kärkijoukkueet iskevät yhteen lauantai-illan jännitysnäytelmässä

Ylivoimaisessa sarjajohdossa olevan Kuopion Palloseuran pelikausi jatkuu lauantaina jälleen omalla kotikentällä. Hallitseva Suomen liigamestari KuPS ja hallitseva Suomen Cupin voittaja Åland United iskevät yhteen Subway Kansallisen Liigan 12:nnen sarjakierroksen huippuottelussa, joka alkaa Väre Areenalla kello 19.00 seuran läheisen yhteistyökumppanin OP Pohjois-Savon toimiessa jännittävän kärkipelin otteluisäntänä.

Värikästä jalkapalloviihdettä on jälleen luvassa

Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat muodostuneet suorastaan poikkeuksellisen värikkäiksi jalkapallonäytöksiksi. Keskinäiset liiga- ja cup-ottelut ovat sisältäneet viime vuosina runsaasti erikoisia käänteitä ja dramaattisia loppuratkaisuja. United kävi vuosi takaperin voitokkaalla ryöstöretkellä Kuopiossa kotijoukkueen jouduttua silloin taistelemaan pitkään vajaalla. Maarianhaminassa huhtikuun alussa pelattu tämän sarjakauden ensimmäinen liigakohtaaminen päättyi vuorostaan kuopiolaisten voitonjuhliin onnekkaan lisäaikaratkaisun jälkeen. Keskinäisiä cup-otteluita on ratkottu dramaattisten rangaistuspotkukilpailujen kautta.

Molemmat joukkueet tuntevat toistensa ominaisuudet enemmän kuin hyvin. Molemmat osaavat hyökätä tehokkaasti ja puolustaa tiiviisti ja otteluissa nähdään runsaasti vahvaa yhteispeliä sekä taidokkaita yksilöratkaisuja molemmin puolin. Luvassa onkin jälleen kerran värikästä jalkapalloviihdettä kahden taitavan laatujoukkueen välillä. ”Åland pyrkii ottamaan vastustajaltaan pelikontrollin pois ja he ovat siinä hyviä. He pyrkivät muuttamaan pelin kulkua sitä kautta. Oman pelin kautta me pyrimme kontrolloimaan ottelua, kaikkea ei kuitenkaan voi koskaan kontrolloida ja sattumallakin on joskus osuutta. Sitä osuutta me pyrimme minimoimaan”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala pohtii lauantaisen pelin asetelmia.

Oona Sirenin hieno juhlahetki on toteutumassa

Kuopiolaiset jatkavat voittojahtiaan tehohyökkääjiensä Lavdije Begollin ja Gentjana Rochin johdolla. Keskikenttäpelaaja Oona Siren on pelannut tähän mennessä yhteensä 99 liigapeliä ja tasalukema 100 on siten tulossa täyteen lauantaina. United jahtaa maaleja ja pisteitä omien tehopelaajiensa Katherine Loferskin (6 maalia), Dana Leskisen (4) ja Signy Aarnan (4) johdolla. Kuopiolaiset ovat pelanneet neljä edellistä liigapeliään vieraskentillä ja nyt mestarijoukkue pääsee pitkästä aikaa pelaamaan oman kotiyleisönsä edessä peräti kuukauden mittaiseksi venyneen pitkän tauon jälkeen.

”On mukava päästä jälleen pelaamaan kotona pitkästä aikaa. Se oli meille kaikin puolin hyvä kuukausi ilman ongelmia. Vantaa-tappiosta me opimme paljon. Oma peli on parhaillaan hyvässä kuosissa ja olen tyytyväinen siihen, miten hyvin me olemme pystyneet varioimaan omaa pelaamistamme. Erilaisia tapoja on kokeiltu onnistuneesti ja olen tyytyväinen pelin rakenteeseen. Kovaa taistelua on lauantaina taas luvassa ja pelissä voi aina sattua kaikenlaista, me pyrimme hallitsemaan ottelutapahtumia pelikontrollin kautta”, Ojala toteaa.

Nimekkäällä ykkösnyrkillä kotivoittoa saalistamaan

Kuopiolaiset ovat vetäneet runkosarjan alkupuolikkaan erittäin väkevällä tahdilla ja lauantaisesta kotipelistä lähdetään tavoittelemaan jälleen seuraavaa voittoa. ”Oman pelin kontrollin me haluamme edelleen pitää yllä ja vaikuttaa kenttätapahtumiin sitä kautta. Ykkösnyrkki saadaan lauantainakin kentälle ja toimivin kokoonpano valitaan peliin. Toivottavasti meidän upea liigan kärkijoukkueemme saa nyt arvoisensa ja ansaitsemansa kotiyleisön tuekseen lauantaiseen huippupeliin”, päävalmentaja toivoo.

Otteluisäntä: