OTTELUENNAKKO: KuPS – Åland U ke klo 18.30

Kovat kilpakumppanit kohtaavat Subway Kansallisen Liigan huippuottelussa

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu keskiviikkoiltana jälleen oman kotiyleisön edessä. KuPS ja kova kilpakumppani Åland United iskevät yhteen 11:nnen sarjakierroksen huippuottelussa, joka pelataan Väre Areenalla kello 18.30 OP Pohjois-Savon toimiessa illan otteluisäntänä.

Kovat kumppanukset ottavat jälleen mittaa toisistaan

KuPS ja United ovat pelanneet viime vuosina useita erittäin tasaväkisiä ja kovia keskinäisiä otteluita niin liigassa kuin Suomen cupissa. Peleissä on nähty yllättäviä ja dramaattisia käänteitä. Molemmat osapuolet varmasti tietävät toistensa vahvimmat ominaisuudet ja tiukka peli on sen johdosta jälleen kerran tulossa.

”Mukava peli tulee. Se on iso ottelu heille, sillä he ovat nyt kahdeksan pistettä meitä jäljessä ja kaikki paineet ovat siellä. Meillä on tosi hyvä luotto omaan tekemiseemme ja me tiedämme, että me pystymme voittamaan otteluita. Me haluamme voittaa keskiviikkonakin ja kasvattaa sitä kautta piste-eroa heihin nähden”, päävalmentaja Ollipekka Ojala miettii keskiviikkoisen kotiottelun lähtökohtia.

Korhonen ja Leskinen jahtaavat iskunpaikkoja

Åland United on viime kauden tuplamestari. Joukkueen ykköshyökkääjät Cassandra Korhonen ja Dana Leskinen ovat huippuluokan kärkipelaajia, jotka pystyvät ratkomaan tasaisia otteluita omilla huippuluokan yksilösuorituksillaan. Hyökkääjäkaksikon vaarallisuus on kuopiolaisilla hyvin tiedossa. Kotijoukkueelta löytyy myös runsaasti tehokasta maalintekovoimaa ja keltamusta haluaa kontrolloida kenttätapahtumia keskiviikkonakin.

”Uskon, että United tulee pelissä kyttäämään paikkoja iskeä nopeasti vastaan. Siihen heillä on kaksi laadukasta pelaajaa. Me kuitenkin määräämme pelin kulkua kotona ja uskon, että me myös luomme hyviä maalitilanteita. Kova peli on jälleen tulossa ja tämä on tämän liigan parhaimpia otteluita”, Ojala muistuttaa.

HPS-ottelu oli onnistunut paluu pelikentille

KuPS jatkoi omaa sarjakauttaan lauantaina Helsingissä kukistamalla HPS:n maalein 1-4. Pinnat lähtivät Savoon Lavdije Begollin, Anni Hartikaisen, Nanne Ruuskasen ja Gentjana Rochin osumilla. Keltamusta jatkaa sarjakärjessä edelleen tappioitta ja tavoitteena on jatkaa tappiotonta etenemistä myös keskiviikkoiltana. Tehokas KuPS-joukkue on takonut tämän kauden liigassa jo yhteensä 29 maalia, joista Rochi on tehnyt peräti 15.

”HPS-ottelu oli meiltä onnistunut paluu pelikentille. Me dominoimme peliä täysin yhtä pelitilannetta lukuunottamatta. Pallonhallinta oli meillä ja paikkoja oli. Se oli meiltä hyvä tasapainoinen esitys. Meidän oma rutiinitasomme on niin korkea, että me pystymme tekemään kolme-neljä maalia per peli. Me teimme lauantaiseen kokoonpanoon pieniä muutoksia ja ne toimivat hyvin. Se kertoo jostakin, ettemme ole vielä hävinneet. Me haluamme aina voittaa, mitään taakkaa siitä ei meille kuitenkaan tule. Me emme mieti sitä, montako peliä on voitettu tai kuinka monta ottelua on jäljellä. Me lähestymme jokaista ottelua aina omana tapauksenaan ja etenemme peli kerrallaan eteenpäin”, Ojala korostaa.