OTTELUENNAKKO: KuPS Akatemia – VIFK la klo 14.00

Ykkösessä pelaava Akatemiajoukkue jatkaa vauhdikasta voittojahtiaan Väre Areenalla

Ykkösessä pelaavan KuPS Akatemian värikäs sarjakausi jatkuu lauantaina jälleen omalla kotikentällä. Vahvassa vedossa oleva Vaasan IFK saapuu keltamustan vastustajaksi 12:nnen sarjakierroksen kotipeliin, joka alkaa Väre Areenalla kello 14.00.

Suoraviivainen vierasjoukkue tarjoaa tiukan vastuksen

Pitkä sarjatauko päättyy tulevana viikonloppuna ja panokselliset sarjapelit pääsevät jälleen jatkumaan. Akatemiajoukkue pääsi kesäkuussa kiinni erinomaiseen pelivireeseen ja pyrkii jatkamaan vahvaa menoaan pelikauden jälleen jatkuessa. ”Intoa täynnä me jatkamme taistelua pisteistä. Tauolla me huilasimme ensin puolitoista viikkoa, sen jälkeen treenaamista on jatkettu tiiviisti ja luotan siihen, että hyvä vire säilyy myös sarjatauon yli. Meillä oli erittäin hyvä fiilis sarjatauon alkamiseen saakka ja toivotaan, että se jatkuu samalla tavalla”, KuPS-valmentaja Ali Al-Musawi arvioi pelikauden jatkumista.

VIFK menestyy Ykkösessä omalla suoraviivaisella pelityylillään. Kuopiolaisilla on oma pelisuunnitelma valmiina lauantain kotiottelua varten. ”VIFK on Ykkösen vakiojoukkueita ja on hyvä vastus. Tulee tiukka peli, keväällä me pelasimme Vaasassa 0–0-tasapelin heidän kanssaan. VIFK on suoraviivainen joukkue, joka pyrkii etenemään nopeasti ylös. He eivät juurikaan yritä edetä linja kerrallaan, vaan pallo pelataan nopeasti yläalueelle ja pyrkivät siellä voittamaan pallot. Kakkospallot ja kaksinkamppailuissa pärjääminen on tärkeätä. He panostavat myös paljon erikoistilanteisiin, joten niissä meidän täytyy olla vahvoja”, Al-Musawi muistuttaa.

Akatemian peruspelaaminen on kohonnut toivotulle tasolle

Akatemia metsästää lauantaina kotivoittoa omaan monipuoliseen pelitapaansa luottaen. Joukkueessa on paljon taitoa ja peruspelaaminen on kehittynyt toivotulla tavalla joukkueen ensimmäisen sarjakauden aikana.

”Voittaaksemme meidän pitää puolustaa hyvin. Etenkin oman boksin puolustamisessa meidän on oltava tarkkana, sillä VIFK on vaarallinen hyökkäyspäässä ja he pyrkivät laittamaan painetta meidän boksiin jo aika kaukaakin. Vastustaja tulee prässäämään kovasti ja se meidän pitäisi pystyä purkamaan, jotta voidaan hyökätä hyvin. Oman pallonhallinnan on oltava kunnossa ja meidän on oltava aktiivisia sekä aloitteellisia ylhäällä. Oma peruspelaaminen on kaiken kaikkiaan oltava kunnossa”, valmentaja luettelee voittamisen avaintekijöitä.