OTTELUENNAKKO KuPS Akatemia – VIFK la klo 14.00

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

Akatemiajoukkue hakee voitokasta päätöstä omalle Ykkösen sarjakaudelleen

Ykkösessä pelaavan KuPS Akatemian sarjakausi päättyy lauantaina Väre Areenalla. Edessä on alemman loppusarjan viimeisen sarjakierroksen kotiottelu Vaasan IFK:ta vastaan. Ottelu alkaa kello 14.00.

Akatemiajoukkueen kilpailulliset ottelut alkoivat jo maaliskuussa ja pitkä pelikausi päättyy tulevana viikonloppuna. Akatemia on kasvanut kauden aikana voittavaksi joukkueeksi ja pelaajaryhmä lähtee positiivisilla fiiliksillä sarjakauden viimeiseen otteluunsa. ”Ilmapiiri joukkueessa on hyvä, mutta ilmassa on samalla myös tiettyä haikeutta, sillä tämä on meidän viimeinen peli tällä porukalla. Jokainen joukkue uudistuu aina jonkin verran seuraavaa sarjakautta varten ja niin tulee tapahtumaan myös meidänkin kohdallamme”, KuPS-valmentaja Ali Al-Musawi kuvailee keltamustan tämänhetkisiä tunnelmia.

Nyt on edessä viimeinen rutistus hyvätasoista vaasalaisjoukkuetta vastaan. VIFK tulee sijoittumaan alemmassa loppusarjassa toiseksi ja KuPS Akatemia tulee sijoittumaan kolmanneksi.

”Voittamaan me ehdottomasti lähdemme, se on tietysti tavoitteena nytkin. Me koetamme saada aikaiseksi hyvän pelin ja se tuo mukanaan hyvän tuloksen. Espoossa meidän esityksemme oli hyvä ja ennen kaikkea se oli nousujohteista. Pelin ensimmäiset 15 – 20 minuuttia olivat pientä hakemista ja tasaista vääntämistä, mutta siitä eteenpäin aina loppuun asti me paransimme koko ajan ja olimme toisella puoliajalla selvästi parempia. Siksi me myös ansaitsimme sen voiton”, Al-Musawi kuvailee joukkueen pelaamaa edellistä sarjaottelua.

Akatemiajoukkueen ensimmäinen kilpailukausi on edennyt myönteisissä merkeissä ja joukkue haluaa myös lopettaa sarjakautensa voitokkaissa tunnelmissa. ”Uskon, että viimeisessä sarjapelissäkin pelaajilta löytyy varmasti vielä tarvittavaa loppurutistusta. Tekeminen on näyttänyt hyvältä tämän viikon treeneissä ja jokainen pelaaja haluaa takuulla näyttää parastaan ja laittaa vielä kerran kaikki peliin sarjakauden päätösottelussa”, valmentaja lupaa.