OTTELUENNAKKO: KuPS Akatemia – P-Iirot la klo 12.00

Akatemiajoukkue jatkaa tiukkaa kamppailuaan syksyn loppusarjapaikasta

Ykkösessä pelaavan KuPS Akatemian värikäs sarjakausi jatkuu lauantaina Väre Areenalla. KuPS ja Rauman Pallo-Iirot kohtaavat 17:nnen sarjakierroksen kotiottelussa, joka alkaa poikkeuksellisesti jo kello 12.00. Ottelun aikainen alkamisaika on ollut vierasjoukkueen nimenomaisena toivomuksena.

Kotivoitto haussa runkosarjan viimeisessä kotiottelussa

Ykkösen runkosarjaa on jäljellä enää kaksi sarjakierrosta. Lauantainen Pallo-Iirot-ottelu on Akatemian viimeinen kotipeli runkosarjassa ja Akatemian runkosarjakausi päättyy vierasottelulla Jyväskylässä. 18 sarjakierrosta on tämän jälkeen täynnä ja runkosarjan neljä parasta joukkuetta jatkavat pelejään syksyn ylemmässä loppusarjassa, jonne myös Akatemiajoukkue haluaa tiukasti edetä. Tavoitteen saavuttaminen edellyttäisi voittoa lauantaisesta kotipelistä.

”Keväällä me voitimme Raumalla, tiukka peli oli silloin. Me puolustimme siellä hyvin ja pidimme vastustajan poissa paikoilta. Vaikuttaisi siltä, että kauden aikana he ovat suoraviivaistaneet omaa peliään entisestään. Palloa pelataan alhaalta, maalipotkuista alkaen, suoraan ylös isoille ja vahvoille hyökkääjilleen. Kaksinkamppailutilanteita ja irtopalloja tulee todennäköisesti aika paljon, joissa meidän pitää olla vahvoja. Erityylinen vastus on jälleen edessä ja tasainen peli on varmasti tulossa”, KuPS-valmentaja Ali Al-Musawi arvioi lauantaista kotipeliä.

Ilves-tappiosta löytyi kaksi keskeistä parannuskohdetta

Tampereella pelattu Ilves-ottelu päättyi pettymyksenmakuiseen tappioon. Valmennusjohto on analysoinut ottelun pelitapahtumat ja löydettyihin parannuskohteisiin on paneuduttu viikon harjoituksissa. ”Parantaa meidän tietenkin pitää ja siihen meillä kyllä riittää taitoa. Ensiksikin on tärkeää, että puolustuspeli toimisi yhtenäisesti koko ottelun ajan. Viime pelissä puolustaminen oli hajanaista ja me olimme ajoittain aika myöhässä”, valmentaja toteaa.

”Toiseksi tulee oma pallollinen peli etenkin, kun saadaan riistoja. Pallosta on pidettävä parempi huoli riistojen jälkeen, jotta pelistä ei tule sekavaa. Meillä on taitavia pelaajia, jotka kyllä pystyvät siihen. Ilves-pelissä meille sattui aivan liikaa helppoja pallonmenetyksiä täysin vaarattomissa ja kiireettömissä tilanteissa”, Al-Musawi sanoo.

Hahl ja Savolainen ovat europelimatkalla Puolassa

Runkosarjan kahdessa viimeisessä ottelussa on siis panoksena loppusarjapaikka syksyn loppusarjaan. ”Sarjatilanne on tasainen ja jokaisella pelillä on merkitystä. Tulee tiukka lopetus runkosarjalle”, valmentaja ennakoi. Akatemian laitapelaaja Niitty Hahl ja hyökkääjä Nanna Savolainen ovat parhaillaan edustusjoukkueen europelimatkalla Puolassa, eivätkä he pelaa lauantaisessa P-Iirot-ottelussa.