OTTELUENNAKKO: KuPS Akatemia – FC Sport la klo 17.00

Akatemiajoukkue hakee terävyyttä hyökkäyspään ratkaisuihin

Ykkösessä pelaavan KuPS Akatemian sarjakausi jatkuu lauantaina oman kotiyleisön edessä Väre Areenalla. Vaasalainen FC Sport saapuu vastustajaksi alemman loppusarjan kolmannen sarjakierroksen kotipeliin, joka alkaa stadionin tunnelmallisessa iltavalaistuksessa kello 17.00.

Joukkueet kohtaavat nyt kolmannen ja viimeisen kerran tällä pelikaudella. Akatemia lähtee lauantaiseen kotipeliinsä ennakkosuosikkina oman sarjapaikkansa jo varmistaneena. Viimeisenä olevan Sportin putoaminen kakkoseen on sen sijaan jo varmistunut. Kuopiolaisten tavoitteena on saavuttaa lauantaina voitto pitkästä aikaa.

”Kyllä kotivoitto on ehdottomasti nyt toiveena. Vaasassa me pelasimme sarja-avauksessa keväällä 0-0 ja kotona me voitimme kesällä 3-0. Sport voi tulla pelaamaan tänne rennolla asenteella vapautunutta futista ja vauhdikas peli olisi siten tulossa. Mitään helppoa ottelua ei kuitenkaan tule, sillä hyvin pelaava Sport on kärsinyt kauden aikana paljon niukkoja ja epäonnisia yhden maalin tappioita”, KuPS-valmentaja Ali Al-Musawi muistuttaa.

Akatemia jäi edellisessä kotipelissään maalittomaan lopputulokseen Vantaan Jalkapalloseuran kanssa. Hyökkäyspään maalinteko-ongelmiin on haettu ratkaisuja kuluneen viikon joukkueharjoituksissa.

”Meidän peruspelimme on riittävän hyvää tähän sarjaan”

”Maaleja tietenkin tarvitaan, joten paikoille pääsemistä ja viimeistelyä on harjoiteltu treeneissä. Meillä on ollut monia paikkoja ja pitää vaan uskoa, että se lähtisi nyt aukeamaan. Lauantaina me lähdemme hakemaan voittoa omalla pelillä, joka on ollut pääosin hyvää tällä kaudella. Tämä kausi on osoittanut, että meidän peruspelimme on riittävän hyvää tähän sarjaan, emmekä me ole kovin montaa huonoa ottelua pelanneet. Emme ole kuitenkaan pystyneet kääntämään tarpeeksi usein tasaisia pelejä voitoiksi, jolloin tasureita on tullut melko paljon, maalintekoon tarvitaan tiettyä rentoutta”, valmentaja toteaa.

”Terävyyttä kaivataan hyökkäyspään viimeisiin ratkaisuihin edellisiin peleihin verrattuna. Puolustuspelin me haluamme pitää edelleen hyvänä kuten tähänkin asti. Oman peruspelin pitäisi riittää lauantaina hyvään suoritukseen”, valmentaja korostaa.

”Sport pelaa rohkeasti ja prässää ylhäältä, jolloin selustaan jää tilaa. He pyrkivät myös avaamaan peliä rohkeasti, jolloin avainasemassa on se pystymmekö me häiritsemään heidän pelinavaamistaan tarpeeksi hyvin ja saamaan pallonriistoja hyvillä alueilla sekä onnistummeko me hyödyntämään selustassa olevat tilat”, Al-Musawi mietiskelee.

Akatemian ensimmäinen sarjakausi on ollut joka tapauksessa onnistunut. Joukkueen laitapelaaja Niitty Hahl ja hyökkääjä Saga Kaikkonen ovat päässeet pelaamaan Subway Kansallisessa Liigassa Kaikkosen onnistuessa maalinteossakin. Akatemian sarjapaikka on myös varmistunut hyvissä ajoin. ”Säilyminen oli meidän minimitavoite tälle kaudelle ja on hienoa, että se on jo varmistunut näin aikaisessa vaiheessa”, Al-Musawi iloitsee.