OTTELUENNAKKO: KuPS Akatemia – EBK su klo 16.00

Voitonnälkäinen Akatemiajoukkue jatkaa tiukkaa pistejahtiaan Väre Areenalla

Ykkösessä pelaavan KuPS Akatemian värikäs sarjakausi jatkuu sunnuntaina omalla kotikentällä. Ohjelmassa on nyt 14:nnen sarjakierroksen kotipeli, jossa vastustajana on espoolainen EBK. Kello 16.00 alkava kotiottelu pelataan Väre Areenalla. Stadionin sisääntuloportit ja lipunmyyntipiste avautuvat sunnuntaina kello 15.00, tervetuloa seuraamaan keltamustan voitontahtoisia otteita!

Tiivistä taistelua jatketaan espoolaisia vastaan

Akatemiajoukkue taipui edellisessä sarjapelissään Turussa tiukasti taistellen. Peliesitys oli hyvä taitavaa sarjajohtajaa vastaan ja sunnuntaisena tavoitteena on palata jälleen voittokantaan kiinni omaan pelitapaan luottaen. Peruspelaaminen on hyvällä mallilla tunnollisen ja onnistuneen harjoittelemisen ansiosta.

”Oma peliesityksemme Turussa oli ihan OK, mutta niin vahvaa joukkuetta vastaan se ei riittänyt. Parannettavia asioita jäi ja niihin ollaan paneuduttu viikon aikana. EBK on myös kova joukkue, joka pyrkii aiempia vastustajia enemmän kontrolloimaan peliä pallonhallinnan avulla ja etenemään maltillisesti. Me tiedämme suunnilleen, millainen vastustaja meillä on sunnuntaina edessä. Maalintekoon tarvittaisiin lisää terävyyttä, sillä meillä oli viimeksi Turussakin hyviä paikkoja, lisää tehoja kaivattaisiin”, KuPS-valmentaja Ali Al-Musawi pohtii sunnuntaista kotipeliä.

”Oikeaan suuntaan on menty koko ajan”

Ensimmäistä sarjakauttaan pelaava Akatemiajoukkue pystyy nykyisin kääntämään tiukkoja pelejä edukseen ja on sen ansiosta noussut tavoittelemaan jatkopaikkaa syksyn ylempään loppusarjaan. Pelaaminen on kehittynyt valmennusjohdon mielestä koko ajan oikeaan suuntaan ja Akatemiajoukkue pystyy jokaisessa sarjapelissä kamppailemaan voitosta.

”TPS-peli osoitti, että kehittymisen varaa on tietenkin vielä. Jalkapallossahan niin on aina. Pelillisesti me olemme kuitenkin nyt paljon lähempänä kärkeä kuin aiemmin keväällä. Tasaväkisissä ja tiukoissa peleissä pienet jutut ratkaisevat molemmissa bokseissa ja tämä asia vaan korostuu kovia kärkiporukoita vastaan pelatessa. Koko ajan meidän pelaamisemme on mennyt parempaan suuntaan ja paikka neljän parhaan joukossa on meille siten edelleen täysin realistinen tavoite”, Al-Musawi toteaa.

Savolainen ja Hahl ovat nousemassa liigajoukkueeseen

Akatemiajoukkue tekee tiivistä pelaajayhteistyötä seuran liigajoukkueen kanssa. Akatemiapelaajat Nanna Savolainen ja Niitty Hahl harjoittelevat liigajoukkueen vahvuudessa ja vastaavasti liigajoukkueen hyökkääjä Anna-Stina Simonen on pelannut Akatemiajoukkueessa tehden kolme arvokasta maalia. Savolainen pääsi jo tekemään oman liigadebyyttinsä viime viikonlopun NJS-ottelussa. Pelaajavaihto hyödyttää molempia osapuolia.

”Nanna ja Niitty sekä maalivahtimme Kiia Tefke ovat päässeet treenaamaan liigajoukkueen mukaan. Tämä on heille ehdottomasti palkinto hyvin onnistuneista peleistä ja toivottavasti tämä antaa muillekin uskoa, että hyvillä esityksillä Akatemian riveissä on mahdollista päästä eteenpäin. Anna-Stina on ollut pelillisesti erittäin hyvä ja tehnyt meille tärkeitä maaleja, joten hänen panoksensa on ollut arvokasta meille. Meidän puolustuspelimme on ollut tiivistä koko kauden ja me olemme hyvissä asemissa loppukautta varten. Tiukkoja pelejä on pystytty kääntämään voitoiksi, mikä on kasvamisen merkki. Näitä asioita on kuitenkin pystyttävä jatkamaan ja töitä on edelleenkin edessä”, Al-Musawi muistuttaa.