OTTELUENNAKKO: Keskiviikon kärkiottelu Vaasassa

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu huomenna 22.toukokuuta kello 18:00, kun kuopiolaiset kohtaavat sarjan toisen palloseuran: Vaasan Palloseuran.

Otteluruuhkassa painavan Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi saa jatkoa jo huomenna, kun KuPS kohtaa Vaasan Palloseuran Lemonsoft Stadionilla. Kuopiolaisten valmistautumisaika otteluun on ollut lyhyt – KuPS pelasi viimeksi sunnuntaina Helsingissä Gnistania vastaan ja aloitti tänään matkustamisen kohti Vaasaa. Kotijoukkue Vepsullakaan valmistautumisaika ei otteluun ole ollut pisin mahdollinen, sillä vaasalaiset kohtasivat Helsingin Jalkapalloklubin viime perjantaina.

Vaasan Palloseura lähtee otteluun Veikkausliigan kärkipaikalta. Vaasalaiset ovat pelanneet seitsemän ottelua ja pisteitä tilille on kertynyt 16. Ainoan tappion VPS on kokenut tällä kaudella sarjassa nimenomaan Kuopion Palloseuralle, joka on tällä hetkellä sarjataulukossa neljäntenä. Pisteitä kuopiolaiset ovat keränneet 13 pistettä ja on samalla Veikkausliigassa ainut joukkue, joka ei ole tällä kaudella hävinnyt yhtään peliä.

Joukkueet kohtaavat toisensa toista kertaa kuluvalla Veikkausliigakaudella. Ensimmäisestä kohtaamisesta on kulunut vain reilun viikon verran – silloin pelattiin Väre Areenalla ja Kuopion Palloseura otti komean 2-1 voiton. Keltamustan maaleista vastasivat Clinton Antwi ja Axel Widjeskog.

VPS taistelee tällä kaudella mestaruudesta

Asiantuntijoiden ennustuksia vastaan marssiva VPS on tällä hetkellä ansaitusti Veikkausliigan kärkipaikalla. Päävalmentaja Jussi Nuorela on tehnyt ”mahdottomasta” mahdollista ja virittänyt joukkueensa kovaan iskuun. Seitsemän ottelukierroksen jälkeen on tietysti liian aikaista tehdä syvällisimpiä ennustuksia, mutta ehkä sen uskaltaa jo sanoa ääneen: VPS taistelee tällä kaudella mestaruudesta.

Vaasan Palloseuran alkukauden maalitykkinä on toiminut Mads Borchers, joka on viidellä maalillaan samalla koko Veikkausliigan maalipörssin ykköspaikalla. 21-vuotias tanskalaishyökkääjä paistaa tilastoissa esille myös toisessa kohdassa: Borchers on myös ahkerin laukoja 22 laukauksellaan seitsemään otteluun ja näistä vedoista 10 on mennyt maalia kohti.

KuPS-kasvatit Mikko Pitkänen ja Antti-Ville Räisänen ovat saaneet paljon vastuuta alkukauden otteluissa. Molemmat pelaajat ovat kellottaneet yli 300 peliminuuttia alkukaudella ja Räisäsen tähtihetki nähtiin Vepsun perjantaisessa ottelussa. Silloin keskikentäntaituri Antti-Ville syötti yhden täysosuman ja teki itsekin yhden maalin, kun VPS voitti Helsingin Jalkapalloklubin numeroin 2-1. Voitto oli muutenkin historiallinen, sillä VPS ei ole voittanut HJK:ta Helsingissä yli kymmeneen vuoteen.

Kuopion Palloseura valmis huomiseen otteluun

Päävalmentaja Jani Honkavaara kokee, että lyhyt valmistautuminen ei ole tuottanut harmaita hiuksia, vaan tilanne on mennyt hyvin kivuttomasti. Katso Honsun ja keskikenttäpelaaja Jaakko Oksasen mietteet alla olevalta videolta: