OTTELUENNAKKO: JyPK – KuPS la klo 16.00

Sarjajohtaja Kuopion Palloseura jatkaa voittojahtiaan Jyväskylässä

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran menestyksekäs pelikausi jatkuu lauantai-iltana Keski-Suomessa. Kotijoukkue Jyväskylän Pallokerho ja KuPS iskevät yhteen Subway Kansallisen Liigan neljännen sarjakierroksen paikallisottelussa, joka pelataan Harjun stadionilla kello 16.00 alkaen. Järvi-Suomen derbyä pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU+ -palvelun kautta.

Tiukkaa taisteluvääntöä keväisellä nurmikentällä

Kuopiolaiset ovat aloittaneet oman liigakautensa väkevällä tahdilla. Keltamusta hyökkäysvyöry on tuottanut sarjataulukkoon täydet yhdeksän pistettä komealla maalierolla 10-0. KuPS-joukkue on pelannut tasapainoista futista jokaisessa kolmessa liigapelissään ollen vastustajiaan selvästi parempi. Hienolle voittoputkelle haetaan nyt jatkoa Harjun stadionilta. Kotijoukkue JyPK on sarjataulukon häntäpäässä nollapistein, joten sarjan ääripäät kohtaavat lauantain matsissa. Mitään helppoa peliä ei kuitenkaan ole luvassa, vaikka niin voisi ennakkoon helposti kuvitellakin.

”JyPK on mennyt hurjasti eteenpäin kahden-kolmen viime kuukauden aikana. Nyt tulee erilainen peli: pelataan vieraissa nurmikentällä. Meidän on pidettävä oma peli samanlaisena kuin se on ollut kaikissa muissakin peleissä. Vastustajaa on vaikea ennakoida kovin tarkkaan, oletettavasti he lähtevät otteluun oman puolustuspelinsä kautta. Todennäköisesti vastassa on tiiviisti puolustava ryhmä ja he tulevat pistämään kaikkensa peliin pisteiden eteen”, Kuopion Palloseuran päävalmentaja Ollipekka Ojala pohdiskelee lauantaisen liigapelin lähtöasetelmia ja muistuttaa keväisten otteluolosuhteiden aina tasoittavan joukkueiden välisiä voimasuhteita.

Joukkue osaa puolustaa ja prässätä oikea-aikaisesti

KuPS-joukkueen pelaamisessa ovat kaikki osa-alueet hyvässä kunnossa. Talven harjoituksissa tehty kova työ tuottaa hyvää tulosta nyt sarjapeleissä. Hyökkäyspäässä löytyy monipuolista maalintekovoimaa ja puolustuspeli on saatu muokattua tiiviiseen muotoon. Maalivahti Emma Immonen on torjunut kolme helponlaista nollapeliä, eikä vastustaja pääse kovin monesti edes kunnollisille laukaisupaikoille. Alkukauden tilastonumerot osoittavat, että hyökkäävästi pelaava KuPS osaa myös puolustaa oikeaoppisesti. Joukkue onkin nyt kaikkein parhaimmassa tilanteessaan kolmannen toimintavuoden ollessa menossa.

”Me osaamme puolustaa muodossa ja odotamme oikeita hetkiä, jolloin lähdetään prässäämään. Prässi on aina ajoittaista ja siten säästetään jalkoja hyökkäämiseen. Samoin etäisyydet pallonhallintavaiheessa ovat parantuneet ja olemme siten paremmin balanssissa jos menetämme pallon”, Ojala korostaa. Prässääminen on oleellinen osa nykyaikaista jalkapalloa. Kukaan ei kuitenkaan voi eikä jaksa prässätä kaiken aikaa, joten sitä täytyy pystyä säännöstelemään oikea-aikaisiin hetkiin ja tätä ominaisuutta on harjoituksissa onnistuttu kehittämään paremmaksi.

Laajalla pelaajaringillä kolmen pelin härkäviikolle

Kuopiolaisilla alkaa nyt lauantaina tiivis kolmen liigaottelun peliviikko. Liigakausi jatkuu ensi keskiviikkona Espoossa ja seuraava kotiottelu on ohjelmassa sunnuntaina 16. toukokuuta, jolloin Tikkurilan Palloseura saapuu vastustajaksi keskuskentän jalkapallostadionille. KuPS-joukkueessa on iso, innokas ja näyttöhaluinen pelaajarinki, mikä mahdollistaa rasituksen tasaamisen tiiviin viikon aikana. Jokaista pelaajaa tullaan tarvitsemaan pitkän sarjakauden aikana ja jokainen pelaaja tulee saamaan oman tilaisuutensa hyvien pelillisten näyttöjen osoittamiseen. Uudet ensikertalaiset ovat onnistuneet erinomaisesti jo nyt.

”Me valmistaudumme JyPK-peliin täsmälleen samalla tavalla kuin kaikkiin muihinkin peleihin. Viikkorytmiä on hieman muutettu tiiviin ohjelman takia, nyt me treenaamme hieman vähemmän mutta sitäkin intensiivisemmin. Palautumiseen kiinnitetään myös enemmän huomiota ja peleissä me voimme jakaa rasitusta tasaisemmin laajan pelaajaringin ansiosta”, Ojala muistuttaa.