OTTELUENNAKKO: JyPK – KuPS la klo 16.00


Kuopion Palloseuran voittojahti jatkuu lauantai-iltana Harjun stadionilla

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu lauantaina Jyväskylässä. Kotijoukkue Jyväskylän Pallokerho ja KuPS iskevät yhteen yhdeksännen sarjakierroksen paikallisottelussa, joka pelataan Harjun stadionilla kello 16.00 alkaen. Naapurikaupunkien tiukkaa paikalliskamppailua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU+ -lähetyksen välityksellä.

Subway Kansallisen Liigan 18 sarjakierroksen mittainen runkosarja saavuttaa lauantaina puolivälinsä. Kuopiolaisille tulee lauantain jälkeen jälleen pieni sarjatauko, sillä seuraava liigaottelu on ohjelmassa kesäkuun 29. päivänä. Runkosarjan jälkimmäinen puolikas alkaa tuolloin kovatasoisella kotiottelulla, jossa kohdataan laadukas ja aina vaarallinen Åland United.

JyPK teki onnistuneen ja ansaitun pikapaluun takaisin liigatasolle

Kotijoukkue JyPK:lla on takanaan onnistunut pelikausi 2023. JyPK pelasi viime vuonna täysin tappiottoman sarjakauden ykkösessä pelaten kaikkiaan 24 sarjaottelua, joista voitti 19 ja pelasi viisi tasuria yhteismaalein 69-10. Tehohyökkääjä Lotta Puolakka tehtaili peräti 24 maalia, Pauliina Pirinen latoi 16 osumaa ja Alma Forstén 12. JyPK nousikin ansaitusti takaisin liigatasolle ja tehokolmikko jatkaa joukkueen riveissä tälläkin kaudella.

KuPS ja JyPK kohtasivat kevättalvella harjoituspelissä Lippumäen hallissa, joten kotijoukkueen pelilliset ominaisuudet ovat kuopiolaisten valmennusjohdon tiedossa. ”JyPK on ehdottomasti parempi joukkue kuin mitä tulokset näyttävät. He ovat hävinneet muutamia otteluita vain yhdellä tai kahdella maalilla. JyPK on vaarallinen joukkue, joka pyrkii prässäämään ja hyökätessä purkamaan vastustajan prässiä”, KuPS-valmentaja Valtteri Kumpuniemi arvioi lauantai-illan peliä.

Harjulla pelataan perinteisesti luonnonnurmella, jonka keväiset olosuhteet saattavat tasoittaa joukkueiden välisiä voimasuhteita yllättävänkin paljon. ”Keväinen luonnonnurmi tuo pelaamiseen aina oman pienen vivahteensa. Siihen pitää vaan valmistautua hieman erilaisella tavalla ja paikallisiin oloihin pitää aina mukautua. Me olemmekin hankkineet lisää luonnonnurmituntumaa harjoittelemalla tällä viikolla myös Itkonniemen nurmikentällä”, päävalmentaja sanoo.

Monipuolista hyökkäyspelaamista sunnuntain PKKU-voitossa

KuPS on esittänyt vakuuttavia otteita runkosarjan avauspuolikkaalla. Pelaaminen on välillä ailahdellut jonkin verran, mutta sunnuntai-iltana joukkue ylsi kauden runsasmaalisimpaan esitykseensä murjoen PK Keski-Uusimaan maalein 5-1. Joukkuepelissä toteutui paljon oikeita ja toivottuja elementtejä.

”Sunnuntain kotipelissä meillä oli enemmän maalipaikkoja kuin missään aiemmassa ottelussamme tällä kaudella. Varsinkin prässipeli oli tosi onnistunutta, pelaajien roolit olivat selkeitä ja pelaajat pistivät itseään likoon hienosti. Samanlaiseen me pyrimme aivan varmasti jokaisessa ottelussamme. Toisen puoliajan johtoasemassa pelin tempo tahtoi tosin hidastua vähän liikaa, sitä meidän pitää pystyä parantamaan sillä me haluamme pitää pelitempon korkeana ottelun loppuun asti”, päävalmentaja sanoo.

”Tuloksellisesti alkukausi on mennyt ihan OK. Ainoastaan kahdesta liigaottelusta me emme ole kyenneet ottamaan täysiä kolmea pistettä. Silloin kun me pystymme toteuttamaan oman pelaamisemme periaatteita ja olemme parhaimmillamme, on pelaaminen erinomaista. Me pystymme luomaan maalitilanteita kaikkia joukkueita vastaan. Ehjän ja täyden 90-minuuttisen saavuttaminen on ollut pienenä haasteena, mutta olemme parantaneet koko ajan”, Kumpuniemi korostaa. 

Tunteikkaita paluutunnelmia kuopiolaisjoukkueen riveissä

Nykyisestä KuPS-joukkueesta löytyy runsaasti läheisiä yhteyksiä naapurikaupunkiin. Maalitykit Gentjana Rochi ja Lavdije Begolli aloittivat omat liigauransa juuri JyPK:n riveissä, kunnes siirtyivät eteenpäin Kuopioon. Rochi viimeisteli nyt sunnuntaina 97:nnen ja 98:nnen liigamaalinsa KuPS:n riveissä, joten tasalukema 100 on enää kahden osuman päässä. Kakkosvalmentaja Iita Pienimäki on hankkinut laajan jalkapallokoulutuksensa juuri Jyväskylässä, josta Tao Stark siirtyi täksi kaudeksi kuopiolaisseuraan. Nämä neljä pääsevätkin viettämään vivahteikkaita tunnehetkiä tutulla Harjun stadionilla.

Stark viimeisteli sunnuntaina peliuransa ensimmäisen liigamaalin todella komealla tavalla. ”Tao pystyy tehokkaisiin pallonriistoihin ja tärkeisiin syötönkatkoihin ja pystyy puolustamaan isoa aluetta. Nämä ovat tärkeitä ominaisuuksia hyvälle keskikenttäpelaajalle ja Tao pelasikin sunnuntaina hyvän ottelun”, päävalmentaja kiittelee.