OTTELUENNAKKO: JyPK – KuPS Akatemia la klo 13.00

Akatemian loppusarjapaikka ratkeaa lauantaina Jyväskylässä

Ykkösessä pelaavan KuPS Akatemian värikäs runkosarjakausi päättyy lauantaina Jyväskylässä. Sarjakolmosena oleva JyPK ja viidentenä oleva KuPS kohtaavat viimeisen eli 18:nnen sarjakierroksen ottelussa, joka pelataan Harjun stadionilla kello 13.00 alkaen. JyPK-ottelussa ratkeaa se, jatkuuko kuopiolaisten pelikausi Ykkösen ylemmässä vai alemmassa loppusarjassa.

Neljä joukkuetta kamppailee viimeisestä yläloppusarjapaikasta

Ykkösen runkosarjan neljä parasta joukkuetta jatkavat syksyllä ylemmässä loppusarjassa ja kuusi muuta joukkuetta jatkavat pelejään alemmassa loppusarjassa. Akatemian tavoitteena on yltää ylempään loppusarjaan ja tämä edellyttää nyt vierasvoittoa Harjulta. Tehtävä ei ole ollenkaan helppo, sillä kotijoukkue JyPK on ollut pitkään kovassa vedossa, eikä sitä ole helppoa kukistaa omalla kotinurmellaan. Vierasvoitto on kuitenkin saavutettavissa riittävän hyvälaatuisella joukkuepelaamisella. Sarjatilanne on hyvin tasainen ja neljä joukkuetta kamppailee vielä viimeisestä yläloppusarjapaikasta.

”Taistelu yläloppusarjasta on ollut odotetun tiukkaa, moni joukkue kamppailee edelleen viimeisestä sijasta. Tämä mielestäni kertoo sarjan hyvästä tasosta ja tasaisuudesta, kun erot ovat hyvin pieniä. Meillä on iso haaste edessä, kun vastassa on laadukas joukkue, mutta tämä on meille myös hyvä mahdollisuus näyttää osaamistamme”, KuPS-valmentaja Ali Al-Musawi toteaa.

Lauantaina laitetaan kaikki voimat peliin

Akatemia pelasi edellisessä kotipelissään 1-1-tasapelin Rauman Pallo-Iirojen kanssa. Pistejako oli pettymys, sillä kotivoittoon oli kaikki mahdollisuudet. Peliesityksessä oli aivan riittävästi oikeanlaisia elementtejä, maalintekoon olisi kaivattu enemmän lisätehoja. Harjulla laitetaankin lauantaina kaikki mahdolliset voimat ja taidot peliin voitokkaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

”Tasapelit ovat yleensä vähän semmoisia, etteivät ne oikein tyydytä ketään. Vaikka lopputulos olikin pieni pettymys, pelissä oli paljon hyviä asioita joita pyritään pitämään mukana jatkossakin. Edellistä peliä ei jääty suuremmin murehtimaan, vaan suunnattiin katseet jo aika nopeasti tulevaan peliin. Siellä meitä odottaa hyvä joukkue ja mitään emme tule saamaan ilmaiseksi, me tarvitsemme voittoon hyvän onnistumisen joukkueena. Ja siihen varmasti pystytään, kun pelataan omalla hyvällä tasolla,” Al-Musawi sanoo.

Yläloppusarja olisi uudelle joukkueelle ihanteellisin saavutus

Akatemia on esittänyt ryhdikkäitä otteita historiansa ensimmäisellä sarjakaudellaan ja ryhmä on kasvanut kauden aikana voittavaksi joukkueeksi toivotulla tavalla. Ylempi loppusarja olisikin kehittymisen kannalta nyt ihanteellisin saavutus. ”Yläloppusarja on alusta asti ollut meidän tavoitteenamme ja se on edelleen mahdollista. Siinä saataisiin yksi kova peli enemmän kuin mitä alaloppusarjassa olisi ja se on ehdottomasti hyvä asia meille”, valmentaja sanoo.