OTTELUENNAKKO: Ilves – KuPS to klo 17.00

Kuopion Palloseura taistelee Tampereella Suomen Cupin loppuottelupaikasta

Subway Kansallisen Liigan tuoreen runkosarjavoittajan Kuopion Palloseuran menestyksekäs pelikausi 2023 jatkuu torstai-iltana Tampereella. Kotijoukkue Ilves ja KuPS iskevät yhteen Suomen Cupin välieräottelussa, jonka pelipaikkana on Kauppi TN3. Ottelun voittaja etenee lokakuiseen Suomen Cupin loppuotteluun.

Torstainen välieräottelu pelataan lopulliseen ratkaisuunsa saakka eli tarvittaessa taistellaan jatkoaika ja lauotaan mahdollinen rangaistuspotkukisa voittajan ratkaisemiseksi. Kello 17.00 alkavaa cup-ottelua pääsee jännittämään suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

Ensimmäinen finaalipaikka KuPS-joukkueen tähtäimessä

Kuopion Palloseura on saavuttanut kaksi peräkkäistä liigamestaruutta ja tavoittelee tänä syksynä ensimmäistä cupin finaalipaikkaansa. KuPS ja Ilves kohtasivat pari viikkoa takaperin liigaottelussa, jonka KuPS vei nimiinsä suurinumeroisella 7-0-lopputuloksella. Joukkueiden välinen tasoero osoittautui tuolloin isoksi ja KuPS lähtee välieräotteluunkin suurena ennakkosuosikkina. Minkäänlaiseen ylimielisyyteen ei kuitenkaan ole varaa nytkään.

”Cup on erihenkinen kilpailu. Cupissa henkinen puoli on aina iso tekijä ja altavastaaja voi aina päästä yllättämään. Voi tulla vaikea ottelu”, päävalmentaja Pauliina Miettinen pohtii torstaisen ottelun ennakkoasetelmia. Hän on itse päässyt nauttimaan cupin voittohuumasta kymmenisen vuotta sitten valmennettuaan silloisen seuransa PK-35 Vantaan kolmeen peräkkäiseen cup-mestaruuteen vuosina 2011, 2012 ja 2013. Kuopiolaiset ovat pelanneet erittäin vahvasti Miettisen tultua uudeksi päävalmentajaksi toukokuun lopussa ja loppuottelupaikan jahtaaminen jatkuu omaan monipuoliseen pelitapaansa edelleen luottaen.

”Normaalin oman pelisuorituksen pitäisi riittää. Puolustuspelin pitää olla virheetöntä, sillä Ilves pystyy rokottamaan kyllä. Puolustusvirheet pitää saada minimiin ja meidän pitää pelata nöyrää joukkuepeliä. Silloin kun peli kulkee hyvin, on kovin helppoa ryhtyä ajattelemaan että peli hoituisi aina kuin itsestään. Jokainen ottelu vaatii kuitenkin aina paljon työtä jokaiselta pelaajalta”, päävalmentaja muistuttaa.

”Me lähdemme hyvillä voimilla syksyn koviin otteluihin”

KuPS-joukkue on harjoitellut kovaa kolme viime kuukautta Miettisen johdolla ollen valmis vastaamaan syksyn vaativiin haasteisiin. Joukkue on kovassa fyysisessä kunnossa ja pelaaminen on kehittynyt kesän aikana toivotulla tavalla.

”Eteenpäin on menty paljon ja pelillisesti on tapahtunut suorastaan huikeaa edistystä. Pelaajat nauttivat pelaamisesta, kaikki pääsevät osallisiksi peliin ja pallonhallinta ja pelikontrolli ovat menneet eteenpäin. Kurinalaisuus ja luovuus näkyvät kentällä. Keskitysten laatua meidän pitää vielä parantaa ja se on meillä kehityskohteena. Samoin europelejä varten meidän pitää harjoitella vielä jotain uutta vaihtoehtoa, jotta meillä olisi tarvittaessa toisenkinlainen varasuunnitelma käytettävissä”, päävalmentaja mietiskelee. Brasilialaishyökkääjä Ana Paula Silva Santos on ollut jonkin aikaa sivussa, hän on palaamassa joukkueeseen syksyn aikana. ”Terveystilanteemme on hyvä ja me lähdemme hyvillä voimilla syksyn koviin otteluihin”, päävalmentaja toteaa.