OTTELUENNAKKO: Ilves – KuPS pe klo 18.30

Uuden päävalmentajan Pauliina Miettisen KuPS-debyyttiottelu tänään Tampereella

Kuopion Palloseuran meneillään oleva sarjakausi Subway Kansallisessa Liigassa jatkuu perjantaista alkaen uudella ilmeellä. Joukkueen uusi päävalmentaja Pauliina Miettinen johtaa keltamustan peliä ensi kertaa tänään Tampereella, jossa innokas ja nuorekas kotijoukkue Ilves emännöi kuopiolaisia kello 18.30 alkaen. Pelipaikkana on Kauppi 3 TN ja kahdeksannen sarjakierroksen liigaottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

”Tuntuu mahtavalta tulla tähän ammattitaitoiseen organisaatioon”

Miettinen aloitti keskiviikkona työnsä KuPS-joukkueen uutena päävalmentajana. Hän valmensi liigatasolla viimeksi kaudella 2021, jolloin erinomaisesti pelannut Tikkurilan Palloseura saavutti ansaitut hopeamitalit hänen johdollaan. Ensimmäiset päivät Kuopiossa ovat olleet erittäin työntäyteisiä ja paluu hektiseen liigaympäristöön on tuntunut oikein hyvältä.

”Tuntuu mahtavalta tulla tämmöiseen organisaatioon, joka on ihan eri tasolla kaikessa tekemisessä. Kaikki hoituu ammattimaisesti. Olen tosi onnellinen, sillä tykkään toimia liigatasolla itseäni toteuttamassa. Uusi työ on alkanut hyvin ja hommaa on ollut paljon, tosi kivaa on ja olen nauttinut jokaisesta hetkestä”, Miettinen sanoo. Uuteen joukkueeseen ja uuteen pelaajistoon perehtyminen ottaa aina oman aikansa, valmentajalla on kuitenkin hyvä ennakkokäsitys mestarijoukkueen nykyisestä pelaajatilanteesta.

”Haluan toteuttaa joukkueessa pelillistä evoluutiota”

”Olen seurannut joukkueen tämän kauden pelejä aika tarkkaan television kautta. Tunnen pelaajia aika hyvin ja siltä osin meidän lähtötilanne on hyvä. Valmentajana teen tiettyjä asioita hieman eri tavalla ja haluankin nyt korostaa sitä, että kyse on ennen kaikkea pelillisestä evoluutiosta eikä revoluutiosta. Evoluutio vie aina enemmän aikaa eikä kahdessa päivässä tietenkään muuteta mitään nopeasti. Olisin tietenkin halunnut toivoa itselleni vähän enemmän valmistautumisaikaa tätä debyyttiottelua varten, mutta tilanne on nyt tämä ja näillä mennään. Kärsivällisyyttä siis tarvitaan ja peli kerrallaan me lähdemme nyt etenemään”, Miettinen muistuttaa.

KuPS lähtee jokaiseen liigaotteluunsa vahvana ennakkosuosikkina ja näin tapahtuu perjantainakin. Ilves tulee nyt saamaan vastaansa sisuuntuneen ja revanssinhaluisen vierasjoukkueen, sillä KuPS hävisi edellisen vierasottelunsa Ahvenanmaalla pudoten sarjataulukossa kolmannelle sijalle. KuPS haluaakin nyt kääntää oman suuntansa uuteen nousuun ja Tampereelta lähdetään tavoittelemaan kolmea liigapistettä. Maarianhaminasta ei ole koskaan helppoa saavuttaa sarjapisteitä mukaansa, eivätkä pinnat tule irtoamaan helpolla Kaupin urheilukeskuksestakaan.

”Joukkueesta on tultava hyvin yhteen soittava orkesteri”

”Odotan että me hallitsemme peliä ja uskon, että sitä kautta me pääsemme myös maalipaikoille. On sitten kokonaan meistä itsestämme kiinni, miten tehokkaasti ne maalipaikat hyödynnetään. Meidän on pelattava ennen kaikkea joukkueena eikä yksilöinä ja palloa on laitettava liikkeelle, jotta vastustajan linjat pystyttäisiin murtamaan”, päävalmentaja pohtii ottelun pelillisiä painopisteitä.

”Haluan isointa muutosta siihen, että pelaamiseen on saatava enemmän liikettä staattisuuden sijaan. Joukkueesta on tultava hyvin yhteen soittava orkesteri, jossa jokainen tietää tarkkaan oman pelillisen roolinsa ja että sooloiluja näkyisi vähemmän. Haluan nähdä perjantain pelissä energiaa, halua ja taistelutahtoa ja toivon, että pelikuri säilyisi hyvänä. Toivon myös, että pelaajat saisivat uutta intoa tästä uudesta alusta. Ilves tulee joka tapauksessa saamaan vastaansa sisuuntuneen ja ärsytetyn KuPS:n”, päävalmentaja lupaa.