OTTELUENNAKKO: Ilves – KuPS la klo 17.00

Voitokas Kuopion Palloseura päättää runkosarjapelit Tampereella

Sarjajohtaja Kuopion Palloseura on jo varmistanut tämän kauden runkosarjavoittonsa vakuuttavalla tyylillä. Sarjaykkönen KuPS pelaa tämän kesän viimeisen runkosarjapelinsä lauantaina Kaupin urheilupuistossa kohdaten Ilveksen kello 17.00 alkaen. Subway Kansallisen Liigan 18:nnen sarjakierroksen ottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU+ -palvelun kautta.

Innokas Ilves taistelee loppusarjapaikasta

Kuopiolaisten pitää yltää lauantainakin jälleen parhaimmalle tasolleen pystyäkseen saavuttamaan sarjapisteitä innokkaan kotijoukkueen kotinurmelta. Ilves taistelee tiukasti paikasta ylempään loppusarjaan ja antaa varmasti kaikkensa lauantaisessa liigapelissäkin. Kukaan ei saa mitään ilmaiseksi tässäkään sarjassa.

”Ilveksellä on omat selkeät pelilliset vahvuutensa, joihin he tietenkin luottavat. Ilves on ottanut tuloksellisesti hyviä sarjapisteitä ja on tasapainoinen joukkue. He taistelevat vielä loppusarjapaikasta ja ovat siten tietynlainen haaste meille. Meidän pitää jälleen varautua esittämään kaikkein parastamme”, Kuopion Palloseuran päävalmentaja Ollipekka Ojala kuvailee lauantaisen liigaottelun lähtöasetelmia. Puolustaja Gabriella Cuevas jättää Ilves-ottelun väliin varotoimenpiteenä ja puolustaja Saana Hartikainen on nyt yhden ottelun mittaisessa pelikiellossa varoitustilin tultua täyteen edellisessä liigapelissä.

”Oman tason ylläpito on syksyllä tärkeintä”

Vahva KuPS-joukkue on tehnyt selvää jälkeä tämän kauden sarjassa ja runkosarjavoitto menee täysin oikeaan osoitteeseen. Historiallinen välitavoite on nyt saavutettu ja pian alkaa pelikauden päätavoitteen tavoittelu. Syksyn ylempi loppusarja sisältää viisi tiukkaa sarjakierrosta, joiden aikana ratkaistaan tämän kauden SM-mitalien kohtalo Suomen kovimpien joukkueiden kesken. Kuopiolaisten päämääränä on jatkaa täysillä pelikauden loppuun saakka.

”Loppusarjassa jokainen peli merkitsee ja jokainen pinna on tärkeä. Jokainen loppusarjaottelu on oma yksikkönsä ja eteenpäin mennään peli kerrallaan ehkä jopa vieläkin enemmän sitä painottaen kuin tähän asti. Oman tason ylläpitäminen on syksyllä tärkeintä ja loppusarjaan mennään omaa hyvää työtä jatkamaan. Jokainen ottelu on oma erilainen lukunsa, jossa reagoidaan kulloiseenkin vastustajaan ja sen tekemiseen. Kun meidän oma tasomme pysyy koko ajan korkeana, olemme me vahvoja syksylläkin”, Ojala pohtii jännittävän loppukauden asetelmia.

KuPS on tehnyt uuden maaliennätyksensä

Kolmatta liigakauttaan pelaava KuPS on tehnyt tällä kaudella uuden maalintekoennätyksensä liigatasolla viimeisteltyään yhteensä 48 liigaosumaa 17:ssa pelatussa liigapelissä. KuPS teki ensimmäisellä liigakaudellaan 2019 yhteensä 36 osumaa 23:ssa sarjaottelussa ja toinen sarjakausi 2020 tuotti 44 osumaa 18:ssa sarjaottelussa. Ykköstykki Gentjana Rochi on voittamassa runkosarjan tämän kauden maalintekijätilaston 19 liigaosumallaan ja hän johtaa myös meneillään olevaa Subway-tähtikisaa 16 tähdellään.