OTTELUENNAKKO: HPS – KuPS la klo 19.00

Tämän kevään viides harjoituspeli pelataan lauantai-iltana Myllypurossa

Subway Kansallisen Liigan uuteen pelikauteen valmistautuva Kuopion Palloseura jatkaa tämän kevään harjoituspelejään lauantaina pääkaupunkiseudulla. Liigajoukkue Helsingin Palloseura ja KuPS kohtaavat illalla kello 19.00 alkavassa ottelussa, jonka pelipaikkana on Myllypurossa sijaitseva Pallomylly-halli.

KuPS on pelannut tämän alkuvuoden aikana neljä harjoituspeliä voittaen niistä kaksi ja häviten kaksi. Joukkue on esittänyt kevään otteluissaan pääsääntöisesti hyviä otteita ja pelaamisen kehittämisprosessia jatketaan määrätietoisin mielin aina sarjakauden alkamiseen saakka. HPS-ottelu onkin jälleen hyvä tilaisuus nähdä, missä tällä hetkellä mennään ja mitkä pelilliset seikat kaipaavat vielä lisää jatkokehittämistä.

”HPS haluaa näyttää parasta osaamistaan meitä vastaan”

Perinteikäs helsinkiläisseura sijoittui viime kauden liigassa viidenneksi. ”HPS on kova ja laadukas jengi. He ovat voittaneet monia harjoituspelejään, muun muassa HJK:n. Heillä on myös uusi valmennusjohto ja ovat nyt kovemman luokan haaste. Tietenkin he haluavat näyttää lauantain pelissä parasta osaamistaan meitä vastaan. Me haluamme pelata kovia matseja ja nyt sellainen jälleen saadaan. HPS on meille hyvä vastus tähän kohtaan kevättä”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi arvioi lauantain vastustajaa.

Päävalmentaja nimeää yhden kehityskohteen, jonka toteutumista seurataan lauantain ottelun aikana. ”Seuraavana tavoitteena meillä on saada enemmän etenemistä sisään vastustajan boksiin. Muilta osin me olemme samojen pelillisten asioiden äärellä kuin aiemminkin ja oman pelin kokonaisvaltaista kehittämistä jatketaan edelleen”, päävalmentaja toteaa.

Maajoukkuetehtävissä olleet pelaajat ovat palanneet riveihin tämän viikon aikana. Maalivahti Meri Hämäläinen, puolustajat Liina Nora ja Eerika Appelqvist, hyökkääjä Tuuli Viinikka sekä keskikenttäpelaajat Aada Nurmi ja Tao Stark olivat viime viikolla U23-maajoukkueleirillä Eerikkilässä. Laitapelaaja Niitty Hahl oli viime viikonloppuna mukana U19-maajoukkueen Irlanti-otteluissa ja hyökkääjä Gentjana Rochi on kotiutunut Pohjois-Makedonian A-maaottelumatkalta Georgiasta.

”Kevätkautemme on edennyt odotustemme ja toiveidemme mukaisesti”

HPS-ottelu merkitsee myös päätepistettä alkuvuoden kovalle harjoitusjaksolle. Joukkue on treenannut kovaa tammikuun alusta alkaen kahdeksan viikon ajan ja pelaajat pääsevät HPS-pelin jälkeen viettämään omaa talvilomaviikkoaan. Joukkueharjoitukset jatkuvat jälleen maanantaina 11. maaliskuuta, jolloin alkaa kevään viimeinen viiden viikon mittainen loppusuora 13.4. alkavaa liigakautta varten.

”Tämä kevätkautemme on edennyt odotustemme ja toiveidemme mukaisesti. Me olemme onnistuneet hyvin siinä mitä me olemme halunneetkin tehdä. Omat periaatteet näkyvät koko ajan vahvemmin omassa pelaamisessa ja uskonkin, että tulosta tulee sitä kautta. Me odotamme myös, että kaikki treeneissä harjoitellut asiat näkyisivät jälleen myös tämän lauantain pelissä”, päävalmentaja toteaa.

Kuopiolaisten tiivis kevätohjelma sisältää vielä kaksi harjoituspeliä Tampereen Ilvestä vastaan: lauantaina 23.3. pelataan Kuopiossa ja lauantaina 6.4. pelataan liigakauden kenraaliharjoitusottelu Tampereella. Subway Kansallisen Liigan uusi pelikausi 2024 alkaa seuraavana lauantaina 13.4., jolloin kova kilpakumppani Åland United saapuu keltamustan vastustajaksi ensimmäisen sarjakierroksen kotipeliin Väre Areenalle.