OTTELUENNAKKO: HPS – KuPS la klo 16.00


Kuopion Palloseuran liigakausi jatkuu lauantai-iltana Paloheinän tekonurmella

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran uusi sarjakausi jatkuu lauantaina pääkaupunkiseudulla. Sarjajohdossa oleva Helsingin Palloseura ja KuPS iskevät yhteen toisen sarjakierroksen liigaottelussa, joka alkaa kello 16.00. Pelipaikkana toimii Paloheinässä sijaitseva JYA Housing Areena ja illan ottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

Hyvää otetta lähdetään jatkamaan lauantain vierasotteluun

Kuopion Palloseuran liigakausi alkoi viime viikonloppuna voitokkaissa tunnelmissa. Kovana kotijoukkueena tunnettu Åland United ei pystynyt pysäyttämään vahvaa KuPS-joukkuetta, joka eteni ansaittuun vierasvoittoon tasapainoisen peliesityksensä ansiosta. KuPS-kokoonpano on ehjä ja hyvin yhteentoimiva kokonaisuus ja hyvää otetta lähdetään nyt toteuttamaan seuraavassakin vierasottelussa Helsingissä.

”Kyllä näin meidän on tarkoitus tehdä. Åland-ottelu oli meiltä hyvä matsi ja toivotut sarjapisteet onnistuttiin saavuttamaan. Se ottelu oli meiltä selkeä pelillinen onnistuminen. Nyt on tulossa hieman erilainen vastustaja. HPS on hieman kovempi jengi, joka prässää kovaa ja aggressiivisesti. HPS on pelaajavartiointiorientoitunut joukkue ja siinä mielessä erilainen vastustaja meille”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi arvioi lauantai-illan peliä.

HPS ja KuPS kohtasivat maaliskuussa harjoituspelissä, joka päättyi silloin kotijoukkueen voittoon 2-0. Vahvistuneesta HPS-joukkueesta saatiin tuolloin hyvä ennakkokuva ja kuopiolaisten oma pelisuunnitelma lauantaita varten alkaakin olla pääosiltaan selvillä.

”Enemmän laukauksia ja erikoistilanteisiin lisää onnistumisia”

”Voittoa me tietenkin lähdemme jälleen hakemaan omaan pelitapaamme luottaen. Maaliskuussa me hävisimme heille, joten meillä on nyt paljon näyttöhaluja. Maaliskuun harjoituspeliin peilaten meidän pitää saada nyt enemmän laukauksia aikaiseksi ja enemmän erikoistilanneonnistumisia. Näissä meillä on eniten petrattavaa. Meidän puolustuspelaaminen on ollut toistaiseksi tosi hyvää ja hyökkäyspelaamisessa meidän pitää pystyä pääsemään samalle hyvälle tasolle. Erikoistilanteet ovat nykyjalkapallossa tärkeitä, sillä tasaiset ja tasaväkiset ottelut ratkeavat monesti juuri erikoistilannemaaleihin”, päävalmentaja muistuttaa.

Uudet pelaajahankinnat Meri Hämäläinen, Tao Stark, Kaela Hansen, Aada Nurmi ja Eerika Appelqvist pelasivat Maarianhaminassa ensimmäiset liigapelinsä KuPS-asussa onnistuen mainiosti. Maalivahti Hämäläinen torjui helponlaisesti ensimmäisen nollapelinsä sekä hyökkääjät Aino Kröger ja Gentjana Rochi vastasivat komeista täysosumista. KuPS-joukkue esitti ensimmäisessä liigapelissään tasapainoista ja kokonaisvaltaista pallonhallintaa ja hyvin alkanutta pelikautta jatketaan rauhallisin mielin peli kerrallaan edeten.

Ellan Arpiainen hankkii arvokasta peliaikaa FC KTP:n riveissä

Uusi maalivahti Ellan Arpiainen jatkaa edelleen harjoittelemistaan KuPS-joukkueen riveissä ja käy huhtikuun aikana pelaamassa kaksi sarjapeliä Ykkösessä. Arpiainen liittyy lainapelaajan roolissa FC KTP:n riveihin ja torjuu palloja sunnuntaina 21.4. pelattavassa sarjaottelussa HJK Akatemia – FC KTP sekä sunnuntaina 27.4. pelattavassa sarjaottelussa Vaasan IFK – FC KTP. Nuori maalivahti pääsee näin hankkimaan arvokasta pelikokemusta ja arvokkaita peliminuutteja aikuisten kovissa sarjoissa. Uusi puolustajahankinta Selja Leiwo on valmennusjohdon käytettävissä HPS-pelissä, hyökkääjät Tuuli Viinikka ja Roosa Ariyo ovat sen sijaan edelleen poissa pelaavasta kokoonpanosta.