OTTELUENNAKKO: HPS – KuPS la klo 15.00

Kuopion Palloseuran voitontahtoinen pistejahti jatkuu lauantaina Paloheinässä

Subway Kansallisen Liigan pelikausi pääsee jälleen jatkumaan heinäkuun maajoukkuetauon päätyttyä. Sarjajohtaja Kuopion Palloseura jatkaa omaa pelikauttaan pääkaupunkiseudulla kohdaten lauantaina Helsingin Palloseuran. 12:nnen sarjakierroksen liigaottelu pelataan HPS:n kotikentällä JYA Housing Areenalla, joka sijaitsee Paloheinässä. Kello 15.00 alkavaa liigaottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU+ -palvelun kautta.

Santamäki ja Kurosaki ovat uusia KuPS-vahvistuksia

KuPS kukisti edellisessä liigapelissään FC Hongan 2-0 ja voitti Nokialla pelatun Suomen Cupin ottelun suurinumeroisesti. Seitsemän KuPS-pelaajaa lähti tämän jälkeen maajoukkuetehtäviin ja nyt arki jälleen jatkuu kotimaisen sarjajalkapalloilun parissa. Pelaajaryhmä on jälleen koossa ja HPS-peliin on päästy valmistautumaan huolellisesti. Kokoonpanoa on lisäksi täydennetty kahdella uudella pelaajahankinnalla.

Puolustaja Emma Santamäki siirtyi Turun Palloseurasta Kuopioon ja hän on lauantaina valmennusjohdon käytettävissä. Keskikenttäpelaaja Yuuka Kurosaki saapui Kuopioon torstaina ja liittyy viikonlopun aikana joukkueen pelaajavahvuuteen. ”Santamäki on alakerran johtaja. Hänen peliroolinaan on pelin ohjaaminen omalla preesensillään, pelin rakentaminen, katkominen ja pääpallojen voittaminen”, päävalmentaja Pauliina Miettinen kuvailee uuden pelaajavahvistuksen toimenkuvaa. Kurosaki ei pelaa vielä lauantaisella liigakierroksella.

Pelinavaus, keskitykset sekä murtautuminen kehityskohteina

KuPS on valmistautunut kohtaamaan tiukasti taistelevan kotijoukkueen. ”Nyt me lähdemme jatkamaan omaa pelikauttamme eteenpäin. HPS on erilainen joukkue kuin viimeksi kohtaamamme Honka. HPS on pärjännyt kentällä aika hyvin, mutta ei ole onnistunut saavuttamaan kovin paljon hyviä lopputuloksia. He varmasti taistelevat tiukasti ja me olemme tutustuneet heidän pelaamiseensa. Me tiedämme kyllä mitä vastaan tulee ja mitä he yrittävät tehdä”, päävalmentaja arvioi lauantaista vastustajaa.

Viikkoharjoituksissa on pyritty kehittämään tiettyjä pelielementtejä entistäkin paremmiksi. ”Pelin avaamista olemme harjoitelleet tällä viikolla ja samoin keskitysten laatua pitää saada jatkossa paremmiksi. Murtautumista me varmasti harjoittelemme koko loppuvuoden, sillä se on pelin vaikein osa ja sen takia aiheuttaa eniten työtä. Omalla hyvällä pelillä me lähdemme lauantainakin voittamaan kuten aina”, päävalmentaja muistuttaa.

HPS-ottelusta alkavat tiukat ruuhkaviikot

Kuopiolaisilla on edessään tiukka ajanjakso nyt heinäkuun lopussa ja elokuun alussa. HPS-ottelun jälkeen alkaa kolmen viikon mittainen jakso, joka sisältää viisi kovaa ottelua 15 päivän sisään.

TPS-kotiottelu on ohjelmassa lauantaina 29.7., jonka jälkeen edessä on kolme peräkkäistä vierasottelua: tiistaina 1.8. on liigaottelu Helsingissä (PK-35), lauantaina 5.8. Suomen Cupin ottelu Maarianhaminassa (Åland U) ja tiistaina 8.8. jälleen liigapeli pääkaupungissa (HJK), jonka jälkeen kohdataan uudelleen Åland United liigapelissä Väre Areenalla (la 12.8.). Liigan 18 sarjakierroksen mittainen runkosarja päättyy elokuun lopussa ja loppusarjat alkavat syyskuussa.