OTTELUENNAKKO: HPS – KuPS la klo 14.00

Keltamustan voitontahtoinen pistejahti jatkuu Oulunkylässä

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu lauantaina pääkaupungissa. Liiganousija Helsingin Palloseura ja KuPS kohtaavat kymmenennen sarjakierroksen ottelussa, jonka pelipaikkana on Oulunkylä 1 TN. Kello 14.00 alkavaa pistekamppailua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU+ -palvelun kautta.

Joukkueen pelihalut ja energiatasot ovat korkealla

Kuopiolaisten kesäkuu on edennyt tiiviin harjoittelun merkeissä. Pelaajien ohjelmassa oli ensin viikon mittainen omatoiminen harjoitusjakso ja sen jälkeen on vedetty kolme viikkoa tiukkaa joukkuetreeniä. Pelihalut ja energiatasot ovat siten korkealla menestyksekkään sarjakauden jälleen jatkuessa ja normaalin pelirytmin löytymisen pitäisi tapahtua helposti.

”Kyllä ehdottomasti. Me olemme harjoitelleet hyvin ja odottavin mielin me lähdemme seuraavaan kierrokseen. Koko joukkue on valmis pelaamaan virkeänä ja energisenä”, valmentaja Liisa-Maija Rautio toteaa joukkueen tilanteesta. ”Me jatkamme omaa pelaamista samalla tavalla kuin on tähän asti tehty ja kehitämme peliä edelleen eteenpäin. Pelaaminen on mennyt tosi hyvin eteenpäin ensimmäisen sarjapuolikkaan aikana niin hyökkäys- kuin puolustuspelissä. Tämä on koko kauden mittainen kehitysprosessi ja toivottavasti tulokset jatkuvat hyvinä. Henkisellä puolella asiat ovat hyvin”, Rautio korostaa.

Keltamustaa pallonhallintaa on jälleen luvassa

KuPS lähtee määrätietoisin ottein voittamaan jokaista otteluaan hyökäten voimakkaasti. Lauantaina on jälleen luvassa keltamustaa pallonhallintaa ja vauhdikasta hyökkäysvyöryä. Mitään helppoa peliä ei kuitenkaan ole luvassa, sillä HPS on parantanut omia otteitaan pelikauden edetessä.

”HPS on kehittänyt omaa peliään koko kauden. He ovat parantaneet ensimmäisestä kierroksesta. Joukkueella on selkeä pelisuunnitelma ja he ovat ottaneet pisteitä kovilta joukkueilta. He puolustavat syvältä ja luovat paikkoja vastahyökkäysten kautta. Nyt on vastassa erilainen HPS kuin ensimmäisessä sarjaottelussa huhtikuussa”, Rautio muistuttaa.

Maalipaikat ja henkilökohtaiset yksilösuoritukset ratkaisevat

”Mikään ottelu tässä liigassa ei ole helppo peli. HPS on kaatanut hyviä joukkueita ja jokaiseen otteluun pitää aina lähteä oikein asennoituneena. HPS pistää kampoihin varmasti aika paljon, pallonhallinta tulee luultavasti olemaan jälleen meillä ja silloin maalipaikat sekä niihin liittyvät yksilösuoritukset ratkaisevat. Kenttätasapainon pitää myös säilyä hyvänä”, Rautio muistuttaa.

Puolustaja Saana Hartikainen ja hyökkääjä Aada Törrönen jatkavat omia sarjakausiaan naapurikaupungin Jyväskylän Pallokerhossa toistaiseksi voimassaolevilla lainasopimuksilla. Kuopiolaisten seuraava kotiottelu on ohjelmassa ensi keskiviikkona, jolloin keltamustan kova kilpakumppani Åland United saapuu keltamustan vastustajaksi Väre Areenalle.