OTTELUENNAKKO: HPS – KuPS la klo 14.00

Keltamustan maalijahti jatkuu lauantaina Paloheinässä

Sarjajohdossa olevan Kuopion Palloseuran voitokas pelikausi jatkuu lauantaina pääkaupunkiseudulla. Kotijoukkue Helsingin Palloseura HPS ja KuPS kohtaavat Subway Kansallisen Liigan 16:nnen sarjakierroksen ottelussa, joka pelataan Paloheinässä sijaitsevalla HofS Areenalla kello 14.00 alkaen. Perinteikkäiden Palloseurojen voimainkoitosta pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU+ -palvelun kautta.

Huipputehokas Begolli jahtaa liigan uutta maaliennätystä

Subway Kansallisen Liigan runkosarjakausi on nyt loppusuorallaan. Päättymässä olevaa runkosarjaa on jäljellä enää kolme sarjakierrosta. KuPS pelaa nyt lauantaina tämän runkosarjan viimeisen vierasottelunsa ja päättää runkosarjan kahdella peräkkäisellä kotiottelulla, joissa kohdataan kovat kilpakumppanit PK-35 Vantaa sekä HJK. Kahdeksantoista sarjakierroksen mittainen runkosarja on tämän jälkeen paketissa ja keltamustan tiukka mestaruustaistelu jatkuu syksyn ylemmässä loppusarjassa.

Liigan kuumin tehopelaaja Lavdije Begolli tavoittelee liigan uutta maalintekoennätystä. Voimassaoleva ennätys on 31 liigaosumaa kaudella 2012, jolloin Åland Unitedin amerikkalaishyökkääjä Manya Makoski takoi lukemat 26:ssa pelatussa liigaottelussa. Begollilla on nyt kasassa 23 liigamaalia ja 9 maalisyöttöä 15:ssä pelatussa liigaottelussa. ”Lavin” tehokas maalijahti jatkuu lauantaisessa HPS-pelissä.

Jada Talley on edustuskelpoinen keltamustan riveissä

KuPS lähtee HPS-peliinkin vankkana ennakkosuosikkina. Nimekäs kuopiolaisjoukkue hallitsee kenttätapahtumia näyttävällä pelaamisellaan ja iskee paikoistaan komeita osumia. Ryhmä on nyt vahvistunut entisestään, sillä amerikkalaishyökkääjä Jada Talleyn kansainväliset pelilupa-asiat ovat valmistuneet ja uuden pelaajan KuPS-debyytti saattaa toteutua jo lauantaisessa vierasottelussa.

”HPS:llä on nyt hyvä henki päällä, sillä he kukistivat edellisessä liigapelissään kovan PK-35 Vantaan. Voitto toi heille varmasti lisää itseluottamusta ja toivottavasti he lähtevät haastamaan meitäkin ja uskaltaisivat välillä prässätä meitä vähän korkeammaltakin”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala pohtii lauantaista vierasottelua.

Kauppila pelaa lauantaina Akatemian riveissä

Kuopiolaisten oma peruspelaaminen on tällä hetkellä niin korkealla tasolla, että se riittää monessa sarjapelissä pitkälle jo sellaisenaan. ”Kyllä se on peruslähtökohta monessa pelissä. Sen lisäksi me koetetaan löytää jokaiseen otteluun aina jotain uutta ekstraa. Isona suosikkina me lauantaina taas olemme ja todennäköisesti jonkinlaista puolustusmuuria siellä on jälleen meillä vastassa”, Ojala olettaa.

Keskikenttäpelaaja Anni-Maija Kauppila pelaa lauantaina Akatemiajoukkueen riveissä arvokkaita peliminuutteja saadakseen. ”Hän saa nyt hyvän ottelun tähän kohtaan, mikä on tosi tärkeää. Meille on erittäin hieno asia, että tällainen pelaajayhteistyö onnistuu kahden joukkueen välillä pelaajan parasta palvellen”, Ojala kiittelee.