OTTELUENNAKKO: HJK – KuPS ti klo 18.30

Nimekäs HJK ja kovakuntoinen Kuopion Palloseura iskevät yhteen kiihkeässä klassikkopelissä

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran menestyksekäs sarjakausi jatkuu tiistaina pääkaupungissa. Sarjakolmosena oleva maineikas Helsingin Jalkapalloklubi ja sarjakärjessä oleva KuPS iskevät yhteen 15:nnen sarjakierroksen kärkiottelussa, joka pelataan Bolt Areenalla kello 18.30 alkaen. Jännittävää huippupeliä pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

Voitontahtoinen KuPS hakee revanssia Klubin kotiareenalta

Kuopiolaisseuran ja Klubin väliset kohtaamiset ovat pikkuhiljaa kohonneet suomalaisen huippujalkapalloilun klassikko-otteluiksi myös naisten puolella. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti Kuopiossa: HJK voitti keväällä pelatun Kansallisen Cupin loppuottelun dramaattisesti rangaistuspotkukilpailun kautta ja voitti myös Väre Areenalla pelatun liigaottelun selvin lukemin. Nyt on kuopiolaisten vuoro saapua vastavierailulle Bolt Areenalle himoittua revanssia tavoittelemaan ja odotettavissa on jälleen korkeatasoinen ja värikäs ottelu kahden taitavan laatujoukkueen välillä.

KuPS on valmis kohtaamaan pääkaupungin nimekkään ykkösseuran. ”HJK on liikkuva joukkue, joka prässää vastustajaa aggressiivisesti. Heillä on nuoria, nopeita ja innokkaita pelaajia ja on siten hieman erilainen joukkue kuin muut. Pelaajistossa on paljon kovaa laatua. Tiukka peli tulee varmasti. Meillä on nyt tosi hyvä peli alla ja fiilis on hyvä, joten tilanteemme on kaikin puolin ihanteellinen”, päävalmentaja Pauliina Miettinen arvioi tiistai-illan huippukamppailua.

KuPS pyrkii ottamaan pelinhallinnan jälleen itselleen

Kovakuntoinen KuPS on voittanut liigassa nyt seitsemän peräkkäistä ottelua Miettisen johdolla. Väkevä peliote jatkui vakuuttavalla tavalla lauantai-iltana myös Maarianhaminassa, jossa kova kotijoukkue Åland United jäi täysin aseettomaksi kuopiolaisten hallitsemassa Suomen Cupin pelissä. United jäi käytännössä täysin niinsanotusti pelin ulkopuolelle ja päävalmentaja uskoo hyvän otteen jatkuvan myös tiistai-illan vaativassa liigaottelussa.

”Åland-ottelu on yksi parhaista esityksistämme tällä pelikaudella. Uskon että meillä on nytkin kykyä ja taitoa ottaa pelinhallinta itsellemme ja päästä edelleen sitä kautta liikuttelemaan palloa isolla kentällä toivomallamme tavalla. Me olemme palautuneet hyvin matkan rasituksista ja virkistäytyneet myös ja nyt me lähdemmekin saavuttamaan revanssia keväällä kärsityille kotitappioille”, päävalmentaja toteaa.

Kolme uutta pelaajavahvistusta keltapaitojen riveissä

Helsinkiläisyleisö pääsee tiistaina seuraamaan kolmen uuden KuPS-pelaajan otteita. Vahvaotteinen puolustaja Emma Santamäki on pelannut kolme liigapeliä KuPS-joukkueen riveissä, japanilainen keskikenttäpelaaja Yuuka Kurosaki on pelannut kaksi liigapeliä ja uusi hyökkääjähankinta Roosa Ariyo pelasi lauantaina debyyttiottelunsa keltapaidoissa onnistuen heti maalinteossakin. Kaikki kolme laatupelaajaa ovat esittäneet erinomaisia otteita pelaamissaan otteluissa.

Tiistai-illan liigapelissä mitataan joukkueiden välisiä voimasuhteita myös pian alkavaa syksyä varten. Joukkueet tulevat kohtaamaan toisensa vielä yhden kerran syksyn loppusarjassa ja mahdollisesti kenties vielä lokakuisessa Suomen Cupin loppuottelussakin.