OTTELUENNAKKO: HJK – KuPS su klo 18.30

Kuopion Palloseura jatkaa omaa mestaruusjahtiaan Bolt Areenan klassikko-ottelussa

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran pelikausi jatkuu sunnuntai-iltana pääkaupungissa. Sarjakakkosena oleva Helsingin Jalkapalloklubi ja KuPS iskevät yhteen syksyn Mestaruussarjan 20:nnen sarjakierroksen klassikko-ottelussa, joka pelataan Bolt Areenalla kello 18.30 alkaen. Pääset jännittämään tämän vuoden liigamestaruuden mahdollista ratkeamista RUUTU-palvelun suoran lähetyksen ääressä.

Kova kaksintaistelu luvassa kahden kärkijoukkueen välillä

Voitokkaasti etenevä KuPS johtaa liigaa nyt yhdeksän pisteen erolla sarjakakkosena olevaan HJK:hon nähden, joten vierasvoitto varmistaisi mestaruustaistelun matemaattisen ratkeamisen kuopiolaisten eduksi. Vierasvoittoa ei kuitenkaan helpolla saavuteta, sillä nimekäs HJK on kova kotijoukkue. Klubi ja KuPS kohtaavat lisäksi Suomen Cupin loppuottelussakin, joten odotettavissa on kova syksyinen kaksinkamppailu kahden parhaimman kärkijoukkueen välillä.

KuPS on valmis kovan kotijoukkueen kohtaamiseen. ”Kova peli tulee aivan varmasti. HJK:lla on nyt edessään swim or sink-tilanne eli viimeinen oljenkorsi tämän kauden liigamestaruuden suhteen. HJK on hyvä ja energinen ryhmä, jossa on paljon intoa, liikettä ja taitoa. Odotankin tasaisempaa ottelua kuin viimeksi. Silloin me hallittiin peliä, nyt tulee kovempi vastus kuin silloin. HJK-joukkueessa riittää intoa ja itseluottamusta”, KuPS-valmentaja Pauliina Miettinen arvioi sunnuntai-illan liigapeliä. Liigan kärkijoukkueet kamppailevat kahdestaan tämän syksyn tuplamestaruudesta, joten kotimainen kilpailukausi on saamassa kiitettävän upean loppuhuipennuksen.   

”Viimeinen puristus tarvitaan, eikä maaliviivaa mietitä vielä”

KuPS eteni kesän runkosarjassa vakuuttavalla tavalla voitosta voittoon ja aloitti myös ylemmän loppusarjan tehokkaalla tavalla. Helsingin Palloseura jäi keskiviikkoiltana täysin kuopiolaisjyrän alle ja KuPS-joukkueella onkin nyt käsissään neljä ”ottelupalloa” tämän kauden liigamestaruuden suhteen. Päättymäisillään olevaa kilpailukautta on jäljellä enää neljä kalenteriviikkoa ja tämä pelikausi alkaakin olla siten viimeistä loppusilausta vaille valmis.

”Viimeinen puristus tarvitaan vielä. Peli kerrallaan me edelleen jatkamme eteenpäin, eikä maaliviivaa mietitä vielä. HPS-ottelu oli meille yksi vaikeimpia pelejä tällä kaudella ja hienosti joukkue selvisi siitä. Iso kiitos pelaajille, oikea lataus löytyi ja hyvin he vastasivat tilanteeseen. HPS-peli oli hienoa nähtävää. Hyvin me on tosiaan menty, mutta steppi kerrallaan meidän pitää pystyä vielä parantamaan sillä syksyllä pelataan isoista asioista. Oikeanlaisen flow-tilan pitää pysyä päällä kauden loppuun saakka”, päävalmentaja muistuttaa.