OTTELUENNAKKO: HJK – KuPS la klo 14.00

Sarjajohtaja Kuopion Palloseura hyökkää vahvistuneen Klubin kimppuun

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran menestyksekäs sarjakausi jatkuu lauantaina Helsingissä. Kova kotijoukkue HJK ja KuPS iskevät yhteen 13:nnen sarjakierroksen huippuottelussa, joka pelataan Bolt Areenalla kello 14.00 alkaen. Jännitysnäytelmää pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU+ -palvelun kautta.

KuPS hankki amerikkalaispelaaja Pantuson

Kaksi laadukasta taitojoukkuetta ottaa lauantaina mittaa toisistaan. HJK on tehnyt kaksi kovan luokan pelaajahankintaa: saksalainen laitapelaaja Leonie Pankratz ja Suomen A-maajoukkuehyökkääjä Linda Sällström ovat liittyneet helsinkiläisjoukkueen pelaajavahvuuteen. Pankratz on pelannut aiemmin Ranskan kovassa liigassa, josta myös kuopiolaisten uusi pelaajahankinta Allison Pantuso tulee keltapaitoihin. Pantusolla on mahdollisuus päästä lauantaina tekemään oma KuPS-debyyttinsä, mikäli amerikkalaispelaajaa koskevat kansainväliset pelilupa-asiat saadaan järjestymään ottelupäivään mennessä.

”Pantuso on ulottuva pelaaja, jolla on hyvä oikean jalan syöttötaito. Hän on monipuolinen pelaaja, jonka pelipaikka tulee olemaan lähtökohtaisesti keskikentällä. Hän on hyvä persoona ja tasokas pelaaja, joka sopii joukkueeseen tosi hyvin. Meillä on joukkueessa jo kaksi amerikkalaispelaajaa, joten Pantuson on helppo sopeutua uuteen joukkueeseen”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala luonnehtii kuopiolaisten uutta pelaajavahvistusta.

Hyvätasoinen ja laadukas huippuottelu luvassa

Lauantain liigakoitoksesta on lupa odottaa jälleen laadukasta ja hyvätasoista ottelua. KuPS näytti viime sunnuntaina parhaita puoliaan kukistamalla PK-35 Vantaan maalein 5-1 vakuuttavan peliesityksen jälkeen. Samalla tasolla aiotaan pysyä lauantaina Bolt Areenallakin.

”Klubin on käytännössä pakko voittaa, jos aikoo pysyä meidän perässä. Laadukas peli tulee varmasti. Me kohtasimme talvella kahdesti harjoituspelissä ja keväällä liigapelissä, joten tämä on meidän neljäs keskinäinen kohtaaminen tällä kaudella. Tämän johdosta me tiedämme paljon toisistamme”, Ojala muistuttaa. Päävalmentaja on tyytyväinen keltamustan voitontahtoiseen peli-ilmeeseen.

”Pallollisessa pelaamisessa pelaajat toteuttavat tosi hyvin sitä, mitä me haluamme ja mukautuvat niihin pieniin muutoksiin mitä me pelaamiseen teemme. Puolustaminen on ollut hyvää ja tiivistä, edellisessä pelissämme PK yritti rakentaa tilanteita pelaamalla, muttei löytänyt niitä”, Ojala toteaa.

Iina Rautiainen jatkaa tolppien välissä

Maalivahti Emma Immonen on sivussa HJK-ottelusta kahden ottelun mittaisen pelikieltonsa johdosta. B-juniori Meeri Karjalainen lähtee mukaan HJK-peliin hyvin torjuneen Iina Rautiaisen jatkaessa lauantaina tolppien välissä. Kuopiolaisilla on koossa kova paketti, jonka pelaaminen toimii kokonaisuudessaan erittäin hyvin.

”PK-ottelussa hyvää ja parasta olivat yläalueen pallonriistot ja meidän vaarallisuus niiden jälkeen. Siihen me nimenomaan pyrimmekin. Me olemme monipuolinen joukkue, jossa ei ole isoihin muutoksiin tarvetta”, päävalmentaja korostaa.