OTTELUENNAKKO: HJK – KuPS la klo 14.00

Keltamusta vieraskiertue jatkuu lauantaina pääkaupungin Bolt Areenalla

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran neljän peräkkäisen vierasottelun kiertue jatkuu seuraavaksi lauantaina pääkaupungissa. Kova kotijoukkue HJK ja KuPS iskevät yhteen SUBWAY Kansallisen Liigan kymmenennen sarjakierroksen huippuottelussa, joka pelataan Bolt Areenassa kello 14.00 alkaen. Peliä pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU+ -palvelun kautta.

Vahvat ennakkosuosikit ottavat jälleen mittaa toisistaan

Kuopion Palloseuran ja HJK:n väliset Veikkausliigaottelut ovat muodostuneet vuosikymmenten varrella suomalaisen huippujalkapalloilun klassikko-otteluiksi ja sama hieno kehitys on parhaillaan tapahtumassa myös Subway Kansallisen Liigan puolella. Kuopiolaisten ensimmäinen Suomen mestaruus varmistui viime syksynä pelatussa kohtaamisessa, joka ratkesi silloin hyökkääjä Lavdije Begollin tekemään voittomaaliin. Mestarisuosikkeihin lukeutuvat suurseurat ottavat jälleen mittaa toisistaan kotimaisen futiksen huippuottelussa.

”Tulee olemaan jännä nähdä, miten peli lähtee lauantaina rullaamaan. Me olemme tehneet normaalivalmistautumisen peliä varten ja pelaajien terveystilanne on oikein hyvä. On mukava päästä pelaamaan kärkiottelua”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala ennakoi Klubi-peliä. Sarjan kärkijoukkueet kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa tämän pelikauden aikana ja molemmissa joukkueissa on tapahtunut jonkin verran pelaajamuutoksia viime sarjakauden jälkeen. Lauantaina tullaankin näkemään, onko neljänneksi jäänyt maineikas helsinkiläisjoukkue onnistunut kuromaan kiinni isoa pelillistä takamatkaansa voitokkaisiin kuopiolaisiin nähden.

Ojala: ”HJK hyökkää monipuolisesti ja vaarallisesti”

”HJK on kasannut paljon hyviä laatupelaajia ja on sarjan kovimpia mestariehdokkaita kuten mekin. Joukkueessa on paljon samaa kuin ennenkin: se pyrkii pallonhallintaan sekä hyökkää monipuolisesti ja vaarallisesti. Joukkue on tosi laadukas pelaajistoltaan. Pelin aikana me reagoidaan sitten vastustajan asettamiin haasteisiin ja kun omat perusasiat tehdään hyvin ja pelissä reagoidaan oikein, ollaan hyvissä asemissa. Oma tekeminen ratkaisee. Molemmat osapuolet tietävät, että toisella on hyvä joukkue ja sitä kautta molemmat arvostavat toisen tekemistä. Vaikka tämä onkin sarjan kärkiottelu, on tämä kuitenkin vain yksi peli muiden joukossa jossa on samat kolme pistettä jaossa kuin kaikissa muissakin liigapeleissä”, Ojala muistuttaa.

Kuopiolaiset onnistuivat palaamaan voittojen tielle edellisessä pelissään, kun Espoosta onnistuttiin kairaamaan arvokas vierasvoitto kovan työnteon kautta. ”Honka-peli oli enemmän fyysinen taisteluottelu ja pelaaminen oli hieman rauhatonta hankalissa oloissa. Väkisin me vyörytettiin ja voitettiin kovia kaksinkamppailuja. Se oli erityylinen ottelu: peli oli kamppailupelaamista jota tarvitaan jokaisessa ottelussa. Hyvä koko joukkueen esitys, jossa pelattiin vähän fyysisempää jalkapalloa pienellä kentällä. Se ottelu oli meille hyvää valmistautumista HJK:n kohtaamiseen”, Ojala toteaa.