OTTELUENNAKKO: HJK – KuPS la klo 14.00

Keltamustan mestaruuskamppailu huipentuu Bolt Areenalla

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran kultamitalijahti jatkuu lauantaina pääkaupungissa. Maineikas Helsingin Jalkapalloklubi ja KuPS iskevät yhteen Subway Kansallisen Liigan ylemmän loppusarjan kolmannen sarjakierroksen huippuottelussa, joka pelataan Bolt Areenalla kello 14.00 alkaen. Keltamustan historiallista mestaruustaistelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU+ -palvelun kautta ja myös YLE TV2 televisioi ottelun suorana lähetyksenä valtakunnallisella kanavallaan.

KuPS on noussut johtavaksi ykkösseuraksi

KuPS johtaa ylempää loppusarjaa kuuden pisteen etumatkan turvin, kun päättymässä olevaa sarjakautta on jäljellä enää kaksi ottelukierrosta. Tasapeli lauantaina riittäisi varmistamaan kuopiolaisseuran ensimmäisen Suomen mestaruuden naisten jalkapalloilussa.

Pian sata vuotta täyttävä Kuopion Palloseura on noussut tällä kaudella Suomen johtavaksi jalkapalloseuraksi. Subway Kansallisessa Liigassa pelaava KuPS-joukkue on johtanut sarjaa käytännössä koko kauden ajan ja seurahistorian ensimmäinen naisten jalkapallomestaruus on enää yhden pisteen päässä. Seuran Veikkausliigajoukkue voitti keväällä Suomen Cupin ja nousi viime viikonloppuna runkosarjan ykköseksi. Keltamustalla on hyvät mahdollisuudet saavuttaa tänä syksynä seurahistorian seitsemäs Suomen mestaruus miesten jalkapalloilussa ja sitä kautta harvinainen tuplamestaruus molemmissa pääsarjoissa saman sarjakauden aikana.

Tiukka huippuottelu kahden laatujoukkueen välillä

KuPS on jyrännyt vakuuttavalla tyylillä tämän kauden Subway Kansallisessa Liigassa. Takavuosien mahtijoukkueet ovat jääneet kukin vuorollaan vastaantulijoiksi vahvasti pelaavien kuopiolaisten edessä. Ainoastaan Tikkurilan Palloseura pystyy enää estämään mestaruusunelman toteutumisen ja TiPS:nkin viimeiset mahdollisuudet menevät, mikäli KuPS yltää pisteille tämän kauden viimeisessä vierasottelussaan.

”Me teemme HJK-otteluun samanlaisen normaalin valmistautumisen kuin kaikkiin muihinkin peleihin. Jokaisesta pelistä haluaa aina saada kolme pistettä ja voittamaan me lähdemme nytkin”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala tiivistää lauantaisen tavoitteen. Klubi on kotimaisten jalkapallokenttien perinnevaltias, joka on nyt jäänyt kauas kuopiolaisten taakse: sarjataulukossa neljäntenä oleva HJK on peräti 25 pistettä perässä. Klubi haluaa varmasti kukistaa juuri kuopiolaiset tämän kauden viimeisessä kotiottelussaan ja edessä tulee olemaan tiukka huippuottelu kahden laadukkaan joukkueen välillä.

”HJK tulee varmasti prässäämään tosi aggressiivisesti ja haluaa haavoittaa meitä ja kukistaa meidät sitä kautta. Me olemme kuitenkin valmistautuneet hyvin kaikkeen. Meitä on tällä hetkellä tosi vaikea kukistaa, sillä me pystymme voittamaan otteluita niin pallonhallinnan, suoraviivaisuuden kuin erikoistilanteiden kautta. Me olemme monipuolinen joukkue, jota vastaan on tosi vaikea puolustaa. Tällä kaudella on välillä tuntunut siltä, että yrittipä vastustaja mitä vaan, aina me olemme ennemmin tai myöhemmin onnistuneet löytämään keinot sen kukistamiseen”, Ojala miettii tämän kilpailukauden pelillisiä käänteitä.

Hyvälle sarjakaudelle haetaan viimeistä sinettiä

KuPS pelasi viime viikonloppuna tämän sarjakauden parhaan ottelunsa murskaten PK-35 Vantaan peräti 7-0. Tämä on KuPS-joukkueen suurinumeroisin liigavoitto tähän mennessä. Maalitykki Gentjana Rochi loisti keltamustan ykköstähtenä viimeistelemällä upean hattutempun ja hyökkääjä Aino Kröger osui kahdesti. Koko joukkue esiintyi kentällä vakuuttavasti ja sitkeästi taistellut vastustaja jäi jälleen täysin aseettomaksi.

”Me olimme siinä ottelussa tosi tehokkaita. Me luomme jokaisessa ottelussa paljon paikkoja ja nyt me teimme tosi hienoja maaleja. Se oli meiltä todella hyvä suoritus, eikä pelaajilta oikeastaan voisi tuon enempää enää pyytääkään, saati vaatia. Varsinaista parannettavaakaan ei enää oikein jäänyt”, valmentaja toteaa. Vahvaa pelivirettä lähdetään jatkamaan lauantaina Helsinkiin ja HJK-ottelusta lähdetään tavoittelemaan positiivista lopputulosta syksyn ratkaisutunnelmasta nauttien. ”Kaikki on nyt meidän omissa käsissämme ja vähintään hopeamitali on jo varma. Kausi on ollut hyvä ja nyt haetaan viimeistä sinettiä sille”, päävalmentaja muistuttaa.