OTTELUENNAKKO: HJK – KuPS klo 19.00

Subway Kansallisen Liigan kärkijoukkueet kohtaavat lauantai-illan harjoituspelissä Talin hallissa

Kuopion Palloseuran tämän kevään harjoituspelien sarja jatkuu Helsingissä. Kovat kilpakumppanit HJK ja KuPS iskevät yhteen illan harjoituspelissä, joka pelataan Talin jalkapallohallissa kello 19.00 alkaen. Joukkueet kohtaavat nyt toista kertaa tämän vuoden puolella, pari viikkoa takaperin pelattu ensimmäinen peli päättyi Klubin vierasvoittoon 1-2 tiukan taistelumatsin päätteeksi. Nyt on kuopiolaisten vuoro matkustaa kovatasoisen Klubi-joukkueen vastustajaksi pääkaupunkiin.

Lippumäen hallissa pelattiin kovatempoinen ja intensiivinen peli, jossa KuPS siirtyi aluksi johtoon Gentjana Rochin taidokkaalla osumalla. Vahva Klubi eteni toisella puoliajalla voittoon Sara Sievistön osuttua kahdesti. Kovatasoinen ja vauhdikas ottelu on nyt edessä Talin hallissakin.

”Tasainen peli varmastikin tulee jälleen. Selvää tietenkin on, että meidän pitää petrata omaa pelaamistamme joka osa-alueella. Me olemme analysoineet huolellisesti ensimmäisen HJK-pelin ja havainneet kehittämiskohteita. Hyökätessä meidän pitää pystyä löytämään vapaa pelaaja paremmin ja nopeammin, emmekä me saa antaa kotijoukkueen määritellä sitä mihin me itse pelaamme. HJK tulee tosi intensiivisesti päälle prässäämään pallollista pelaajaa ja silloin vapaita tiloja jää aina jonnekin muualle. Tämä on tällä hetkellä meillä keskeinen kehittämiskohde”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi toteaa.

Oma pelitapa on jälleen tiukassa testissä intensiivisessä ottelussa

Valmennusjohto haluaa myös, että joukkue pystyisi puolustustilanteessa paineistamaan vastustajaa enemmän, jotta vastustajalle jäisi vähemmän aikaa ja tilaa. ”Jos se onnistuu, silloin vastustaja ei pääse murtautumaan sisään meidän boksiin yhtä usein kuin ensimmäisessä HJK-pelissä tapahtui. Silloin sitä tapahtui aivan liikaa”, Kumpuniemi sanoo.

KuPS kukisti edellisessä harjoituspelissään Jyväskylän Pallokerhon maalein 4-1. Pelaamista pyritään asteittain kehittämään edelleen paremmaksi ja joukkueen otteissa näkyy runsaasti oikeita elementtejä. HJK pystyy paineistamaan ja prässäämään vastustajaansa paljon kovempaa ja tästä saadaan jälleen hyvää kokemusta illan ottelussa. Intensiivinen HJK-peli tarjoaa jälleen hyvän tilaisuuden testata oman pelitavan toimivuutta kovassa paikassa.

”Kyllä se juuri näin on. Me annamme pelissä kaikille pelaajillemme mahdollisuuksia ja peliaikaa. Meillä on nyt jonkin verran poissaoloja pienten sairastelujen johdosta ja esimerkiksi hyökkääjämme Gentjana Rochi ei ole nyt mukana lähdettyään maajoukkuekomennukselle. Melkoisen pienellä ja tiiviillä pelaajaryhmällä me siten peliin lähdemme osaamistamme osoittamaan”, päävalmentaja toteaa.