OTTELUENNAKKO: Harjoituspeli KuPS – Ilves la klo 15.00

Liigakauteen valmistautuva Kuopion Palloseura pelaa harjoitusottelun lauantaina Väre Areenalla

Subway Kansallisessa Liigassa menestyvä Kuopion Palloseura pelaa lauantaina tämän kevään viimeisen kotiottelunsa ennen 14.4. alkavaa uutta liigakautta. Kuopiolaisten kevätohjelmassa on harjoitusottelu Tampereen Ilvestä vastaan ja ottelu alkaa Väre Areenalla kello 15.00. Harjoituspeliin on kaikilla katsojilla vapaa pääsy. Tästä ottelusta ei tule nettistriimiä.

Keskuskentän alueella vallitsevat vielä varsin talviset olosuhteet runsaan lumimäärän johdosta ja pääkatsomon eri osista saattaa edelleen löytyä liukkaita ja pienessä jäässä olevia kohtia sitkeiden yöpakkasten johdosta. Peliin saapuvien katsojien kehotetaankin noudattamaan riittävää varovaisuutta ja huolellisuutta stadionille saapuessaan ja Väre Areenan alueella liikkuessaan ottelutapahtuman aikana.

Hyvästä asetelmasta tiiviin harjoituskevään loppusuoralle

Kuopion Palloseuran tämä liigakausi 2024 alkaa sunnuntaina 14.4. Ahvenanmaalla. Nyt pelattava Ilves-ottelu jää viimeiseksi kotipeliksi ennen huhtikuun liiga-avausta, sillä KuPS pelaa tämän kevään viimeisen harjoituspelinsä Tampereella lauantaina 6.4. kohdaten jälleen Ilveksen. Uuden liigakauden kotiavaus tapahtuu Väre Areenalla helatorstaina 9.5. kovaa HJK:ta vastaan.

KuPS-joukkue jatkaa hyvistä asetelmista harjoituskautensa loppusuoralleen. Pelaajat ovat treenanneet kovaa kolmen ja puolen kuukauden ajan ja ahkera työnteko alkaa vähitellen näkyä positiivisella tavalla. Voimakkaasti uusiutuneen joukkueen pelin kehittäminen on aina pitkäkestoinen prosessi, joka vaatii kaikilta osapuolilta ennen kaikkea kärsivällisyyttä. Alkuvuoden harjoitusottelut eivät ole olleet kaikki kovinkaan voitokkaita, mutta valmennusjohto luottaa tunnollisen työnteon johtavan parempiin lopputuloksiin pitkän pelikauden edetessä.

”Kovaa me on harjoiteltu tänä keväänä ja se on tuottanut myös hyvää tulosta. Pelaajien henkilökohtainen fyysinen suorituskyky on mennyt paljon eteenpäin tämän kevään aikana. Pelaajat ovat tehneet hirmumäärän töitä ja he tekevät asiat aina vain paremmin ja paremmin. Hyvällä mallilla me olemme nyt harjoituskauden loppusuoran ollessa menossa”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi arvioi joukkueen tiukkatahtista harjoituskevättä.

”Steppejä eteenpäin meidän pitää edelleen pystyä ottamaan”

Ilves sijoittui viime kaudella liigan runkosarjassa seitsemänneksi ja loppukauden haastajasarjassa ykköseksi. Ilves on nuori, innokas ja eteenpäin pyrkivä taitojoukkue, joka haluaa osoittaa kuopiolaisille parasta osaamistaan. Lauantainen Ilves-peli onkin jälleen hyvä mittari osoittamaan, missä uusiutunut KuPS-joukkue menee tällä hetkellä kolme viikkoa ennen liiga-avausta.

”Ilves-peli on tosi tärkeä ottelu meille. Me pääsemme lauantaina pelaamaan ensimmäistä kertaa tänä keväänä omissa kotioloissamme Väre Areenalla, joten ottelulla on meille iso merkitys. Se on selvää, että steppejä eteenpäin meidän pitää edelleen pystyä ottamaan ja meidän pitää pystyä myös voittamaan. Tärkeintä on tietenkin se, mitä kentällä tapahtuu ja miten hyvin pelaamisen perusasioita onnistutaan toteuttamaan niin omassa hyökkäyspelissä kuin puolustuspelissäkin”, päävalmentaja muistuttaa.

”Pelaajat ovat tehneet harjoituksissa oikein hyvää työtä”

Kuopiolaisten kevätkausi on ollut osittain myös hieman rikkonainen pienten loukkaantumisten ja runsaiden maajoukkuekomennusten johdosta. Joukkueharjoituksia ja pelejä on siten viety läpi ajoittain pienilläkin pelaajaryhmillä, mutta vastaavasti jokainen käytettävissä ollut pelaaja on myös päässyt kentälle arvokasta peliaikaa hankkimaan. Tämä tulee auttamaan joukkuetta pitkän pelikauden läpiviemisessä.

”Pieni pelaajarinki on tosiaan aiheuttanut meille pieniä haasteita ja kokoonpano on joskus vaihdellut paljonkin tämän kevään peleissä. Monissa poissaoloissa on ollut mukana huonoa tuuriakin ja ajan kanssahan me saamme poissaolijoita jälleen takaisin riveihin. Pelaajat ovat kuitenkin tehneet harjoituksissa oikein hyvää työtä ja runsaat maajoukkuekutsuthan vain vahvistavat meille sen, että täällä tehdään oikeita asioita oikealla tavalla”, päävalmentaja korostaa.