OTTELUENNAKKO: FC Lahti – KuPS la klo 17.15

Kuopion Palloseuran pelikausi 2023 jatkuu lauantaina Mukkulan hallissa Lahdessa

Mestarijoukkue Kuopion Palloseura jatkaa virallista kilpailukauttaan lauantaina vieraskentällä. Kotijoukkue FC Lahti ja KuPS kohtaavat Kansallisen Cupin A-lohkon ottelussa, joka pelataan Mukkula hallissa kello 17.15 alkaen. KuPS aloitti uuden kilpailukauden komealla kotivoitolla ja lähtee tavoittelemaan voittoa Lahdestakin.

FC Lahti pääsee maistamaan liigatason pelitempoa

Kansallinen Cup on täksi kaudeksi lanseerattu uusi kotimainen kilpailu. Kuopion Palloseura, FC Lahti ja FC KTP pelaavat A-lohkossa kevään aikana kaksinkertaisen sarjan, jonka jälkeen lohkon kaksi parasta joukkuetta etenevät jatkopeleihin. KuPS voitti ensimmäisessä cup-ottelussaan FC KTP:n suurinumeroisesti 6-0 ja tulevana lauantaina on lahtelaisten vuoro päästä ottamaan tuntumaa Suomen parhaan joukkueen pelitempoon.

”FC Lahti on nousijajoukkue kakkosesta tämän kauden ykköseen. On mukavaa päästä jälleen pelaamaan. Viimeiset puolitoista viikkoa me olemme harjoitelleet aika pienellä ryhmällä lukuisten maajoukkuekomennusten johdosta. Treenaaminen on ollut silti tosi hyvää ja kapealla ryhmällä me lähdemme Lahteenkin. Tilanne on kuitenkin kokonaisuudessaan hyvä ja seuraavat kalenteriviikot 9 ja 12 tulevat olemaan meille kaikkein kovimpia treeniviikkoja tänä keväänä”, päävalmentaja Ollipekka Ojala kertoo tämän hetken tilanteesta.

Ojala: ”Santos ja Taylor parantavat päivä päivältä”

Päävalmentaja on ollut tyytyväinen uusien pelaajien otteisiin tämän kevään aikana. ”Brasilialainen Ana Paula Silva Santos ja amerikkalainen Savannah Lee Taylor parantavat päivä päivältä ja pääsevät siten aina paremmin sisään uuteen joukkueeseen. He tulevat olemaan meille tärkeitä ja arvokkaita pelaajia ensi kesänä”, Ojala kertoo joukkueen pelaajatilanteesta. Puolustajat Hannah Sharts ja Liina Nora, keskikenttäpelaaja Katariina Niskanen sekä hyökkääjä Aino Kröger eivät pelaa lauantaisessa ottelussa Lahdessa.

”Tavoitteena on voittaa cup, mutta omaa treenaamista ei kuitenkaan kevennetä sen takia kevään aikana. Tässä alkulohkossa me haluamme tietenkin sijoittua kahden parhaan joukkoon, jonka jälkeen alkavat pudotuspelit. Nyt lauantaina meillä on muutamia poissaoloja, mutta vastaavasti kaikki muut pelaajat tulevat saamaan paljon peliaikaa Lahdessa”, Ojala sanoo.