OTTELUENNAKKO: FC KTP – KuPS ke klo 18.30

Kuopion Palloseura pelaa Kotkassa tämän vuoden ensimmäisen ulkokenttäottelunsa

Kuopion Palloseuran uusi kilpailukausi 2023 jatkuu tänä iltana Kotkassa. Ohjelmassa on nyt Kansallisen Cupin A-lohkon neljännen eli viimeisen ottelukierroksen peli, jossa FC KTP emännöi kuopiolaisia kello 18.30 alkaen. Keskiviikon ottelu pelataan legendaarisella Arto Tolsa Areenalla hienon iltavalaistuksen loisteessa. Ottelua ei televisioida eikä pelin mahdollisesta nettistriimauksesta ei ole vielä toistaiseksi varmaa tietoa.

KuPS jatkaa Kansallisen Cupin pudotuspelivaiheeseen

Kuopiolaiset ovat jo varmistaneet lohkovoittonsa A-lohkossa ja sitä kautta jatkopaikan Kansallisen Cupin pudotuspelivaiheeseen, jonne etenee kahdeksan joukkuetta. Cup jatkuu seuraavaksi pudotuspelivaiheella. KuPS on tehnyt selvää jälkeä omassa alkulohkossaan ja haluaa saavuttaa voiton myös keskiviikkona Kotkasta.

”Voittoa tietenkin me lähdemme hakemaan oman pelin kautta. On aina hieman erilaista pelata ulkokentällä kuin hallissa ja keskiviikon olosuhteet saattavat olla jopa hieman arktiset. Olosuhteet eivät kuitenkaan saa vaikuttaa omaan pelaamiseen eikä niitä voi käyttää minkäänlaisena tekosyynä, vaan oleellista on valmistautua hyvin ja huolellisesti etukäteen tiedossa olevaan tilanteeseen”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala pohtii keskiviikkoillan vieraspeliä.

KuPS haluaa kontrolloida ottelun pelitapahtumia nytkin

FC KTP on nousijajoukkue, joka nousi viime kauden kakkosesta tämän kauden ykköseen. Joukkue halua koko ajan kehittää omaa pelaamistaan paremmaksi tulevaa sarjakautta varten ja kuopiolaiset haluavat vuorostaan osoittaa parasta osaamistaan paikalle saapuvalle kotkalaisyleisölle.

”KTP on varmasti nyt kehittänyt jotain erilaista meitä varten ja on mielenkiintoista nähdä, mitä se tulee olemaan. Me joudumme reagoimaan siihen ja se on hyvä haaste meille. Kuitenkin me haluamme aina kontrolloida omia otteluitamme ja oman pelikontrollin kautta me lähdemme tavoittelemaan voittoa keskiviikkonakin. Pelin iso kuva tulee varmaankin olemaan samanlainen kuin kaikissa muissakin tämän kevään peleissämme”, Ojala arvelee.

Vaativa pre-season alkaa olla loppusuoralla

Kuopiolaiset ovat harjoitelleet kovaa tammikuun alusta alkaen ja KTP-pelin jälkeen on pienen tauon aika. Pelaajat pääsevät vapaalle loppuviikon ajaksi ja joukkuetreenit jatkuvat jälleen ensi viikon maanantaina. Ojala on tyytyväinen joukkueen onnistuneeseen suoriutumiseen raskaan kevään aikana.

”Kymmenen viikkoa on nyt menty kovaa. Viikot 9 ja 12 ovat meidän tämän kevään raskaimpia harjoitusviikkoja, viikko 9 on nyt tehty ja viikko 12 on vielä jäljellä. Pelaajilla on nyt vapaata torstaista sunnuntaihin, pieni tauko tekee nyt hyvää tähän kohtaan ja maanantaina jälleen jatketaan. Pre-season alkaa olla pian loppuvaiheessaan ja meidän seuraava pelimme on edessä 18.3., jolloin on määrä pelata Kansallisen Cupin puolivälieräottelu kotikentällä täällä Kuopiossa”, päävalmentaja kertoo joukkueen jatko-ohjelmasta.