OTTELUENNAKKO: FC Honka – KuPS la klo 14.00

Valokuva: Kuopion Palloseura Oy

Kuopion Palloseura esittää osaamistaan valtakunnallisella televisiokanavalla

Kuopion Palloseuran sarjakausi 2023 jatkuu lauantaina Espoossa. Kotijoukkue FC Honka ja KuPS iskevät yhteen Subway Kansallisen Liigan toisen sarjakierroksen liigaottelussa, joka pelataan Tapiola 1 TN-kentällä kello 14.00 alkaen. KuPS-joukkue pääsee nyt esittelemään mainioita pelitaitojaan valtakunnallisella televisiokanavalla, sillä YLE TV2 välittää ottelun suorana lähetyksenä Espoosta kello 13.47 alkaen.

Hyökkääjä Kröger siirtyi uudelle topparin pelipaikalle

KuPS aloitti oman liigakautensa suurinumeroisella kotivoitolla. Pelaamisessa oli paljon hyvää ja vahva hyökkääminen tuotti runsaasti hyviä tekopaikkoja, joista syntyi peräti kahdeksan osumaa. Parannettavaakin jäi ja jatkossa pelaamisen tasoa onkin tarkoitus saada kohoamaan asteittain paremmaksi pitkän pelikauden aikana. FC Honka onkin mainio tason mittari sarjakauden ensimmäiseen vieraspeliin.

Päävalmentaja Ollipekka Ojala on tehnyt tälle kaudelle yhden yllättävän vedon siirtämällä kärkipelaaja Aino Krögerin puolustuslinjaan. Tehohyökkääjä on kotiutunut topparin pelipaikalle ja hänen on myös tarkoitus edelleen jatkaa uudessa roolissaan.

”Talven aikana me päätimme tehdä kokeilun ja siirsimme Ainon topparin pelipaikalle. Hänen ominaisuutensa riittävät siihen ja hän on onnistunut melko hyvin uudella pelipaikallaan. Siirto tuo pelaajalle uutta näkökulmaa futikseen ja hän jatkaa ainakin tällä hetkellä topparin pelipaikalla. Uutta on myös se, että me teemme nyt tilanteita myös puolustaja Hannah Shartsin heittämistä pitkistä sivurajaheitoista”, Ojala kuvailee tämän kauden uutuuksia.

KuPS on valmis kohtamaan energisen kotijoukkueen

Honka kukisti omassa sarja-avauksessaan nimekkään HJK:n 1-0. Kuopiolaiset ovat valmistautuneet huolellisesti tämän liigakauden ensimmäiseen vierasotteluunsa. ”Honka on hyvä energinen joukkue ja ansaitsi voittaa HJK:n. Honka pelaa nopeaa ja aika suoraviivaista peliä eteenpäin ja Honka onkin meille tosi hyvä mittari tähän saumaan. Me olemme valmistautuneet peliin hyvin ja vastaan tulee innokas ja aggressiivinen Honka”, Ojala kuvailee lauantaista vastustajaa. Hän kaipaa parannusta ONS-ottelussa nähtyyn esitykseen.

”Tällä viikolla me olemme pyrkineet kiinnittämään huomiota toiminnan ydinkohtiin ja siihen, miten ne näkyvät pelissä: se miten jokainen pelaaja käyttäytyy eri pelitilanteissa, miten laittaa omaa kroppaansa peliin, miten on sitouduttu puolustuspeliin sekä paljonko löytyy intohimoa ja nälkää voittaa pallo takaisin pallonmenetyksen jälkeen”, päävalmentaja luettelee menestyksekkään joukkuepelaamisen avainalueita.

”Voittaminen vaatii korkeaa työmoraalia ja tiukkaa työntekoa”

Ojala vaatii omiltaan lauantaina entistäkin tiukempaa työmoraalia. ”Lauantain ottelu on näyttö meidän omasta sitoutumisestamme. Työmoraalin on oltava korkeana ja voittaminen vaatii meiltä tiukkaa työntekoa ja taistelua. Me haluamme parannusta ennen kaikkea siihen, miten me toimimme pallonmenetyksen jälkeen. ONS-pelissä me teimme kahdeksan maalia ja se kuvaa sitä, mitä me parhaimmillamme voimme olla kun tehdään asiat huolella. Oman peruspelaamisen kautta me haluamme kontrolloida peliä paremmin ja luoda sitä kautta enemmän uhkaa vastustajalle. Kaiken kaikkiaan tilanteemme on hyvä lauantain pelin suhteen”, Ojala sanoo. Keskikenttäpelaaja Emmi Siren on sivussa lauantain ottelusta, puolustaja Liina Nora on sen sijaan jälleen mukana.