OTTELUENNAKKO: FC Honka – KuPS klo 17.15

Tuplamestarijoukkue KuPS aloittaa tämän kevään harjoituspelinsä tänään Espoossa

Subway Kansallisen Liigan pelikausi 2023 päättyi Kuopion Palloseuran upeisiin tuplajuhliin. Voitokas KuPS-joukkue saavutti viime syksynä jo kolmannen peräkkäisen liigamestaruutensa sekä valloitti ensi kertaa myös Suomen Cupin voittopokaalin haltuunsa. Vuosi on nyt vaihtunut ja uusi harjoituskausi on alkanut tammikuun alussa. Joukkue valmistautuu tiiviillä tahdilla uuden sarjakauden mukanaantuomiin haasteisiin ja tämän kevään ensimmäinen harjoituspeli on edessä tänään jolloin kohdataan kova kilpakumppani FC Honka. Pelipaikkana on Tapiolan Urheilupuistossa sijaitseva Esport Areena ja ottelun alkamisaika on kello 17.15.

Uudistuvalla ilmeellä uusien haasteiden kimppuun

Kuopiolaisjoukkueessa alkaa nyt uusi aikakausi hienon tuplamestaruuskauden jälkeen. Joukkueesta on siirtynyt talven aikana useita pelaajia eurooppalaisiin huippuseuroihin omaa menestyksekästä pelaajauraansa jatkamaan. Hyviä pelaajavahvistuksia on hankittu tilalle ja myös valmennuskaksikko on uusiutunut: päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi ja valmentaja Iita Pienimäki ovat ryhtyneet luotsaamaan keltamustaa joukkuetta kohti uutta pelikautta.

Kumpuniemi ja Pienimäki johtavat tänään ensimmäistä kertaa KuPS-joukkueen peliä vaativassa ottelussa. Honka-ottelu onkin tärkeä alkuvuoden peli. ”Ihan tasainen ja kova ottelu siitä varmasti tulee. Honka on laadukas liigajoukkue ja antaa meille taatusti kovan vastuksen. Alussa tässä luonnollisesti vielä ollaan, joten me tulemme saamaan päivän pelistä hyvää ja arvokasta informaatiota jatkoa varten. Voitosta me tietenkin pelaamme jokaisessa ottelussa ja niin me teemme nytkin, prosessi on kuitenkin tässä se tärkein”, Kumpuniemi korostaa.

KuPS-joukkueen pelin perustaso on ollut jo pitkään kiitettävän korkealla tasolla. Kovaa harjoitteleva joukkue perustaa pelaamisensa vahvaan ja vauhdikkaaseen pallonhallintaan, joka on tuottanut runsaasti hyvää kilpailullista menestystä viime vuosien aikana. Isoihin pelillisiin muutoksiin ei ole siten isoja tarpeita, joten uusi valmennusjohto pyrkii etenemään parempiin tuloksiin pienen hienosäädön kautta.

Vahvaa pallonhallintaa ja aiempaa nopeampaa hyökkäyspeliä

”Hyökkäyksistä me pyrimme saamaan tietyissä tilanteissa hieman aiempaa nopeampia. Joka tapauksessa uusi projekti alkaa nyt ja olen hyvin tyytyväinen joukkueen pelaajistoon. Joukkuetta ehkä vielä täydennetään myöhemmin kevään aikana, varsinaisia kilpailullisia tavoitteita me emme ole joukkueen kanssa tälle kaudelle vielä asettaneet”, päävalmentaja pohtii alkavan pelikauden tavoitteita.

Alkuvuoden harjoituskausi lupaa joka tapauksessa hyvää. ”Treenikausi on onnistunut tosi hyvin. Kohtuu kovaa on treeneissä menty ja tahtia koetetaan kiristää kevään edetessä. Kevään pitkällä harjoituskaudella me keskitymme ensisijaisesti omaan tekemiseemme ja oman pelin kehittämiseen”, päävalmentaja muistuttaa. Maalivahti Meri Hämäläinen, puolustajat Eerika Appelqvist ja Tuuli Viinikka sekä keskikenttäpelaajat Tao Stark ja Aada Nurmi ovat liittyneet talven aikana uusina pelaajina KuPS-joukkueen vahvuuteen ja tulevat kukin ensiesiintymään KuPS-paidassa tämän kevään otteluissa.