OTTELUENNAKKO: FC Honka – KuPS ke 12.5. klo 17.00

Sarjajohtaja Kuopion Palloseura jatkaa voittojahtiaan keskiviikkona Espoossa

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura jatkaa hienoa sarjakauttaan keskiviikkoiltana Espoossa. Kovatasoinen kotijoukkue FC Honka ja KuPS kohtaavat viidennen sarjakierroksen ottelussa, joka alkaa kello 17.00. Pelipaikkana on Tapiolan urheilupuisto ja ottelua pääsee jännittämään suorana lähetyksenä RUUTU+ -palvelun äärellä.

Tehokas KuPS jyrää sarjakärjessä puhtaalla pelillä

Kuopion Palloseura on edennyt tämän kauden liigassa vakuuttavalla tyylillä voittaen kaikki neljä pelaamaansa liigaottelua yhteismaalein 12-0. KuPS-joukkue on ollut jokaisessa pelissä vastustajaansa selvästi parempi voittaen pelit täysin ansaitusti. Lauantaina oli Jyväskylän Pallokerhon vuoro jäädä täysin aseettomaksi vahvan kuopiolaisjoukkueen edessä. Ykköstykki Gentjana Rochi viimeisteli Harjulla kaksi ratkaisevaa osumaa korottaen tämän kauden maalimääränsä jo kahdeksaan. Tämän kauden ensimmäiset liigapelinsä pelanneet maalivahti Iina Rautiainen, puolustaja Saana Hartikainen ja keskikenttäpelaaja Elisa Lemettinen esiintyivät Harjulla hienosti täyttäen omat pelipaikkansa mainiosti.

Honka on perinteisesti liigan parhaimpia joukkueita ja nyt onkin tulossa täysin erilainen peli viime lauantaihin verrattuna. ”Honka on tasaisen hyvä joukkue. He hävisivät nyt HPS:lle, joten ärsytettyinä he tulevat kovaa meitä vastaan. Siihen me olemme valmistautuneet. Tarvittavat pelisuunnitelmat on tehty ja ne ovat toimineet kaikissa aiemmissakin otteluissa, joten en näe mitään syytä mikseivät ne toimisi nytkin. Pelaajat ovat hyvässä iskussa”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala pohtii keskiviikkoillan lähtökohtia.

Luvassa paljon kaksinkamppailuja ja pallonriistoja

FC Honka ja KuPS kohtasivat kevättalvella Suomen Cupissa. Molemmat joukkueet ovat sen perusteella aika hyvin kartalla toistensa tekemisestä. ”Perusasiat ovat pysyneet Hongan pelaamisessa samoina. Hongalla on laaja materiaali, se on osaava ja taitava porukka joka haluaa olla top-4:ssä. Tunnetta tulee riittämään tässä ottelussa ja nyt tulee laatua vastaan jokaisella osa-alueella. Siksi oma tekeminen on pidettävä laadukkaana ja korkeana. Hyvillä mietteillä ja hyvällä itseluottamuksella me peliin lähdemme. Tämä viikko on ollut pääasiassa palauttelua ja valmistautumista, tällaista tilannetta varten me olemme treenanneet koko talven ja valmiita me olemme”, Ojala muistuttaa.

Tiivis otteluviikko huipentuu sunnuntaiseen TiPS-otteluun. Kuopiolaisten pelaamisessa ovat kaikki osa-alueet hyvässä kunnossa, eikä isompia kehittämiskohteita nyt ilmene. Jokaista ottelua lähdetään voittamaan vastustajan erityispiirteet huomioiden. ”Erilaiset vastustajat tuovat peliin erilaisia haasteita. Tilanteenvaihtoja tulee nyt varmasti paljon ja peli myös aaltoilee paljon enemmän kuin lauantaina. Kaikki vastustajat haluavat voittaa meidät, joten meidän on pidettävä oma taso korkeana”, Ojala muistuttaa. Keskikenttäpelaaja Emmaliina Tulkki loukkaantui lauantaisessa JyPK-ottelussa ikävällä tavalla joutuen sivuun koko loppukauden ajaksi.