OTTELUENNAKKO: EBK – KuPS Akatemia su klo 14.00

Ykkösessä pelaava Akatemia pelaa viimeisen vierasottelunsa Espoossa

Ykkösessä pelaavan KuPS Akatemian sarjakausi jatkuu sunnuntaina Espoossa. Sarjaohjelmassa on tämän pelikauden viimeinen vierasottelu, jota kotijoukkue EBK emännöi kello 14.00 alkaen. Pelipaikkana on Keski-Espoon tekonurmi katuosoitteessa Kylävainiontie 20.

Akatemiajoukkueen ensimmäinen sarjakausi on ollut onnistunut ja sarjapaikka ensi kaudeksi on varmistunut jo hyvissä ajoin. Taitava pelaajaryhmä on kasvanut pitkän kauden aikana ja pelaajat ovat kehittyneet henkilökohtaisella tasolla paljon eteenpäin. Kauden kahdessa viimeisessä sarjaottelussa ei enää ole sen suurempaa kilpailullista panosta, joten joukkue voi lähteä rennoin mielin pelaamaan syksyn viimeisiä pelejään.

”Ajatuksena on saada hyvät pelit tähän kauden loppuun ja lopettaa kausi tyylikkäästi. Vaikka isompia panoksia ei enää olekaan, me pyrimme joka tapauksessa aina pelaamaan hyvin, kehittämään omaa tekemistä ja voittamaan me lähdemme tietenkin joka kerta. Niin me teemme nytkin ja me voimme lähteä pelaamaan melko rennolla mielellä”, KuPS-valmentaja Ali Al-Musawi pohtii loppukauden näkymiä.

Joukkueet kohtaavat nyt kolmatta kertaa tällä pelikaudella. ”Keväällä pelattiin tiukka ottelu Espoossa, joka päättyi niukkaan 2-1-tappioon. Kesällä me voitimme kotona selvästi 4-0. EBK on hyvä joukkue, joka on etenkin kotonaan vahva. He pyrkivät kontrolloimaan peliä pallolla ja etenemään maltillisesti, mutta he ovat samalla myös vaikeasti ennakoitavissa. Heillä on liigassa pari-kolme yhteistyöseuraa ja pelaajaliikenne seurojen kesken voi olla ajoittain vilkastakin. EBK:n kokoonpano voi näin vaihdella paljonkin ottelusta toiseen”, valmentaja pohtii.

Akatemia haluaa ehdottomasti voittaa sunnuntaina. ”Me haluamme saada tälle sarjakaudelle hyvän päätöksen. Meidän pitää ehdottomasti parantaa pelaamistamme edellisestä Sport-pelistä, josta jäi kyllä paljon parannettavaa. Se oli meiltä aika heikko esitys eikä kukaan ollut siihen tyytyväinen”, Al-Musawi sanoo. Akatemian sarjakausi päättyy viikon kuluttua Väre Areenalla Vaasan IFK:n saapuessa vastustajaksi pelikauden 2022 viimeiseen otteluun.