OTTELUENNAKKO: Åland U – KuPS su klo 16.30

Kuopion Palloseuran tiukka pistetaistelu jatkuu sunnuntaina Ahvenanmaalla

Kuopion Palloseuran sarjakausi Subway Kansallisessa Liigassa jatkuu viikonloppuna vieraskentällä. Edessä on pitkä pelimatka Maarianhaminaan, jossa kova kotijoukkue Åland United emännöi kuopiolaisia seitsemännen sarjakierroksen huippupelissä. Sunnuntainen ottelu pelataan Wiklöf Holding Areenalla kello 16.30 alkaen ja tiukkaa liigakamppailua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

Sisukas KuPS lähtee haastamaan vahvaa kotijoukkuetta

Kolmantena oleva kotijoukkue tulee saamaan nyt vastaansa ärsytetyn vastustajan. Kuopiolaisten komea voittokulku katkesi viime sunnuntaina sarjakakkosena olevan HJK:n kynsissä. HJK hyödynsi omat tekopaikkansa tehokkaasti ja rankaisi puolustusvirheistä armotta. Mestarijoukkue ei tällä kertaa yltänyt pelillisesti parhaimmalle tasolleen, joten tiukkaotteinen kärkiottelu päättyi ansaittuun lopputulokseen. Keltamustan peli ei ollut riittävän terävää ja puuttuvaa terävyyttä onkin pyritty löytämään kuluneen viikon harjoituksissa. Tavoitteena on palata takaisin normaalille vahvalle tasolle, mikä ennakoi Unitedille kohtalaisen vaikeaa peli-iltaa.

”Meidän oma tilanteemme on hyvä. HJK-ottelu oli hyvin intensiivinen peli, noita tarvitaan. Se pitää nähdä myös pienenä näpäytyksenä omalle joukkueelle. Hommia pitää tehdä joukkueena ja aktiivisuuden ja puheen pitää olla läsnä joka hetki. Meidän pitää olla aktiivisia ja pitää pystyä tunnistamaan tilanne, milloin voi syöttää lyhyttä ja milloin pitää edetä pidemmällä prässin taakse. Jokaisesta pallosta pitää taistella ja aktiivinen KuPS pitää näkyä sunnuntaina kentällä. Myös meidän penkillä on kyettävä auttamaan pelaajia paremmin”, päävalmentaja Ollipekka Ojala toteaa.

Ojala: ”Koko joukkueen intohimon pitää näkyä kentällä”

Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat muodostuneet viime vuosien aikana värikkäiksi ja hienoiksi jännitysnäytelmiksi. Peleissä on nähty runsaasti erikoisia käänteitä ja dramaattisia loppuratkaisuja niin liigassa kuin cupinkin puolella. Pelit ovat tarjonneet katsojille hyvätasoista jännittävää jalkapalloviihdettä ja näin tapahtunee jälleen tälläkin kertaa. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran maaliskuussa, jolloin KuPS onnistui voittamaan Maarianhaminassa pelatun Kansallisen Cupin välieräottelun maalein 1-2 Hannah Shartsin ja Lavdije Begollin osumilla. Tiukka peli on nytkin luvassa.

”Sunnuntaisen pelin kuva lienee samanlainen kuten aina ennenkin. Åland on hyvässä vireessä ja he ovat tehneet paljon maaleja keräten paljon sarjapisteitä. HJK-tappio on käsitelty, se ei ollut meidän omaa tasoamme ja sitä me lähdemme parantamaan. Mennään pelaamaan futista ja koko joukkueen intohimon pitää näkyä kentällä, sitä haluan sunnuntaina nähdä”, Ojala toteaa.

Unitedin maalitykki on matkalla kesän MM-kisoihin

Åland United tunnetaan monista onnistuneista pelaajahankinnoistaan. Seura onnistuu hankkimaan joka vuosi muutaman todella kovan laatuluokan pelaajavahvistuksen, jotka kannattelevat joukkuetta pitkälle. Hyökkääjä Jacqueline Hand lukeutuu onnistuneisiin hankintoihin, hän on tehnyt tällä kaudella viisi liigamaalia johtaen tällä hetkellä liigan maalintekijätilastoa. Hand matkustaa kesällä naisten MM-kisoihin edustamaan omaa kotimaataan Uusi-Seelantia. Hand viimeisteli myös Unitedin 1-0-johtomaalin 26.3. pelatussa Kansallisen Cupin välieräottelussa. Unitedin joukkueesta löytyy muutenkin kovaa laatua jokaiselle pelipaikalle ja edessä on jälleen kerran kova taistelu arvokkaista liigapisteistä.

”Hand on sen tyylinen pelaaja, joka pystyy yksin ratkomaan tiukkoja pelejä. Ålandin peli perustuu kuitenkin hyvään kollektiiviin eli koko joukkueen hyvään toimintaan. Se on suoraviivainen jengi, jolla on siihen pelitapaan sopivat pelaajatyypit. He ovat pitkään menestyneetkin omalla pelityylillään. He todennäköisesti tulevat prässäämään korkealta, kuitenkin vähän erityylisesti kuin HJK. Meillä riittää kyky purkaa vastustajan prässi, oli se millaista tahansa. Tila pitää tunnistaa ja sinne pitää edetä. Tappiosta on otettu opiksi ja nyt me haluamme näyttää, mitä me osaamme. Kausi jatkuu ja työnteon pitää näkyä kentällä”, päävalmentaja sanoo.