OTTELUENNAKKO: Åland U – KuPS su 14.30

Kuopion Palloseuran pistejahti jatkuu sunnuntaina Ahvenanmaalla

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran pelikausi 2022 jatkuu sunnuntaina vieraskentällä. KuPS lähtee jälleen matkustamaan pitkälle pelimatkalle Maarianhaminaan, jossa pelataan Subway Kansallisen Liigan toisen sarjakierroksen ottelu kovaa kotijoukkuetta Åland Unitedia vastaan. Sunnuntainen ottelu pelataan Wiklöf Holding Areenalla kello 14.30 alkaen ja huippuottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU+ -palvelun kautta.

Tiukka ja tasaväkinen taisteluvääntö on jälleen luvassa

Samat joukkueet olivat äskettäin vastakkain Suomen Cupin välieräottelussa, joka päättyi dramaattisten loppukäänteiden jälkeen kotijoukkueen riemukkaisiin voitonjuhliin ja keltamustan isoon pettymykseen. Kaksi kovatasoista huippujoukkuetta pääsee jälleen ottamaan mittaa toisistaan. Molemmat joukkueet tuntevat toisen pelilliset ominaisuudet paremmin kuin hyvin ja kovatasoinen värikäs taisteluvääntö on siten jälleen kerran luvassa.

Kuopiolaiset aloittivat oman liigakautensa komealla kotivoitolla Ilveksestä. Ennakkosuosikki esitti hankalissakin olosuhteissa hienoa pelaamista ja isossa kuvassa joukkuepeli on hyvässä kunnossa. Ilves kukistui tehopelaajien Aino Krögerin (2), Lavdije Begollin (2) ja Emmi Sirenin hienoilla osumilla. Jokaiseen täysosumaan löytyi eri syöttäjä, joten joukkueesta löytyy runsaasti osaavaa ratkaisuvoimaa. Ahvenanmaalla pitää pystyä venymään jälleen huipputasoiseen joukkuesuoritukseen, mikäli sieltä aiotaan sarjapisteitä mukaan hankkia.

Ojala: ”Nyt me haluamme olla tehokkaampia”

”Suomen Cupin pelissä meillä oli silloin tosi paljon hyviä maalintekopaikkoja. Nyt me haluamme olla tehokkaampia. Uskonkin, että jos meidän oma tasomme säilyy samana kuin silloin viimeksi, niin se on hyvä lähtökohta sunnuntain liigaottelulle”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala pohtii Åland-ottelua. United osaa puolustaa omaa boksiaan tehokkaasti ja on vaarallinen omissa hyökkäyspään erikoistilanteissaan. Kotijoukkueen pelilliset vahvuudet ovat kuopiolaisten valmennusjohdon tiedossa.

”Oman boksin puolustaminen ja erikoistilanteet ovat Ålandin selkeitä vahvuuksia ja painopiteitä. Meidän omana tavoitteenamme on pitää taso samana kuin silloin viimeksi ja olla tehokkaampi. Isossa kuvassa meillä on tällä hetkellä kaikki niin hyvin kuin voi olla. Pelipaikoista on kova kilpailu ja harjoitteleminen on laadukasta. Toivottavasti sunnuntaisen ottelun viihdyttävyys tulee nyt meidän omasta tehokkuudestamme. Keskinäiset pelit ovat monesti olleet erikoista kaaosfutista ja vaikka tämäkin peli on tietysti tärkeä, pitää muistaa että se on kuitenkin vain yksi ottelu monien muitten joukossa. Kausi jatkuu ja pelit jatkuvat tämänkin jälkeen”, päävalmentaja muistuttaa.