OTTELUENNAKKO: Åland U – KuPS la klo 17.00

Keltamustan pistejahti jatkuu kärkipelissä Maarianhaminassa

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura jatkaa omaa sarjakauttaan lauantaina Ahvenanmaalla. Viime kauden tuplamestari Åland United ja KuPS iskevät yhteen kahdeksannen sarjakierroksen kärkipelissä, joka pelataan Wiklöf Holding Areenalla kello 17.00 alkaen. Lauantain huippuottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU+ -palvelun kautta.

Vahva kotijoukkue rymistelee suoraviivaisella tyylillään

Kuopion Palloseura on edennyt tämän kauden liigassa vakuuttavalla tavalla voittaen kaikki pelaamansa seitsemän liigaottelua yhteismaalein 22-3. Nyt on edessä hieman toisenlainen ottelu, sillä kotijoukkueen pelityyli poikkeaa paljonkin muiden vastustajien pelityyleistä. Kotijoukkueen pelilliset vahvuudet ovat KuPS-valmennusjohdolla hyvin tiedossa.

”Åland United osaa hyvin pelata tuloksesta ja osaa ottaa vastustajaltaan vahvuudet pois. Paljon tulee pitkää palloa selustaan. Åland on tosi suoraviivainen ja vaarallinen joukkue ja siinä suhteessa eroaa muista tämän sarjan joukkueista. Monet muut liigajoukkueet pyrkivät pelaamaan ensisijaisesti omaa pallonhallintaan perustuvaa peliään, Åland sen sijaan hakee suoraviivaisuuden kautta tulosta”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala luonnehtii lauantaista vastustajaa.

Tehokkaat maalitykit jahtaavat lisäosumia

Åland ja KuPS kohtasivat tänä keväänä Suomen Cupin värikkäässä välieräottelussa. Sen ottelun kokemuksista on otettu hyvää oppia, mikä on näkynyt tämän kauden liigakentillä.

”Cupin pelin opit on käyty läpi ja sen pelin jälkeen me olemmekin vain voittaneet. Tulokset osoittavat, että silloin tehty korjausliike on onnistunut hyvin. Tämä onkin nyt kotijoukkueelle sellainen ottelu, jota heillä ei ole varaa hävitä koska silloin joukkueiden välinen piste-ero kasvaisi jo kahdeksaan pisteeseen. Meille tämä on yksi peli muiden joukossa, jossa ei vielä ratkea mitään. Me saammekin nyt loistavan pelin juuri tähän paikkaan”, Ojala korostaa.

KuPS hankki Puistolasta arvokkaan voiton hyökkääjä Gentjana Rochin osuttua kahdesti. Maalitykki kasvatti tämän kauden maalisaldonsa jo 12:een. Hyökkääjä Aino Kröger on tehnyt tällä kaudella kolme komeaa liigamaalia. Kotijoukkueella on myös heittää kentälle kovaa maalintekovoimaa: ykköstykki Maria Cassandra Korhonen on iskenyt jo seitsemän liigamaalia, keskikenttäpelaaja Mariana Jaleca Pereira on osunut kolmesti ja hyökkääjä Dana Leskinen samoin kolmesti. Odotettavissa onkin, että maaliverkot tulevat heilumaan myös lauantaisessa kärkipelissä.

KuPS on kontrolloinut kaikkia alkukauden otteluitaan

”Korhonen on juoksuvoimainen ja teräväliikkeinen kärkipelaaja ja on täydellinen pelaaja tuohon pelitapaan. Hän on todella laatupelaaja”, Ojala muistuttaa. Kuopiolaisten oma alkukausi on edennyt onnistuneissa merkeissä sarjakauden saavuttaessa pian jo puolivälin.

”Tosi tyytyväinen pitää tietenkin olla seitsemään voittoon. Siihen pitää myös olla tyytyväinen, miltä peli on näyttänyt. Me olemme kontrolloineet jokaista otteluamme ja edellinen PK-ottelu osoitti eritoten, miksi me olemme sarjakärjessä: me pystymme voittamaan millä keinolla vaan. PK-peli oli meille vaikea ottelu ja siksi on tärkeää, että silti me hoidimme sen”, päävalmentaja korostaa.